Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραλαβή κλειδάριθμου: Όταν ο εκσυγχρονισμός ταλαιπωρεί!!


Στη σκιά του "λεφτά υπάρχουν", η ηλεκτρονική διακυβέρνηση καθώς και ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης αποτέλεσαν δύο από τις βασικές προεκλογικές υποσχέσεις του ΓΑΠ στο δρόμο του για την ανάληψη της κυβέρνησης (την διακυβέρνηση της χώραςως γνωστόν ασκούν οι επικυρίαρχοι τροϊκάνοι).
Και
  • αφού τα λεφτά δε βρεθήκανε και ο ΓΑΠ πέρσι τέτοιο καιρό μας παρέδωσε στα νύχια των τοκογλύφων της τρόϊκας
  • το opengov αποδείχθηκε μια άλλη Πασοκική σαπουνόφουσκα ψεύδους με την τοποθέτηση αρεστών στη θέση των αρίστων και
  • η πολυσυζητημένη και πολλά υποσχόμενη διαβούλευση μετεξελίχθηκε σε άλλοθι, για τους κυβερνώντες, εισαγωγής νόμων που εξυπηρετούν συνήθως τα συμφέροντα των νταβατζήδων
μας απόμεινε ο εκσυγχρονισμός της έρημης δημόσιας διοίκησης για να αποδείξουν οι αντιεξουσιαστές την ικανότητά τους.

Για να δούμε ένα παράδειγμα από τα αποτελέσματα της προσπάθειά τους:

Οι φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος υποβάλλονται πλέον υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου (δεν θα μπούμε στο τριπάκι να ρωτήσουμε κατά πόσο αυτό το "αποκλειστικά" επιβαρύνει ή όχι μια μερίδα ηλικιωμένων και μη εξοικειωμένων με το διαδίκτυο φορολογουμένων).
Προκείμενου όμως να αποστείλει κανείς τη δήλωση ηλεκτρονικά θα πρέπει ο υπόχρεος να παραλάβει ένα προσωπικό κωδικό αριθμό (κλειδάριθμος, το ονοματάκι του).

Αλλά όπως διαπιστώσαμε είναι τέτοιας έμπνευσης και έκτασης η εκσυγχρονιστική "επανάσταση" των καλόπαιδων που κυβερνάνε, που δεν μπορείς να τον λάβει ηλεκτρονικά αλλά πρέπει να στηθείς σε τεράστιες ουρές για πολύ ώρα, στις εφορίες για να τον παραλάβεις. Η ταλαιπωρία είναι αφάνταστη.

Όταν δε ρωτήσαμε υπεύθυνη υπάλληλο σε εφορία γιατί δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό με αποστολή με ηλεκτρονικό τρόπο, η αφοπλιστική της απάντηση ήταν πως "δεν το υποστηρίζει το σύστημα".

Έχουμε πληρώσει δισεκατομμύρια για τη μηχανογράφηση του Υπουργείου Οικονομικών (να μιλήσουμε πάλι για νταβατζήδες ;;) και δεν προβλέφθηκε το αυτονόητο. ΕΥΓΕ!!!


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]