Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν ξέρουν καν τι υπογράφουν οι υπουργοί

Έχουμε πει, εδώ και πάρα πολύ καιρό, ότι αυτή η κυβέρνηση είναι σκορποχώρι.

Πάρα πολλές φορές σας έχω πει ότι οι ενδοκυβερνητικές υπουργικές κόντρες, οι αντιπαραθέσεις μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι μεγάλες.

Πότε ο ένας υπουργός είναι εναντίον του άλλου. Πότε μια ομάδα υπουργών είναι εναντίον κάποιου υπουργού.

Στο σίριαλ αυτό προστίθεται τώρα και το επεισόδιο της κας Μπιρμπίλη, με αφορμή το θέμα των αυθαιρέτων. Και, μάλιστα, εδώ προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι στον Προϋπολογισμό, τουλάχιστον, από τα επίσημα χαρτιά, υπάρχει εγγεγραμμένος κωδικός 400 εκατ. ευρώ.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια επικαιροποίηση, που τα 400 να έχουν γίνει 300 εκατ. Υπάρχει, πάντως, ένας κωδικός, ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο προβλέπεται να πάρει το Δημόσιο από αυτήν την υπόθεση.

Έχει προαποφασιστεί και, βέβαια, έχει εγκριθεί και έχει προεξοφληθεί. Και, μάλιστα, το έχουν υπογράψει όλοι οι υπουργοί.

Τώρα, έρχονται εκ των υστέρων να το συζητήσουν. Και αυτό δεν έχει να κάνει με πρόστιμα. Γιατί, αν δείτε στον Προϋπολογισμό, υπάρχει ένας άλλος κωδικός, ο οποίος μιλάει για πρόστιμα -αυτά που μπαίνουν συνήθως για τα αυθαίρετα- τα πρόστιμα διατηρησιμότητας και διάφορα άλλα.

Όπως φαίνεται, δεν ξέρουν καν τι υπογράφουν αυτοί οι άνθρωποι. Δηλαδή, όταν υπέγραφαν τον Προϋπολογισμό, δεν ήξεραν τι υπογράφουν;

Η κα Μπιρμπίλη, που διαφωνεί τώρα, όταν ενέκρινε τον Προϋπολογισμό, δεν γνώριζε από πού θα έβγαιναν αυτά τα 400 ή 300 εκατ. ευρώ;





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Την υπογραφή μας και το ... άλλο προσέχουμε που τα βάζουμε, εκτός κι αν η υπογραφή μας είναι πατσαβούρα, οπότε εξαιρείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]