Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δίνουν δωρεάν γη σε αγρότες! Γιατί άραγε;

4,5 εκατ. στρέμματα κατέχει το κράτος, ως αγροτικές εκτάσεις, οι οποίες παραμένουν ανεκμετάλλευτες. Τώρα που το πράγμα έφτασε στο αμήν, σκέφτηκαν να το αξιοποιήσουν, ακολουθώντας μια μάλλον επικοινωνιακή τακτική, μπας και ενισχύσουμε κάποια στιγμή τα εγχώρια προϊόντα.

Πλέον, το δημόσιο θα τις παραχωρήσει ουσιαστικά δωρεάν σε αγρότες σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της ύφεσης που πλήττει και την ελληνική περιφέρεια.

Η γη θα παραχωρηθεί με συμβολικό ενοίκιο μέσω μακροχρόνιων συμβάσεων 5 έως 15 ετών και δικαιούχοι είναι νέοι έως 30 ετών, κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ομάδες παραγωγών και και συνεταιρισμοί.

Η αρχή θα γίνει με 15.000 στρέμματα στην Αττική και 660.000 στρέμματα στην Κεντρική Μακεδονία.

Τις προσεχείς ημέρες θα δημοσιευεθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος για 7500 στρέμματα, στα οποία θα έχουν προτεραιότητα αγρότες όμορων εκτάσεων και ακτήμονες.

Το ίδιο είχε γίνει επί Υπουργίας Δρυ στο Γεωργίας το 2002, όταν είχε δοθεί δωρεάν γη σε αγρότες με την παραχώρηση οικοπέδων, αγρών, βοσκοτόπων και όλα αυτά έναντι συμβολικού τιμήματος. Καλή η επικοινωνιακή τακτική, αλλά η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]