Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακουμπάνε τις 1.800 μονάδες τα CDS!!!

Στα τάρταρα το χρηματιστήριο με πτώση πάνω από 3%!

Oι εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο και οι ανησυχίες για την οικονομία ασκούν πιέσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο και την αγορά ομολόγων.

Η φημολογία των τελευταίων ωρών που προκάλεσε η έκτακτη συνάντηση που ζήτησε ο πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και το χθεσινό άκαρπο Eurogroup ρίχνουν το χρηματιστήριο στα τάρταρα με την πτώση να αγγίζει λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι το 3,25% στις 1.225 μονάδες!

Την ίδια ώρα, στα ύψη βρίσκονται τα spreads των ελληνικών 10ετών ομολόγων στις 1.496 μονάδες βάσης!

Τα πενταετή ελληνικά CDS ενισχύονται στις 1.792 μ.β. καταγράφοντας νέο ρεκόρ!

Η χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού (μέχρι και σήμερα) Γιώργου Παπανδρέου ήταν ένα ακόμη πλήγμα κατά της οικονομίας της Ελλάδας. Δε νοείται τέτοια ανακοίνωση, τη στιγμή που ήταν δεδομένο πως θα "τινάξει στον αέρα" όλες τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές εντός και εκτός της χώρας. Και δεν νοείται να μην γνώριζε ο Γιώργος Παπανδρέου (ή να μην τον είχαν ενημερώσει) πως η ανακοίνωσή του αυτή θα έριχνε ακόμη πιό βαθιά στο τέλμα και την κρίση την οικονομία της χώρας.

Το συγκεκριμένο "λάθος", λοιπόν, του πρωθυπουργού, συγκαταριθμείται στα υπόλοιπα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν υπό την πρωθυπουργία του. Ήταν ένα ακόμη χτύπημα (πολύ δυνατό) κατά της οποιασδήποτε προσπάθειας ανάκαμψης της χώρας. Και ίσως θα πρέπει κάποιοι να αρχίσουν να σκέφτονται πολύ σοβαρά τα όρια της ανικανότητας και ηλιθιότητας, με αυτά της... σκοπιμότητας...

Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]