Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΠΓΔΜ: Πρόωρες εκλογές στις 5 Ιουνίου


Διαλύθηκε χθες η η Βουλή στα Σκόπια μετά από τη σχετική πρόταση που υπέβαλαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης. Υπέρ της διάλυσης της Βουλής ψήφισαν 79 βουλευτές. Η Βουλή της ΠΓΔΜ αριθμεί 120 βουλευτές και για την διάλυση της απαιτείτο απλή πλειοψηφία επί του συνόλου του Σώματος.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής δεν παρέστησαν οι βουλευτές του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" (SDSM), το οποίο απέχει από τις εργασίες του Κοινοβουλίου από τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Τράικο Βελιάνοφσκι, όπως δήλωσε, θα ανακοινώσει σήμερα την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα, οι οποίες σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα οριστούν για τις 5 Ιουνίου.

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα στην ΠΓΔΜ συμφώνησαν ότι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη χώρα προβάλει ως η καταλληλότερη λύση, μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη Βουλή.

Ωστόσο το αντιπολιτευόμενο SDSM του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, επισημαίνει ότι οι εκλογές αυτές προκηρύσσονται χωρίς πολιτική συναίνεση για τους όρους διεξαγωγής τους.

Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, το κυβερνών VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι αναμένεται να επικρατήσει στις εκλογές αυτές, όμως με μικρότερο ποσοστό από αυτό που απέσπασε στις προηγούμενες εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2008. Στις εκλογές εκείνες ο συνασπισμός κομμάτων υπό το VMRO-DPMNE εξέλεξε 63 βουλευτές.

Η αντιπολιτευόμενη "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" (SDSM) αναμένεται να σημειώσει αύξηση του ποσοστού της, όχι όμως και να απειλήσει την "πρωτοκαθεδρία" του VMRO-DPMNE. Ο αρχηγός του SDSM Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, σύμφωνα με κομματικές πηγές, αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ότι σε περίπτωση που το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές, τότε ο ίδιος δεν προτίθεται να γίνει πρωθυπουργός και θα προτείνει κάποιο άλλο πρόσωπο για τη θέση αυτή.

Μεταξύ των αλβανικών κομμάτων, αναμένεται να επικρατήσει το συγκυβερνών κόμμα "Ένωση για τη Δημοκρατική Ένταξη" (DUI) του Αλί Αχμέτι, το οποίο όμως θα απολέσει μέρος της δύναμης του.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Οι νεοκομιτατζήδες σλαβομακεδονιστές είναι α ν ε π ι θ ύ μ η τ ο ι 'στη Μακεδονία μ α ς από κ ά θ ε άποψη.

    Εάν ανεμέναμε από τις ελλαδικές διοικητικές υπηρεσίες να προασπίσουν κάποια αντικειμενικά ιστορικά στοιχεία και με τεκμήρια άρτια ωργανωμένα,άψογα και επαρκή,τότε το μόνο βέβαιο είναι πως η Μακεδονία τού σήμερα θα είχε πλήρως εκβουλγαρισθή ή (και) εκσερβισθή!

    Αλήθεια,θα 'μπορούσαν,μήπως,να μας ενημερώσουν οι αγαπητοί αρμόδιοι και αναρμόδιοι του Υπουργείου αν έχουν κατά νου να προβούν σε επίδοση έγγραφης διαμαρτυρίας 'στη σκοπιανική πρεσβεία ή 'στις ελληνικές προξενικές αρχές 'στα Σκόπια για την υπόθεση της ανέγερσης των κολοσσιαίων αγαλμάτων της πόλης των Σκοπίων και του Μοναστηρίου;Με ποιο αιτιολογικό επιτρέπουν το ανοσιούργημα αυτό και δεν εξανίστανται κατά των διεθνών αυτών παραχαρακτών της Ιστορίας;Φοβούνται;Δειλιάζουν;Περιμένουν να εξεγερθούν οι Αλβανοί,λέτε,πρώτα;Τι γίνεται με αυτούς τους γραικύλους,τέλος πάντων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ν ε ο β ο ύ λ γ α ρ ο ι ήταν και είναι και η απαρχή της εκμηδένισης των αστείων καθ'ολοκληρίαν επιχειρημάτων των υπήρξε εκείνη της Ολομελείας του Ευρωπα'ι'κού Κοινοβουλίου συνελθόντος περί την 4 Απριλίου.

    ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΜΆΣ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΦΕΛΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ''ΜΑΚΕΔΟΝΟΠΟΙΗΣΗΣ''.

    ΑΠΟ ΤΟΥΔΕ ΚΑΙ 'ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ Κ Α Τ Ε Δ Α Φ Ι Σ Η ΚΑΙ Ε Υ Θ Ε Ι Α ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ.ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΑΤΕ ΤΟΥΣ.


    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Θ Α ΕΙΝΑΙ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η ΠΡΟΣ ΒΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΛΥΠΗ.

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ,ΠΑΡΑΤΗΡΩ (ΚΑΙ) ΤΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΩΣ,ΕΝΩ ΘΑ 'ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ε Ν Α Ν Τ Ι Ο Ν ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ,ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ,Τ Ε Λ Ι Κ Ω Σ,ΕΙΝΑΙ Ε Κ Ε Ι Ν Ο Ι ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΡΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΠΙΘΑΝΗ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΣΑΝ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΚΑΙ Π Ε Ρ Α Ι Τ Ε Ρ Ω.ΑΥΤΟΙ,ΟΜΩΣ,ΤΑ ΑΝΩΡΙΜΑ ΚΑΙ ''ΜΕΓΑΛΕΠΗΒΟΛΑ''-ΟΝΕΙΡΙΚΑ 'ΔΙΚΑ ΤΩΝ.ΑΣ ΕΙΝΑΙ.ΕΧΟΥΜΕ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ,ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]