Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αίσχος.Θέλουν να βάλουν λουκέτο ακόμα και στην Εταιρεία Σπαστικών!

Είναι ορατός ο κίνδυνος να κλείσει ο φορέας αφήνοντας κυριολεκτικά στο... έλεος Του Θεού 70 ασθενείς με βαριές κινητικές αναπηρίες.

• Εχουν οι περικοπές (όπως και η ανοχή...) τα όριά τους

Σε κλείσιμο οδηγείται η Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος (ΕΣΒΕ) καθώς μειώνεται κατά 70% η κρατική επιχορήγηση, με την οποία καλύπτεται το 30% της λειτουργικής της δαπάνης.

Το ποσό της κρατικής επιχορήγησης παραμένει άγνωστο. Ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η φετινή κρατική επιχορήγηση θα είναι μειωμένη κατά 30%, το μόνο νεότερο είναι ότι η περικοπή τελικά θα φτάσει στο 70%.

Ηδη οι 44 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 2,5 μήνες. Είναι αυτοί που φέρουν εις πέρας τα προγράμματα για τα 70 άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες που εξυπηρετεί η ΕΣΒΕ.

Πρόκειται για διάφορες ειδικότητες όπως νοσηλευτές και φροντιστές, που απασχολούνται στην ιατρική παρακολούθηση, την κοινωνική υπηρεσία, την ψυχολογική υπηρεσία, τα εργαστήρια, τα τμήματα κοινωνικής ένταξης, το τμήμα αυτόνομης διαβίωσης, τα τμήματα φυσιοθεραπείας και εργοθεραπείας και τα ημερήσια προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.

Χθες το πρωί (ΦΩΤΟΓ.)εργαζόμενοι, παιδιά και γονείς πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]