Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυλιόμενα αδιέξοδα σε ένα αποτυχημένο μνημόνιο

Σε δραματικό αδιέξοδο οδηγείται η υλοποίηση του προϋπολογισμού φέτος και η κατάσταση δεν διασώζεται, ούτε με εντολές στους εφόρους, ούτε με περικοπές δαπανών. Το καμπανάκι χτύπησε ιδιαίτερα έντονα το μήνα Φεβρουάριο, όπου καταγράφηκε μείωση των εσόδων κατά 37% σε σύγκριση με πέρυσι και πολλοί φοβούνται τη δύσκολη συνέχεια.

Οι έφοροι καλούνται να υλοποιήσουν εξωπραγματικούς στόχους, που τέθηκαν στον προϋπολογισμό, από τα στελέχη της τρόικας και στελέχη και συμβούλους του υπουργείου Οικονομικών.

Και είναι εκτός πραγματικότητας οι στόχοι, καθώς δεν έχουν ληφθεί υπόψη βασικές παράμετροι και συνέπειες, της ίδιας της πολιτικής του μνημονίου.

Σε περιβάλλον ύφεσης, μείωσης μισθών, απώλειας εισοδημάτων για περίπου 200.000 άτομα το 2010 και εκτίμηση για περαιτέρω συρρίκνωση οικονομικής δραστηριότητας και απασχόλησης φέτος, αλλά και με χιλιάδες λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πώς τέθηκε στόχος αύξησης των φορολογικών εσόδων;

Παράλληλα οδηγείται σε αποτυχία και η βασική λογική του μνημονίου, που στηρίζεται στη διαρκή αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης και των μειώσεων των δαπανών, αδιαφορώντας για την ανάπτυξη.

Το τελευταίο επικαιροποιημένο μνημόνιο αλλά και η έκθεση του ΔΝΤ προεξοφλούν τη λήψη εκτάκτων μέτρων για φέτος, αλλά και για την τριετία 2012-2014, συνολικά κατά 24 δισ. ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2012 -2014, καταρτίζεται στη λογική της διασφάλισης των αρχικών στόχων του μνημονίου.

Δηλαδή, επειδή οι συντάκτες του μνημονίου δεν ήταν βέβαιοι για την επιτυχία του, πρόσθεσαν ένα ακόμα πρόγραμμα. Σε ένα χρόνο, θα εισηγηθούν την κατάρτιση ενός άλλου προγράμματος που θα διασφαλίσει την εφαρμογή του μνημονίου, αλλά και του μεσοπρόθεσμου κ.ο.κ. με δεκάδες δισ. ευρώ νέους φόρους.

Όταν ερωτώνται κυβερνητικά στελέχη για το πού θα βρεθούν τα νέα έσοδα, η απάντηση είναι μία, «από τη φοροδιαφυγή», αλλά δεν πείθει ούτε τους φορολογούμενους και εσχάτως, ούτε την τρόικα.

Αλλωστε, όλοι διαπιστώνουμε, ότι στις τελευταίες δεκαετίες το Ελληνικό Κράτος, ...πατάσσει τη φοροδιαφυγή, τη βία στα γήπεδα και λύνει το Κυπριακό.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]