Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της, εμείς όμως τι κάνουμε;

Εάν καταφέρουμε να αποδείξουμε την «μαφιόζικη» δράση των διεθνών αναλυτών και των γνωστών οίκων που σκόπιμα υποβαθμίζουν την ελληνική οικονομία σωθήκαμε!!! Αυτό είναι όλο κι όλο το πρόβλημα για την κυβέρνηση και όχι ότι για ακόμη μια φορά η ίδια υποβαθμίζει βάναυσα τη νοημοσύνη μας πολεμώντας δαίμονες και φαντάσματα στον ανύπαρκτο δρόμο για την έξοδο από την κρίση.

Γιατί το δικό μας πρόβλημα ως κοινωνία είναι ότι και το μάρμαρο πληρώνουμε και τρώμε και χοντρό δούλεμα.

Θα αποφύγω την παγίδα να ασχοληθώ με την «ποιότητα» και ιδίως με το ρόλο των διεθνών (έναντι αδρών αμοιβών και συμφωνιών) αναλυτών και αξιολογητών στους οποίους (ας μην ξεχνάμε) και εμείς έχουμε δώσει τεράστιες δουλειές για να τα πουν όπως θέλαμε.

Δεν θα αποφύγω όμως τα εξής λογικά ερωτήματα.

Σε τι θα μας ενοχλούσαν οι υποβαθμίσεις των «οίκων» αυτών αν εμείς κλείναμε τις τρύπες της σπατάλης του κράτους και εάν πράγματι κάναμε σωστή διαχείριση πόρων και δανείων.

Σε τι θα μας ενοχλούσαν οι αξιολογήσεις των συγκεκριμένων εξυπηρετητών συγκεκριμένων συμφερόντων εάν είχαμε πραγματικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και το εφαρμόζαμε.

Γιατί θα μας πείραζε η οποιαδήποτε υποβάθμιση εάν εμείς είχαμε φροντίσει να χτίσουμε ένα δικό μας μνημόνιο με πολιτική συναίνεση στα βασικά του σημεία και το ακολουθούσαμε πιστά ανεξάρτητα από τις υποδείξεις των δανειστών.

Στο κάτω-κάτω, τα στοιχεία που χρησιμοποιούν είναι απολύτως σωστά έστω και αν πρόκειται για υποβαθμίσεις σκοπιμότητας.

Αντί να δούμε λοιπόν ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το κόλπο της κατασκευής δαιμόνων και υπόπτων που υπονομεύουν το «ελληνικό μεγαλείο». Αντί να δούμε ότι η κυβέρνηση τρέφει και πάλι τον εγωκεντρισμό του «Ελληνάρα» (που το παίζει άρχοντας με δανεικά και διαφθορά) στρέφοντας την προσοχή του στα ύποπτα ξένα κέντρα... Αντί να δούμε όλη αυτή την κατάντια στεκόμαστε στις (χωρίς αμφιβολία) κερδοσκοπικές αθλιότητες των ξένων αναλυτών και χάνουμε την ουσία της πραγματικότητας.

Την ουσία που δεν είναι άλλη από την υποβάθμιση της νοημοσύνης μας.

Γιατί είναι υποβάθμιση της νοημοσύνη μας όταν ακόμη μία φορά μας μιλάνε για επιτυχή προσπάθεια της κυβέρνησης να αποφύγουμε την πτώχευση. Και την ίδια στιγμή μας κρύβουν ότι δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τις συντάξεις του δημοσίου μετά το καλοκαίρι.

Υποβάθμιση της νοημοσύνη μας είναι όταν μας παραπληροφορούν για δήθεν αποκρατικοποιήσεις στην ΔΕΗ, στην ΔΕΠΑ, στην ΕΥΔΑΠ, στα Λιμάνια και αλλού. Αλλά μας κρύβουν ότι οι προϊστάμενοι υπουργοί της ΔΕΗ και η ανύπαρκτη Διοίκηση γονατίζουν στον μέγα άρχοντα την ΓΕΝΟΠ και τον εκλιπαρούν να τους αφήσει έστω και να ανακοινώσουν εφαρμογή των υποχρεώσεών μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υποβάθμιση της νοημοσύνης μας είναι όταν φροντίζουν απλώς να διαρρέουν τα απίθανα προνόμια των εργαζομένων στην ΔΕΗ, στα ΕΛΠΕ, στην ΕΥΔΑΠ στα κρατικά μέσα μεταφοράς επειδή έτσι δεν μπορεί να τους φέρουν σε δύσκολη θέση γιατί δεν έχουν τα κότσια να τα βάλουν ευθέως μαζί τους.

Υποβάθμιση της νοημοσύνης μας είναι όταν μιλάνε για πάταξη των συντεχνιών με την «ολίγον» απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων που συμφωνήθηκε... με τις συντεχνίες. Απόδειξη ότι ο νόμος στις μεταφορές είναι εντελώς ανεφάρμοστος στην πράξη γιατί δεν εκδίδονται οι κοινές υπουργικές αποφάσεις.

Υποβάθμιση της νοημοσύνης μας είναι όταν μας μιλάνε για άρση του καμποτάζ και στην πράξη βλέπουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά στη ναυτιλία με αποτέλεσμα κανείς να μην έχει υπογράψει συμβάσεις με την κυβέρνηση για ένταξη του Πειραιά στα λιμάνια των κρουαζιέρων.

Υποβαθμίζουν την νοημοσύνη μας όταν μας μιλάνε για φως στο τούνελ αναφερόμενοι στη συγκυριακή επιτυχία των εξαγωγικών επιχειρήσεων αλλά μας κρύβουν τη νέα γενιά των 400-500 προβληματικών επιχειρήσεων μεσαίου και μεγάλου μεγέθους που θα κλείσουν μέσα στο 2011 ανεβάζοντας τους άνεργους κοντά στο 1.000.000.

Μας θεωρούν φορολογούμενους και ψηφοφόρους χαμηλής νοημοσύνης όταν μιλάνε για νέα μέτρα εξασφάλισης των 50 δισ. ευρώ χωρίς να ξεκαθαρίζουν τη μορφή τους ενώ την ίδια στιγμή οι μισοί υπουργοί της κυβέρνησης και το μεγαλύτερο μέρος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ πολεμούν μετά μανίας την ιδέα να πληρωθούν αυτά τα λεφτά από την κρατική περιουσία.

Είμαστε άτομα χαμηλού πνευματικού επιπέδου για την κυβέρνηση όταν μας πασάρει σχέδια αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας που δεν γνωρίζει τι έκταση έχει αφού δεν υπάρχει ούτε χωροταξικό ούτε και πλήρης καταγραφή της περιουσίας.

Εκεί λοιπόν εστιάζεται, κατά την γνώμη, μου το πρόβλημα της υποβάθμισης της χώρας και των Ελλήνων.

Στην παρουσίαση ψευδών στοιχείων για την κατάσταση και τις δυνατότητες της οικονομίας. Και στην εξαγγελία ευχών και υποσχέσεων για έξοδο από την κρίση όταν οι πάντες γνωρίζουν ότι ο χαμηλός επαγγελματισμός των πολιτικών μας δεν θα τους επιτρέψει να τολμήσουν αλλαγή του πολιτικού μοντέλου και της νοοτροπίας που έφερε την χώρα στην σημερινή κατάντια.

Αυτή την εικόνα κρατάνε στα συρτάρια τους οι διεθνείς αναλυτές και την ανασύρουν όταν πάρουν εντολές από τα κερδοσκοπικά κέντρα που εξυπηρετούν.

Αυτό όμως είναι δική τους δουλειά. Εμείς κάνουμε την δική μας;
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]