Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αντιδρά η Βουλγαρία για τη πρόταση-λύση του ονόματος της ΠΓΔΜ ως "Βόρεια Μακεδονία"

Σοβαρή διαφωνία διατυπώνει η Βουλγαρία αναφορικά με την φερόμενη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης για την πρόταση-ονομασία της ΠΓΔΜ ως "Βόρεια" ή "Άνω Μακεδονία", εφόσον οι δύο χώρες Ελλάδα και ΠΓΔΜ φτάσουν σε συνεννόηση για το επίμαχο ζήτημα.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό ειδησεογραφικό NOVINITE, η Ελλάδα μέσω του Υπουργού Εξωτερικών της, έχει δηλώσει πως συμφωνεί με την χρήση των παραπάνω ονομασιών.

Ο Πρόεδρος όμως της Βουλγαρίας Παρβάνωφ, φαίνεται να διαφωνεί με την λύση αυτή και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας απάντησε σε σχετική ερώτηση: «Μια λύση όπως το άνω ή το βόρεια Μακεδονία θα φέρει αντιδράσεις στο εσωτερικό της Βουλγαρίας. Και αυτό γιατί η “Μακεδονία του Πιρίν” αποτελεί μέρος της “βόρειας Μακεδονίας” που ωστόσο ανήκει στη Βουλγαρία.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κανονικα θα επρεπε να γινει χαμος στην Ελλαδα οχι μονο εξαιτιας της προπαγανδας των Σκοπιανων,αλλα και των Βουλγαρων!!
    Μη Ελλην δεν μπορει να χαρακτηριστει ως Μακεδονας!!
    Και το γεγονος οτι εχουν υιοθετησει την ανυποστατη προπαγανδα της "γεωγραφικης Μακεδονιας",δεν σημαινει οτι θα πρεπει να την αποδεχτουμε!!
    Αυτα τα κατασκευασματα εχουν επινοηθει για πολιτικους λογους ,ωστε ολοι οι Βαλκανιοι να ισχυριζονται οτι η Ελλαδα κατεχει δικα τους εδαφη!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]