Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μουμπάρακ: "Δεν θα αφήσω αυτό το χώμα μέχρι να βρεθώ από κάτω του"


Οι δικτάτορες χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα, από την Ελλάδα ως την Αίγυπτο

Δεν παραιτείται ο κ. Μουμπάρακ με τα 70 δις περιουσία. Φαντάζομαι πως με την σκληρή του εργασία θα συγκέντρωσε το ποσό αυτό.

Ο δικτάτορας αποκάλεσε τον λαό “του”, “παιδιά του” και απευθύνθηκε σε αυτόν ως “πατέρας”. Μόλις έγινε καθαρό ότι δεν έχει σκοπό να παραιτηθεί, ο κόσμος στην πλατεία Ελευθερίας (Ταχρίρ) του Καίρου, εβγαλε τα παπούτσια του και άρχισε να τα κουνάει στον αέρα οργισμένος. Πολύ οργισμένος.

Εκτός τόπου και χρόνου ο δικτάτορας μίλησε για επιτροπές που ετοίμασε και που θα “διευθετήσουν” τα ζητήματα που δεν διευθέτησε η 30 χρονη παρουσία του στο τιμόνι της χώρας. Μίλησε για την αγάπη του για την πατρίδα. Προφανώς αυτή η αγάπη δεν είναι αρκετή για να αγκαλιάσει τους πεινασμένους Αιγύπτιους και να απαλύνει τα δεινά τους. Θυμήθηκε τις ηρωϊκές στιγμές του στα μέτωπα του πολέμου όπου όπως ισχυρίστηκε έλαβε μέρος, και μίλησε για εθνικές νίκες. Το πλήθος όσο τον άκουγε τόσο και εξαγριωνόταν.

Τελικά τους είπε και το αμίμητο: “Η Αίγυπτος θα είναι η αρχή και το τέλος της ζωής μου. Δεν θα αφήσω αυτό το χώμα μέχρι να βρεθώ από κάτω του”. Εμένα σαν απειλή μου ακούστηκε αυτό.

Γενικά ο κ. Μουμπάρακ είπε αυτά που ένας αμετανόητος και χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας δικτάτορας θα περιμέναμε να πει. Στην κοσμάρα του.

Ας ελπίσουμε πως αυτή η στάση του δεν θα οδηγήσει σε αιματοχυσία ή εμφύλιο.

Δεν τελείωσαν τα βάσανα της Αιγύπτου ακόμη.
Ούτε και τα δικά μας.

Είναι η ώρα να μιλήσουν οι λαοί. Και να σιωπήσουν οι ηγέτες.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Έτσι είναι Χόσνι. Ήπιες, έφαγες (πολύ), έπαιξες και το παιχνιδάκι εναντίον των Παλαιστινίων για να ευχαριστήσεις τα μεγάλα αφεντικά από την άλλη πλευρά του ωκεανού. Τώρα τελείωσαν τα ψέματα. Και μην λες μεγάλα λόγια για το χώμα που θα βρεθείς από κάτω του. Θυμήσου τι έκαναν τα ίδια αφεντικά σε κάποιον Σαντάμ που επίσης τους προσέφερε υπηρεσίες.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντως δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ο Μουμπαρακ εκτος απο στυγνος δικτατορας και κλεφτης της περιουσιας της χωρας του αυτη τη στιγμη "πεφτει" λογω της αμερικανικης πολιτικης που τοσο πιστα υπηρετησε.....δε θα πρεπει να στεκομαστε στο γεγονος της "επαναστασης" του λαου γιατι αυτη ειναι κατευθυνομενη απο την αμερικη.....δεν ειμαι σιγουρος αν θα πρεπει να τον κατακρινουμε και να τον καταδικαζουμε γιατι δεν γνωριζουμε τι ακριβως κανει.....παραμενει επειδη θελει την εξουσια...?...μα...υπαρχει λογος...?....λεφτα εχει...μπορει να παει οπουδηποτε και να ζει σα μαχαραγιας.....δε νομιζω οτι ειναι τοσο βλακας να "παιζει" το κεφαλι του εναντια στη θεληση των αμερικανων.....μηπως ξερει κατι περισσοτερο απο οτι μας επιτρεπουν εμας να γνωριζουμε τα χουντοκαναλα που μας "πληροφορουν"...?....μηπως τελικα θελει πραγματικα μια ομαλη μεταβαση σε δημοκρατικοτερο καθεστως - το οποιο φυσικα θα ειναι υπο δικη του καθοδηγηση και επιρροη - προκειμενου να διαφυλαξει την ενοτητα της Αιγυπτου και την αποφυγη ενος εμφυλιου .......μηπως τουτη την υστατη στιγμη οι πραξεις του δεν αποσκοπουν τοσο στην αγκιστρωση του στην εξουσια - που στο κατω κατω ισως να του στοιχισει το κεφαλι του - οσο στη διασωση της Αιγυπτου απο τα σχεδια των παγκοσμιοποιητων....???......κατι για το οποιο μαλλον δε μπορει να περηφανευεται κανεις απο τους δικους μας πολιτικους που μας παραδωσαν αμαχητι και συνεχιζουν να μας παραδιδουν τοσο στους φραγκολεβαντινους οσο και στους νεο οθωμανους......οι μεν μας καταλαμβανουν με τα χρεη που δημιουργησαν οι διεφθαρμενοι πολιτικοι μας και οι τουρκοι προσπαθουν να μας καταλαβουν εδαφικα.....δεν ξερω αν εχω καπου δικιο....απλα καποιες σκεψεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιο πιθανό μου φαίνεται να κερδίζει χρόνο για να μεταφέρει τα πάντα εκτός Αιγύπτου ή έχει διαταγές να μην αφήσει εκκρεμότητες που θα εκθέσουν τα αφεντικά του. Δεν πιστεύω ότι τον έπιασε ξαφνικά πατριωτισμός. Άλλωστε αυτά τα συναισθήματα είναι για μας τα δουλάκια, όχι για τους "ηγέτες". Το χρήμα δεν έχει πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρόλο που είναι κατευθυνόμενος ο λαός της Αιγύπτου μας έδειξε ότι μπορεί να βγει και να φωνάξει συλλογικά χωρίς πολιτικές και κοινωνικές αναστολές.Εγώ μένω στο τελευταίο και ειλικρινά ντρέπομαι που εμείς οι έλληνες συνέχεια δικαιολογούμαστε και κλαιγόμαστε αλλά τώρα που το απαιτούν οι περιστάσεις αντί να διαμαρτυρηθούμε και να κατεβούμε στους δρόμους κλάσαμε πατάτες.
    Ως πότε ρε ραγιάδες ως πότε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρωτοβουλίες, ε; Μήπως όμως ο Μουμπάρακ και ο Μπουτάρης είναι συγγενείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ανόητη ματαιοδοξία των ανθρώπων δεν έχει όρια.Το κακό είναι ότι πάλι ο λαός θα την πληρώσει, ως συνήθως, και προκοπή θα αργήσουν να δουν.Για τους κατοίκους των νεκροταφείων ,η απόλυτη απαξίωση του ανθρώπινου είδους, δεν προβλέπεται καμιά αλλαγή. Ευκαιρία να συγκρίνουμε την αμετροέπεια των δικών μας ηγετίσκων για να καταλάβουμε τις πληγές που έλεγαν και τα θρησκευτικά τους βιβλία.
    ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]