Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δολοφονική επίθεση Αλβανού μουσουλμάνου κατά Αμερικανών στην Γερμανία

  • Η επίθεση έγινε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν, τουλάχιστον ο ένας βρίσκεται σε σοβαρή, σε μια πυροβολισμός επίθεση κατά των ΗΠΑ στρατιωτικό προσωπικό στις 3:20 μ.μ. τοπική ώρα 2 Μαρ. στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας Διεθνές Αεροδρόμιο.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο ειδήσεων, ένας ένοπλος εισβολέας επιβιβάστηκε σε ένα αμερικανικό στρατιωτικό λεωφορείο το οποίο ήταν σταθμευμένο, μπροστά από τον αεροσταθμό 2 και άρχισε να πυροβολεί.

Οι δύο που σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς ήταν ένας στρατιώτης των ΗΠΑ και ο οδηγός του λεωφορείου, του οποίου η εθνικότητα δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Ο δράστης φέρεται να είναι από το Κοσσυφοπέδιο, της αλβανικής καταγωγής και 21 ετών, σύμφωνα με γερμανικές πηγές μέσων ενημέρωσης.
Σύμφωναμε δημοσιεύματα, οι αμερικανικές δυνάμεις που εμπλέκονται στην επίθεση ήταν καθ' οδόν προς το Αφγανιστάν.

Υπήρξαν συνωμοσίες εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών στόχων στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια. Η συγκεκριμένη επίθεση εντάσσεται στην κατηγορία των «ένοπλων επιθέσεων της τζιχάντ".

Η επίθεση στη Φραγκφούρτη φαίνεται να έχει μιας επίθεση επίθεσης ήπιου στόχου. Μαλακοί ή ήπιοι στόχοι είναι ευάλωτοι σε επιθέσεις λόγω της απουσίας της κατάλληλης ασφάλειας ή λόγω απόστασης από ασφαλείς περιοχές. Περιοχές σε αεροδρόμια εκτός της ασφάλειας του check-in είναι τέτοιοι στόχοι. Απορίας άξιο είναι που η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε, ενώ υπήρχαν προειδοποιήσεις για μεγάλη πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος κατά αμερικανικών στόχων στο έδαφος της Γερμανίας. Μάλιστα, το γνωστό Stratfor εδώ και καιρό είχε προβλέψει ότι μουσουλμάνοι μαχητές θα αναζητήσουν τέτοιους στόχους.

Η πρόσφατη επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Domodedovo στη Μόσχα , για παράδειγμα, στοχευμένη απόλυτα στο διεθνή χώρο των αφίξεων όπου οι οικογένειες, οι φίλοι και οι οδηγοί περίμεναν τους ταξιδιώτες που εξέρχονται από τον τερματικό σταθμό, ήταν ακόμη μία περίπτωση που θα έπρεπε να θέσει σε συναγερμό τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφάλειας. Κάτι τέτοιο, όμως, φαίνεται πως δεν συνέβη, αν και κατά γενική ομολογία τέτοιες περιοχές (αεροδρόμια) είναι δύσκολο να διασφαλιστούν επειδή κάτι τέτοιο θα απαιτούσε κατ 'ουσίαν ενδελεχείς ελέγχους, ανοιχτούς και χωρίς επιφυλάξεις σε όλο το αεροδρόμιο.

Αν η έκθεση σχετικά με την εθνότητα του εισβολέα είναι πραγματική, δεν θα είναι η πρώτη φορά που Αλβανοί έχουν ενταχθεί στις τάξεις της διεθνούς τζιχάντ. Ένας αριθμός των Αλβανών άτομα ήταν άτομα που πήραν μέρος στην γνωστή επιχείρηση στο Fort Dix στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2007.

Το 2009, ένας αμερικανός πολίτης της αλβανικής καταγωγής από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, προσπάθησε να πάει στο Πακιστάν προκειμένου να αποκτήσει στρατιωτική κατάρτιση. Αλβανοί εξτρεμιστές που έχουν πάρει μέρος σε μάχες του UCK (Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου), ωστόσο, σε μεγάλο βαθμό έχουν αποφύγει να ενταχθούν στις τάξεις του στρατιωτικού Ισλάμ κατά τη διάρκεια του πολέμου εναντίον της Σερβίας στα τέλη του 1990 και στην πραγματικότητα προτίμησαν να συμμαχήσουν με το ΝΑΤΟ εναντίον του καθεστώτος του τότε ηγέτη Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Ωστόσο πρόσφατες πληροφορίες από το χώρο των ριζοσπαστών της τζιχάντ, αναφέρουν ότι η διασπορά των Κοσσοβάρων πολεμιστών στη Δύση είχε σημαντικό αριθμό περιπτώσεων ριζοσπαστικοποίησης.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]