Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απόβαση Νορβηγών για πετρέλαιο στο Ιόνιο

Τα οικονομικά προβλήματα επιταχύνουν τις ερευνητικές διαδικασίες για την ανακάλυψη εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Η Statoil, μία από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες στον κόσμο, όπως είχε επισημάνει σε δημοσίευμά του το «Κεφάλαιο», επιθυμεί να διεξάγει έρευνες σε συγκεκριμένες περιοχές στο Ιόνιο και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή των Οθωνών.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της PGS (Petroleum Geo Services), της εταιρείας που διενήργησε έρευνες με τη μέθοδο των multi client surveys, κατά τη διάρκεια των οποίων στην Κύπρο υιοθετήθηκαν νέες τεχνολογίες και χρησιμοποιήθηκε το νέο geostreamer για τη διενέργεια των δισδιάστατων και τρισδιάστατων σεισμικών.

Επίσης, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του «Capital», θα έχει συνάντηση και με εκπροσώπους της εταιρείας TGS – Nopec Geophysical Company που επίσης ειδικεύεται στις γεωφυσικές έρευνες.

Να σημειωθεί πως στο νομοσχέδιο για την ίδρυση του φορέα για τις έρευνες υδρογονανθράκων, που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, θα περιλαμβάνεται ειδική αναφορά και θα ανοίγει για πρώτη φορά η αγορά έρευνας, καθώς θα δίνεται η δυνατότητα διενέργειας ερευνών από εξειδικευμένες εταιρείες όπως η PGS και η TGS.

Τα δεδομένα αυτά, στα οποία θα έχει πρόσβαση μόνο το ελληνικό κράτος και οι εταιρείες, θα διατεθούν στη διεθνή αγορά πετρελαίου και τα έσοδα που θα προκύψουν θα καλύψουν τα υψηλά κόστη των ερευνών, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα αποτελέσουν έσοδα του Δημοσίου.

Έρευνες Ελλήνων για πετρέλαιο
Είναι γνωστές οι έρευνες του Σωτήρη Σοφιανόπουλου για το πετρέλαιο στην Ελλάδα αλλά και οι διώξεις που έχει υποστεί για τις αποκαλύψεις του.

Στο παρακάτω αποκαλυπτικό video ο Σοφιανόπουλος δείχνει το πετρέλαιο που αναβλύζει στο κερί Ζακύνθου και υπολογίζει την ποσότητα η οποία πολύ άνετα ξεπερνά τη ποσότητα του Πρίνου.

Επισημαίνει δύο βασικά στοιχεία:

A) Το κόστος της εξόρυξης είναι ελάχιστο από τη στιγμή που το πετρέλαιο βρίσκεται σχεδόν στην επιφάνεια.

B) Πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι το πετρέλαιο της Ζακύνθου δεν χρειάζεται διυλιστήριο . Η χημική σύνθεση είναι τέτοια που μπορεί να διοχετευθεί απευθείας στις βιομηχανίες!

Εδώ προκύπτει ένα απλό ερώτημα. Γιατί ΚΑΜΜΙΑ πολιτική δύναμη εδώ και δεκαετίες(είτε πρόκειται για κόμμα εξουσίας είτε για μικρότερα κόμματα της βουλής αλλά και εκτός κοινοβουλίου) δεν έχει θέσει ζήτημα για το Κερί Ζακύνθου; Υποψιαζόμαστε ότι γνωρίζετε την απάντηση….

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]