Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γιούνκερ στην Κερατέα!

  • Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου
Από τα πανάρχαια χρόνια, στην χώρα μας, στην Αθήνα κατά μείζονα λόγο, η διπλωματία και οι παράμετροι της διπλωματίας γνώρισαν μεγάλες, πολύ μεγάλες στιγμές.
ΟΙΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΣ, αποκαλούσαν την εποχή του χρυσού αιώνα του Περικλή, λίγο πριν, λίγο μετά, τους δούλους, τους παρακατιανούς,
Αυτούς που ενώ δεν είχαν τα δικαιώματα του Αθηναίου πολίτη, έπρεπε να τους έχουν από κοντά, για να περιορίζονται εξεγέρσεις, στάσεις, αντιπερισπασμοί.
Καλοπιάσματα.
«Καλοί μου άνθρωποι» θα τους αποκαλούσε ο Θανάσης Βέγγος, αν ζούσε τότε. Ζει όμως τώρα. Διό και στις μέρες μας:ΚΑΛΕ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΕ αποκαλέσαμε τον πρόεδρο του Εurogroup Ζαν-Κλωντ-Γιούνκερ μόλις προχθές, όταν τον ανακηρύξαμε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Αθηνών.
Του φορέσαμε την τήβεννο, τον χειροκροτήσαμε, τον επευφημήσαμε, του κάναμε τραπέζι το βράδυ με αστακο-ουρές, χαβιάρια, αηδονόγλωσσες και ότι καλύτερο διαθέτουμε ή φέρνουμε από άλλες χώρες.
Τα πράγματα πήγαιναν πολύ καλά.
Όλα εξελίσσονταν όπως τα είχαμε τόσα χρόνια συνηθίσει.
Στην χώρα της στρατόσφαιρας.
Εκεί κινούνται συστηματικά και μόνιμα οι Έλληνες, οι δορυφόροι και τα διαστημόπλοια.
Κι εκεί που περιμέναμε από τον “υψηλό” μας επίτιμο προφέσορα ένα καλό λόγο, ακόμα-ακόμα μια κίνηση που να μας αφήνει ικανοποιημένους προς την κατεύθυνση του χρέους μας, ο προφέσορας πριν καν αποδυθεί την τήβεννο, μας άφησε εμβρόντητους.
Ενώ του είχαμε προτείνει για αργά το βράδυ, μπουζουκο-μπαγλαμάδες και ουρί του παραδείσου, εκείνος ζήτησε λέτε τί;
Να τον πάμε στην Κερατέα.
Τί να κάνεις κύριε καθηγητά στην Κερατέα;
Θα αφήσεις την νυχτερινή Αθήνα για την Κερατέα;
Θα με πάτε στην Κερατέα. Το επιθυμώ σαν άνθρωπος, το θέλω σαν ευρωπαίος, το απαιτώ σαν καθηγητής Νομικής.
Καθηγητή σε κάναμε ,όχι εισαγγελέα, του λέγαμε εμείς.
Μόλις γίνεις εισαγγελέας ,πηγαίνεις και στην Κερατέα, Άλλωστε τί να κάνεις εσύ εκεί; Έχεις πάει φαντάρος; Ξέρεις από πόλεμο;
Θα με πάτε στην Κερατέα, για να δω έναν επίγειο παράδεισο, που θέλετε να μετατρέψετε σε κόλαση. Μη νομίσετε, ότι οι βρωμοδουλειές που σκαρώνετε, δεν γίνονται γνωστές παραπέρα.
Δεν είναι τίποτα από όσα νομίζεις αγαπητέ μας προφέσορα. Άσε την Κερατέα. Πάμε να γλεντήσουμε μέχρι το πρωί, τώρα που δεν έχουμε και τον Παπαθεμελή στο κεφάλι μας.
Θα με πάτε στην Κερατέα, γιατί σε λίγο αυτά που γίνονται εκεί, θα τα έχετε σε όλη τη χώρα σας. Είστε αχαρακτήριστοι. Είστε έτοιμοι να μετατρέψετε σε σκουπιδότοπο την ωραιότερη χώρα του πλανήτη. Την χρεώσατε μέχρι το λαιμό, χαντακώστε την τώρα. Πάμε να σταματήσουμε τα όσα γίνονται στην Κερατέα. Για σας το λέω και το κάνω.
Κι εμείς σου λέμε, ότι δεν είναι για σένα, ούτε άλλον του λόγου σου, τα όσα γίνονται εκεί. Είναι δική μας, οικογενειακή υπόθεση Άσε. Ξέρουμε εμείς τι κάνουμε. Εξάλλου, από μας δεν βγήκε η έκφραση: “για το δέντρο χάνουν το δάσος;”
Ακριβώς. Από σας, βγήκε η έκφραση:ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ, ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ.
Απόψε, δεν σας χαλάω το χατίρι. Θα πάμε για καλή ζωή. Αύριο. πριν επιστρέψω στις Βρυξέλλες, θα πάω μόνος μου. Είναι απαράδεκτα τα όσα γίνονται εκεί. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν δίκαιο. Πέρα ως πέρα.
Αυτά μας έλεγε ο κουτόφραγκος, λίγο μετά την ανακήρυξή του σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής Αθηνών.
Ο Γιούνκερ, ο κάθε Γιούνκερ με την ψυχή και το πνεύμα βρίσκονται στην Κερατέα.
Κι από κοντά όλοι εμείς.
Για να πάψουμε επιτέλους κάποτε, για το δέντρο να χάνουμε το δάσος.
Για να πάψουμε επιτέλους κάποτε, να μετατρέπουμε τη γη των θεών, την Αττική, σε κρανίου τόπο.
Για να πάψουμε επιτέλους κάποτε, συνειδητά να δολοφονούμε.
Επιστρέφουμε τώρα στην στρατόσφαιρα. Μέχρι να μας ξανάρθει ο επόμενος Γιούνκερ.
Εκεί κινούνται συστηματικά και μόνιμα, οι Έλληνες, οι δορυφόροι και τα διαστημόπλοια.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τελικά έχει δίκιο ο Παλιοκώστας που σας ξεφτιλίζει ρε ρεμάλια. Σε περίοδο πολέμου θα σας εκτελέσαμε στα τρία μέτρα γιατί αυτό σας αξίζει. Αλλά τι λέω σε περίοδο πολέμου εσείς οι κομπλεξικοί θα είσαστε πολιτοφυλακή, εμείς θα τρέχουμε να σώσουμε τα παιδιά σας, την μάνα σας, το πατέρα σας, όταν εσείς λίγες μέρες πρίν ξεφτιλίζεται και χτυπάτε τον δικό μας Πατέρα, την δική μας μάνα, δηλητιριάζεται τα δικά μας παιδιά. Όταν εσείς όλοι μαζί δέκα, δέκα, την πέφτετε σε έναν ανήμπορο γέρο.
    Αυτοί είστε, θρασύδειλα ανθρωπάκια, σπόροι δοσίλογων που η κοινωνία τους λυπήθηκε και τους άφησε να ζήσουν. Κρυμμένοι πίσω από μάσκες και άσπρα κράνη καταπατάτε κάθε έννοια του Συντάγματος και των νόμων της χώρας, για 26€ την ημέρα, γιατί τόσο αξίζετε και τόσο σας πληρώνουμε.
    ΑΛΗΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]