Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι “ιδεολογίες” των κομμάτων είναι φερετζές

Μόνο οι απλοί άνθρωποι πιστεύουν σε ιδεολογίες. Όχι τα στελέχη και ειδικά τα μεγαλοστελέχη και οι ηγεσίες των κομμάτων.

Οι ιδεολογικές γραμμές και των δύο μεγάλων κομμάτων περιγράφονται στις ιδρυτικές τους διακηρύξεις. Που είναι και οι δύο μια χαρά κείμενα. Σχεδόν πρωτοποριακά.

Αλλά τι εφαρμόστηκε από όλα αυτά τα ιδεολογικά; Τίποτε. Οι ιδεολογίες που προβάλλουν τα κόμματα είναι προσχήματα που κρύβουν την σχεδόν ενιαία ιδεολογία του στελεχικού πληθυσμού: Αγάπη για την εξουσία και τα ωφέλη της.

Δεν σώζει τίποτε η ιδεολογική επιμονή. Η μοιρασιά της εξουσίας στους πολίτες είναι το ζήτημα.

Διότι οι οικονομικές ανισότητες προκύπτουν από την πολιτική ανισότητα. Πολίτες είμαστε όλοι, αλλά κάποιοι από μας έχουν ΠΟΛΥ περισσότερη εξουσία από τους άλλους. Ανεξαρτήτως κόμματος και ιδεολογίας.

Φερετζέδες είναι οι ιδεολογίες λέω εγώ. Για να αποκρύπτουν το σπουδαιότερο: την πολιτική ανισότητα μεταξύ μας. Δηλαδή την Ολιγαρχια ορισμένων.

Δηλαδή την πλήρη έλλειψη δημοκρατίας

Θραξ ο Αναρμόδιος





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Από ετεροζυγωτικά δίδυμα, τα δύο κόμματα μας προέκυψαν μονοζυγωτικά στην πορεία. Από τότε που έπεσαν οι μάσκες, έχουν εγκαταλείψει την ιδεολογική επιμονή τους και τις αποκλίσεις τους. Ποιός πασόκος τολμάει σήμερα να μας μιλήσει για δωρεάν παιδεία, για κράτος πρόνοιας και για περήφανα γηρατειά; Ξέρει ότι τα γιαούρτια θα πέσουν βροχή.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]