Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν ένας σύμβουλος πρωθυπουργού δίνει πληροφορίες σε άλλο κράτος...


Μυστική διπλωματία από τη «μυστική» σύμβουλο του Γιώργου

Πλήρης επιβεβαίωση της ύπαρξης μυστικής διπλωματίας, αλλά και κέντρων που δρουν παραλλήλως, αλλά εκτός του υπουργείου Εξωτερικών, δίχως να αναφέρονται σε κανέναν, πλην του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, καθώς λειτουργούν ως δικοί του μυστικοσύμβουλοι, προκύπτει από το τηλεγράφημα του WikiLeaks, που είδε το φως της δημοσιότητας.

Οπως φαίνεται από το δημοσίευμα (της «Καθημερινής») σημαίνοντα ρόλο στο παρασκήνιο έπαιζε και ο γνωστός Αλεξ Ρόντος, ο οποίος «είχε αναλάβει ειδικούς ρόλους και αποστολές για λογαριασμό του κ. Παπανδρέου, μακριά από το προσκήνιο».

Είναι δε σαφές ότι στο παρασκήνιο δρα και η φερόμενη ως πρωθυπουργική σύμβουλος Πωλίνα Λάμψα, στη συνομιλία της οποίας με δύο πολιτικούς συμβούλους της αμερικανικής πρεσβείας στηρίζεται το τηλεγράφημα του WikiLeaks.

Στο τηλεγράφημα, που φέρει την υπογραφή του πρώην Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα Ντάνιελ Σπέκχαρντ και ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 2009, η κυρία Λάμψα φέρεται ως να έχει επιλέξει την παραμονή της στη θέση της γραμματέως του ΠΑΣΟΚ για τις διεθνείς σχέσεις, αντί της υπουργοποίησής της, και να είναι επικεφαλής ενός «αναπτυσσόμενου» γραφείου, «ξεχωριστού από το ΠΑΣΟΚ και το υπουργείο Εξωτερικών».

Την επιλογή η κυρία Λάμψα έκανε «επειδή προτιμάει να εργαστεί απ’ ευθείας για τον Παπανδρέου, δεν θέλει να αναφέρεται σε κάποιον υπουργό. Καμιά φορά συντονίζεται με το υπουργείο Εξωτερικών, αλλιώς λειτουργεί ως απ’ ευθείας σύμβουλος του Παπανδρέου, πριν ζητηθεί η γνώμη της κυβέρνησης».

Η κυρία Πωλίνα Λάμψα χθες χαρακτήρισε «Αποκύημα νοσηρής φαντασίας» τα όσα αναφέρονται στο τηλεγράφημα , τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ, είναι απολύτως αντίθετο με πρακτικές μυστικής διπλωματίας»(?)

Θα περίμενε κανείς πειστικότερες απαντήσεις πέραν των ξύλινων και τετρημένων διαψεύσεων, από την στιγμή που τα όσα αναφέρονται στο τηλεγράφημα είναι πολύσημα και εξαιρετικά σοβαρά.

Η κ. Λάμψα, που πήγαινε και «έδινε» πληροφορίες για τα εσωτερικά της ελληνικής κυβέρνησης σε μια άλλη κυβέρνηση, είναι ακόμη σύμβουλος του πρωθυπουργού;

Σε μια σοβαρή χώρα τι θα γινόταν;

Πηγή





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Σε απάντηση της τελευταίας ερώτησης: Δεν είμαστε χώρα, προτεκτοράτο είμαστε. Έχετέ το κατά νου για να μην εκφράζετε τέτοιες απορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]