Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εθνική Φρουρά και ασφάλεια


Είναι παρήγορο: Παρά τα χτυπήματα, τις υπονομεύσεις και την άθλια φυγοστρατία, η Εθνική Φρουρά είναι ο πιο αγαπητός θεσμός από τον κυπριακό Ελληνισμό. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ΡΙΚ, η Ε.Φ. είναι αποδεκτή από το 73% του πληθυσμού. Πριν από 15 χρόνια, η αποδοχή άγγιξε το 90% αλλά τότε είχαμε σε ισχύ το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου και την εξαγγελία της κυβέρνησης Κληρίδη για αγορά και εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων.

Σήμερα, μέσα στο νοσηρό κλίμα των ριψάσπιδων, των φυγόστρατων και των παντοειδών πολεμίων της, η Δύναμη συγκεντρώνει το πιο ψηλό ποσοστό αποδοχής. Είναι πράγματι παρήγορο που, μέσα σε αυτό το θλιβερό κλίμα της παραίτησης, της καθίζησης αρχών και αξιών και του καλπάζοντος ωχαδερφισμού, ο κυπριακός Ελληνισμός περιβάλλει με αγάπη, εμπιστοσύνη και στήριξη την Εθνική Φρουρά.

Γιατί; Επειδή, πρώτον, η Ε.Φ. είναι αίμα από το αίμα μας και σάρκα από τη σάρκα μας. Δεν υπάρχει οικογένεια που δεν πρόσφερε τουλάχιστον δύο με τρία μέλη της στην υπηρεσία της πατρίδας. Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρούν τιμή να υπηρετήσουν και να προσφέρουν στη δούλη και κινδυνεύουσα πατρίδα. Δεύτερον, η Δύναμη είναι η ασπίδα και το δόρυ μας σε περίπτωση νέας τουρκικής επιθετικής ενέργειας. Να το καταλάβουμε: Κανείς δεν θα έρθει σε βοήθειά μας σε περίπτωση νέας κρίσης. Σε ίδιες δυνάμεις, δηλ. στην Ε.Φ., θα στηριχθούμε για να αποκρούσουμε τουρκική επιθετική ενέργεια. Τρίτον, η Ε.Φ. θωρακίζει πολιτικούς και διπλωματικούς χειρισμούς. Τέταρτον, όντας μέλος της Ε.Ε., καλούμαστε να συμμετέχουμε σε όλους τους πυλώνες άμυνας και ασφάλειας της Ένωσης.

Το σπουδαιότερο που, ελπίζουμε, θα κάνει να ξυπνήσουν οι ηγέτες μας: Σε περίπτωση που ανακαλυφθούν και στα δικά μας οικόπεδα φυσικό αέριο -όπως σε εκείνα των γειτόνων και φίλων μας Ισραηλινών- ή και πετρέλαιο, ποιος θα τα προστατέψει από πιθανή τουρκική ενέργεια; Τα… ψηφίσματα; Ή οι… ευχές τρίτων; Θα προστατευθούν από ισχυρά πλωτά και εναέρια μέσα, που η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να αποκτήσει. Εδώ ακριβώς επανέρχεται με αυξημένη ένταση το μέγα θέμα της ασφάλειας, που ούτε η κυβέρνηση ούτε τα κόμματα αντιμετωπίζουν με την επιβαλλόμενη σοβαρότητα. Η ασφάλειά μας συναρτάται προς την τουρκική απειλή, την επιβίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ενέργεια. Η Κύπρος βρίσκεται στην πιο ασταθή περιοχή του πλανήτη, τη Μέση Ανατολή, όπου συγκρούονται τεράστια στρατηγικά, γεωπολιτικά, ενεργειακά, οικονομικά, πολιτικά συμφέροντα.

Από εδώ εκκινούν σοβαρές ασύμμετρες απειλές ενώ η αναταραχή και οι επαναστάσεις, που σείουν συθέμελα τον αραβικό κόσμο, με απρόβλεπτες προεκτάσεις, επιτείνουν το αίσθημα της ανασφάλειας. Και όμως: Η κυβέρνηση και ο πρόεδρος Χριστόφιας, υποτιμώντας αυτές και πολλές άλλες κρίσιμες πραγματικότητες, επιμένουν στην ολέθρια αποστρατιωτικοποίηση, δηλ. στον πλήρη αφοπλισμό της Κύπρου. Και πότε; Την ώρα που η Τουρκία, σε πλήρη επιθετική αποθηρίωση, αξιώνει να κατέχει το βορρά και να ελέγχει το νότο. Κυβέρνηση και Πρόεδρος να ξυπνήσουν, επιτέλους, και να ενισχύσουν παντοειδώς την Ε.Φ. Χτες!

Πηγή



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]