Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπάρχει ελπίδα;

Στις 10-3-2010 έγραφα στον «Αγγελιοφόρο» επί λέξει:
«Η Ελλάδαβρίσκεται στη μέση μιας οικονομικής θύελλας που υποβαθμίζει το επίπεδο ζωής των πολιτών και αμαυρώνει την εικόνα της στο εξωτερικό. Παρά τα σκληρά μέτρα περιστολής δαπανών εξακολουθούμε να δανειζόμαστε με τοκογλυφικούς όρους και ο πρωθυπουργός ταξιδεύει από χώρα σε χώρα ζητώντας τουλάχιστον πολιτική στήριξη για να αντιστραφεί το κλίμα.

Τα μέτρα ήταν αναπόφευκτα αλλά για να τα αποδεχθούν οι πολίτες έπρεπε
σημειολογικά έστω να κοπούν κάποια προνόμια και να φανεί ότι όλοι υποβάλλονται σε θυσίες. Δυστυχώς διατηρούνται προκλητικά κάποια προνόμια με αποτέλεσμα να πικραίνεται ο πολίτης. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρω ότι ενώ πολύ σωστά εξαγγέλεται ότι σε κάθε 5 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων θα προσλαμβάνεται ένας, δυστυχώς ακόμη και στις αρχές του 2010 έχουμε προσλήψεις υπαλλήλων στην Ελληνική Βουλή η οποία μέσα στην τελευταία δεκαετία έχει τριπλασιάσει το προσωπικό της για να βολευτούν κάποιοι συνεργάτες Βουλευτών….. Δεν κατανοούν ότι αποτελεί πρόκληση το γεγονός; δεν κατανοούν ακόμη ότι αποτελεί πρόκληση το να εξακολουθούν οι υπάλληλοι της Βουλής να παίρνουν 16 μισθούς;(απλά τώρα υπόκεινται σε φορολογία)και το να παραμένει η αυτοτελής(μειωμένη)φορολόγηση της Βουλευτικής αποζημίωσης;

Οι πολίτες πλέον αναρωτιούνται για το τι θα γίνει από δω και πέρα. Είναι βέβαιο ότι μετά από κάποιους μήνες θα χρειασθούν κι ΄άλλα μέτρα γιατί τα ληφθέντα δεν θα αποδώσουν όσο αναμένεται αλλά και γιατί το 2011 θα πρέπει να μειωθεί περαιτέρω το έλλειμμα. Παράλληλα δεν βλέπουμε σχέδια και προγράμματα αύξησης παραγωγικότητας, νέων επενδύσεων και οικονομικής ανάκαμψης της χώρας…»

Αυτά που έγραφα τότε όχι μόνο επαληθεύθηκαν αλλά με το «μνημόνιο» που επακολούθησε χειροτέρεψε η κατάσταση λόγω μείωσης εισοδημάτων, εκτεταμένης ύφεσης και αύξησης ανεργίας ενώ τα «προνόμια» κάποιων έμειναν πεισματικά στο απυρόβλητο. Το Α.Ε.Π μειώθηκε ενώ το χρέος αυξήθηκε και είναι εμφανής η απουσία ρεαλιστικών προτάσεων-οράματος για το μέλλον από τον πολιτικό κόσμο που δίνει την εντύπωση ότι απλά σκιαμαχεί για το παρελθόν.

Γι΄ αυτό η δήλωση- υπόσχεση του κ. Σαμαρά(προέδρου κόμματος εξουσίας) ότι τις προσεχείς μέρες θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις εξόδου από την κρίση είναι ευπρόσδεκτη γιατί δημιουργεί αναλαμπή ελπίδας, υπό την προϋπόθεση ότι οι προτάσεις θα συνιστούν εφικτή και αξιόπιστη λύση. Αν με τις προτάσεις του πείσει τους απογοητευμένους πολίτες ότι υπάρχει έστω ελπίδα ανάκαμψης, θα αρχίσει να βελτιώνεται και το πολιτικό κλίμα γιατί στη συνείδηση των πολιτών θα αρχίσει να διαμορφώνεται ελπίδα-προοπτική εναλλακτικής λύσης.

*πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Το άρθρο δημοσιεύθηκε(4-5-11) στον «Αγγελιοφόρο».


Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]