Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κικιρίκου...

Η γλώσσα αποτελεί μυώδες όργανο το οποίο καλύπτεται από βλεννογόνο για τη μεταφορά της προσλαμβανόμενης τροφής. Βοηθά στη μάσηση και στην κατάποση και περιέχει αισθητήρια όργανα για τη γεύση.

Η γλώσσα παίζει σημαντικό ρόλο στην άρθρωση των λέξεων κατά την ομιλία. Εκτός αυτού η φυσική διαδικασία απόκτησης μιας γλώσσας, που συμβαίνει κατά τα 4-5 πρώτα χρόνια ζωής του ανθρώπου, αναφέρεται ως μητρική και είναι η φυσική εξέλιξη του ανθρώπου. Η γλώσσα γίνεται το απαραίτητο πλέον μέσο με το οποίο ο άνθρωπος επικοινωνεί και γνωρίζει το περιβάλλον του. Με μια ολοκληρωμένη γλωσσική αγωγή, ο ομιλητής κάθε γλώσσας είναι σε θέση να συνδυάζει τη γνώση του συστήματος της γλώσσας, για την παραγωγή και την πρόσληψη μηνυμάτων.


Με την πάροδο των αιώνων ο «εξελιγμένος εγκέφαλος» του ανθρώπινου είδους ανακάλυψε και την πιο χρήσιμη ιδιότητα του οργάνου αυτού: το «γλείψιμο». Δεν αναφερόμεθα σε κάθε είδους γευστική απόλαυση που «λιγουρεύεται» ο κάθε έλλογος, αλλά στην ικανότητα συνδυάζει τη γνώση του συστήματος της γλώσσας, για την παραγωγή και την πρόσληψη μηνυμάτων.

Τον τελευταίο καιρό τα κυβερνοres χρησιμοποιούν μια «γλώσσα» που δεν επιτρέπει στους νευρώνες του εγκεφάλου μου να στείλουν μηνύματα κατανόησης. «Οντότητες αγοράζουν ομόλογα», «οριζόντιοι μισθοί», «επανάσταση του αυτονόητου», «οριζόντιες αποφάσεις», «one stop shop», «είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία» και άλλα πολλά.


Παλαιότερα «τσίμπαγα» ευκολότερα στα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», η «Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», «το ΠΑΣΟΚ στη βουλή ο λαός στην εξουσία» κ.λ.π, τα καταλάβαινα βρε παιδί μου εκτός του ότι ως «λαός» ήθελα και κομματάκι εξουσία να διορθώσω τα πράγματα.

Τι άλλαξε λοιπόν και από τότε που «πήρα» την εξουσία δεν με καταλαβαίνω; Αφού συνεχίζω ως λαός να έχω την εξουσία και δικά μου παιδιά παίρνουν αποφάσεις και τις επικοινωνούν σε μένα με μια γλώσσα που θυμίζει «μοσχαρίσια με πατάτες στο φούρνο».

Είναι κόλπο; Είναι μια άλλη πραγματικότητα; Εν τέλει μήπως ξεπεράστηκε η λογική μου ως «λαού»; Και τι πρέπει να κάνω να γίνω ξανά «λαός» που καταλαβαίνει;

Ψάχνοντας τις δηλώσεις των κυβερνο
res βρήκα την εξήγηση σ’ αυτό: «Το προσκλητήριο στους αρίστους είναι διαρκές… Η κρίση θέλει λύσεις και δεν ανέχεται στερεότυπα. Έχουμε πρωθυπουργό ο οποίος έχει αποδείξει ότι τολμά και δεν εγκλωβίζεται σε στερεότυπα».

Τελικά, επειδή ακόμα δεν κουφάθηκα (στα ώτα) κατάλαβα ότι επειδή δεν είμαι άριστος, είμαι απλά ένα στερεότυπο που προσπαθεί να εγκλωβίσει τον πρωθυπουργό σε στερεότυπα.

Ως στερεότυπο λοιπόν, κατάλαβα ότι είμαι μια οντότητα με οριζόντιο μισθό που πήρα οριζόντια απόφαση να γίνω αντιεξουσιαστής στην εξουσία κάνοντας την επανάσταση του αυτονόητου σε ένα one stop shop.







Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]