Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ρομπέν των Υπουργών

Για άρση των αδικιών που υπάρχουν σήμερα στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου δεσμεύθηκε, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. «Στο ενιαίο μισθολόγιο θα αρθούν οι αδικίες που υπάρχουν στο σημερινό μισθολόγιο των δημοσιών υπαλλήλων. Αν θα γίνει άμεσα ή σε μια μεταβατική περίοδο θα το δούμε, αλλά είναι προφανές ότι αυτές οι αδικίες θα αρθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αν π.χ. ένας παίρνει 1000 ευρώ και ένας άλλος 1500 με τα ίδια προσόντα, άρση αδικίας είναι να δώσεις και στους δύο 1500. Αν δώσεις και στους δύο από 1000 τους κάνεις αμφότερους αθλητές της άρσης … βαρών. Καλύτερα με μεταβατική περίοδο Υπουργέ μου: είναι πιο σαδιστικό…

Ο κ. Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε ακόμη ότι δεν υπάρχει πρόθεση για επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς, ενώ για τις αποκλίσεις στον προϋπολογισμό και για το πώς θα καλυφθούν είπε ότι θα ληφθούν οι κατάλληλες δράσεις, οι οποίες ξεκαθάρισε πως δεν θα αφορούν οριζόντιες μειώσεις, «όπως αυτές που κάναμε πέρυσι σε μισθούς και συντάξεις, ή αυξήσεις φόρων». «Θα είναι», πρόσθεσε, «παρεμβάσεις από την πλευρά και των δαπανών και των εσόδων και θα ανακοινώσουμε στον επόμενο μήνα». Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να υλοποιήσει ένα δύσκολο έργο και τα καταφέρνει, σημειώνοντας ότι θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη.

Τα έχετε πολύ καλά καταφέρει: με την πολιτική σας δεν υπάρχει Έλληνας που να μην υποφέρει, με την εξαίρεση του Καρατζαφέρη (αλλά κι αυτός σας τα γυρνάει μετά την εφαρμογή της θερινής ώρας…)

Τον επόμενο μήνα είστε βέβαιος ότι θα ανακοινώσετε εσείς τις νέες δράσεις;

Επιπλέον, ο κ. Παπακωνσταντίνου απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, υπογραμμίζοντας: «Το ζήτημα της αναδιάρθρωσης είναι κάτι που επανέρχεται συχνά… το κόστος μιας αναδιάρθρωσης και ενός κουρέματος του ελληνικού χρέους, θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από το όφελος. Και το κόστος αυτό αφορά κυρίως τη χώρα μας, αφορά και τις χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης. Άρα ακόμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν είναι μια επιλογή, δεν μπορεί να είναι μια επιλογή, γιατί έχει τεράστιο κόστος στην υπόλοιπη Ευρώπη, έχει κόστος στον πολίτη, στον πιο αδύναμο, έχει κόστος στην οικογένεια. Είναι μια επιλογή που πραγματικά δεν συμφέρει».

Το πιάσαμε το υπονοούμενο. Αν ήταν προς το συμφέρον των « εταίρων» όχι μόνο κούρεμα, ριζική αποτρίχωση θα είχαμε κάνει…

Στη συνέχεια, ο υπουργός ανάφερε πως αν και στόχος είναι η έξοδος στις αγορές το 2011, με τα σημερινά επιτόκια αυτό είναι απαγορευτικό, αλλά πρόσθεσε ότι αν δεν είναι εφικτό φέτος, τότε θα γίνει στις αρχές του 2012.

Κι αν δεν γίνει το 2012 θα γίνει το 2013. Κι αν όχι το 2013 θα γίνει κάποια στιγμή εντός του τρέχοντος αιώνα, μην άγχεσθε…

Στο ερώτημα αν αισθάνεται μόνος στο υπουργικό συμβούλιο και αν οι συνάδελφοί του υπουργοί δρουν συντεταγμένα, απάντησε: «Θεωρώ ότι το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου, ο καθένας με τον δικό του ρόλο, συμβάλλει σε μια προσπάθεια, η οποία δεν είναι μια προσπάθεια του υπουργού Οικονομικών, δεν είναι καν μια προσπάθεια της κυβέρνησης, είναι μια προσπάθεια εθνική. ..

Κάνετε λάθος: η βέβαιη αποτυχία σας θα είναι προσωπική, θα είναι κυβερνητική, θα είναι βαθιά πασοκική. Το έθνος θα επιβιώσει και μετά από εσάς. Έχει δει και χειρότερα…

Μ.Ο.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]