Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν πληρώνω!

Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω τους φόρους μου. Δεν με ενδιαφέρει που θα στείλεις το παιδί σου σχολείο, σε τι σχολείο θα το στείλεις, επειδή εγώ στέλνω το δικό μου σε ιδιωτικό. Δεν με ενδιαφέρει σε ποιο νοσοκομείο θα πας, επειδή εγώ θα πάω σε ιδιωτικό. Δεν με ενδιαφέρει αν πέσει πυρηνική βόμβα και σε σκοτώσει σε αυτή τη χώρα, επειδή εγώ δεν θα είμαι εδώ.

Ο αντίλογος: Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω το εισιτήριο στο λεωφορείο, επειδή δεν έχω λεφτά να το πληρώσω. Δεν πληρώνω τα διόδια, διότι τα λεφτά τα έχω ήδη ξοδέψει σε βενζίνη. Δεν πληρώνω για ένα κράτος που είναι στα μέτρα σου και ευνοεί μόνο εσένα, ενώ εμένα με αφήνει να πεθάνω στο πεζοδρόμιο.

Ένας τρίτος: Μαζί τα φάγαμε!

Αυτό λέγεται για κάποιους κοινωνικός διάλογος. Για άλλους είναι ένας ακόμη λόγος για να εγκαταλείψουν τη χώρα. Και για κάποιους άλλους που δεν μπορούν να την εγκαταλείψουν, νιώθουν παγιδευμένοι μέσα στη χώρα του παραλόγου.

Έτσι μας μάθανε; Ίσως. Μας προετοίμασαν για έναν καταναλωτικό μαραθώνιο και τώρα νιώθουμε σαν να βρισκόμαστε έξω από τα νερά μας. Δεν μας φτάνουν 800 ευρώ για να βγάλουμε το μήνα. Οκτακόσια ευρώ είναι ένας μισθός πείνας, όταν σε άλλες γειτονικές χώρες ζουν με πολύ λιγότερα. Όχι τυχαία! Εκεί η ζωή είναι πιο φθηνή. Λάθος! Τα είδη είναι πιο φθηνά, η ζωή είναι πιο «ακριβή».

Και που πάμε; Μοιάζουμε με έναν οργισμένο όχλο. Κι οι οργισμένοι όχλοι δεν παράγουν κάτι άλλο πέρα από τυφλή βία. Δεν πληρώνω! Το αδιανόητο μέχρι χτες είναι σήμερα κανόνας κοινωνικής συμπεριφοράς. Μέρα με την ημέρα διολισθαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια. Σήμερα είναι «αντίσταση» να μην πληρώσει κανείς τα διόδια. Αύριο θα είναι αντίσταση να αδειάζουν κάποιοι τα ράφια των σούπερ μάρκετ και να μοιράζουν τα κλοπιμαία στο «λαό». Και την επόμενη να εισβάλλουμε στα υπουργεία να τα κάψουμε όλα. Γιατί όχι; Δεν έκαναν κατάληψη οι γιατροί στο Υπουργείο Υγείας; Δεν έτυχαν της κατανόησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Να πάρουμε σβάρνα τους δρόμους και να πυροβολήσουμε όποιον δεν μας αρέσει. Να ρίξουμε στην πυρά όσους δεν μας αρέσουν οι απόψεις τους. Γιατί όχι; Δεν θα συμβεί κάτι σε μας. Δεν θα συμβεί; Μήπως, τελικά, μείνουμε μόνοι; Και λοιπόν; Μετά από χρόνια θα λέμε ότι ίσως και να κάναμε λάθος.

Δεν πάνε πολλά χρόνια από τότε που η κοινή γνώμη αποδεχότανε ως σωτήρες της κοινωνίας τα μέλη της 17 Νοέμβρη. Το θυμάται κανείς; Ναι, ήταν λάθος. Έτσι απλά με μία μολυβιά τα σβήνουμε όλα. Έτσι θα σβήσουμε και τα σημερινά. Στο μεταξύ θα έχουν μείνει οι φωνές και οι ύβρεις.

Ξέρετε ποιο είναι το πραγματικό μας πρόβλημα; Το γεγονός ότι δεν δίνουμε δεκάρα τσακιστή για το αν ο διπλανός μας ζει ή πέθανε. Κι όπως είπε και ο... επίτιμος, ξεχνάμε εύκολα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Μεγαλε, ξεχνανε αυτοί που θέλουν να ξεχνάνε. Και είναι πολλοί αυτοί που θέλουν αλλά και μπορούν να κανουν πραγματα για να βοηθήσουν να ξεχνανε οι άλλοι. Εκεί έρχεται η Ιστορία και διδάσκει. Αλλα κάποιος πρέπει να τη διαβάσει ξανα και ξανα. Να μείνουμε σπιτι και να μελετάμε. Να μάθουμε τη συγχρονη ιστορία. Το δεν πληρώνω γίνεται πολυ εύκολα δεν καταναλώνω. Να μείνουμε σπίτι και να μήν πάμε στη δουλειά μας. Βουβή διαμαρτυρία. Χωρίς ξύλο, καψιματα ισως και άλλα. Κατσε σπιτι. Να δείς πως πέφτουν οι τιμές. Ολοι συμμορφωνονται. Και άλλα πολλά..... Δεν θέλει κόπο θέλει τροπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια, κύριε Μαυρίδη, είναι ότι κανείς μας δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να είναι υπουργός οικονομικών σε αυτή τη χώρα. Σε μια χώρα όπου, δεκαετίες τώρα, το μαύρο χρήμα είναι περισσότερο από το δηλωμένο. Σε μια χώρα όπου το φορολογικό σύστημα εξακολουθεί να είναι ένα σύστημα ουσιαστικά οθωμανικής έμπνευσης, όπου οι μη έχοντες πληρώνουν όσα αρνούνται να πληρώσουν οι έχοντες. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου οι μισθωτοί καταβάλλουν μεγαλύτερο ποσοστό φόρων στο κράτος απ' όσο το μεγάλο κεφάλαιο. Και τώρα μας ζητάνε να δουλεύουμε περισσότερα χρόνια για ακόμα λιγότερα.

    Έχετε ακούσει για τους "νέους φτωχούς", κύριε Μαυρίδη; Σε αυτή την κατηγορία θα ανήκουμε σύντομα ΟΛΟΙ οι Έλληνες, εκτός από αυτούς με τις καταθέσεις στην Ελβετία και στις οφσόρ τράπεζες. Και τότε θα δείτε ότι το "Δεν πληρώνω" θα επικρατήσει κατ' ανάγκη, αφού απλά δεν θα έχουμε να πληρώσουμε. Και τότε θα δείτε και κοινωνικές εκρήξεις που δεν έχει γνωρίσει ποτέ αυτός ο τόπος. Γιατί απλά μας έχουν μπήξει το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο και δεν πάει άλλο.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους κε Μαυρίδη. Αυτή την άποψη της πρόκλησης αναρχίας από κινήματα του τύπου ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ την έχω ακούσει από πολλούς. Ως άποψη έχει βάση.
    Το κλασσικό αντεπιχείρημα που μπορώ να σας προτάξω είναι πως δεν πληρώνω γιατί δεν έχω ή γιατί αισθάνομαι και είμαι αδικημένος, τα οποία έχουν κι αυτά μια βάση, εξετάζοντας τις αιτίες τις αδυναμίας.
    Η ουσία όμως του πράγματος είναι πως δεν πληρώνω συνειδητά, όχι γιατί δεν έχω (τουλάχιστον ακόμα μπορώ να διαθέσω τα έξοδα των διοδίων), μιλάω πάντα για μένα αλλά όμως σαν κι εμένα υπάρχουν πολλοί, αλλά πολύ απλά γιατί αρνούμαι πλέον να συμμετέχω σε αυτό τον παραλογισμό και το αίσχος της συνναλαγής του εκάστοτε τζαμπατζή βουλευτή που με κατατάσσει αυτομάτως σε πολίτη Β' μην πω και Γ' κατηγορίας ενώ αναγάγει τον εαυτό του σε ελίτ. Δεν είμαστε όλοι ίσοι σύμφωνα με το σύνταγμα; Γιατί λοιπόν εγώ να πληρώνω κι εσύ κύριε βουλευτή όχι; Αυτοί ούτε τους καφέδες τους δεν πληρώνουν !!! Πόσο μάλλον τα διόδια. Αυτό είναι το ένα.
    Το άλλο είναι το εξής: Πληρώνω ή δεν πληρώνω τέλη κυκλοφορίας και εισφορά στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου (που παρεπιπτόντως κοστίζει περισσότερο από ότι κοστίζει το αυτοκίνητό μου); Φυσικά πληρώνω. Γιατί λοιπόν να ξαναπληρώνω αυτά που ήδη έχω πληρώσει;
    Το τρίτο είναι το εξής: Γιατί ο εκάστοτε δρόμος που έχει φτιαχτεί στην Ελλάδα έχει κοστίσει 2 με 3 φορές απάνω από οπουδήποτε στον κόσμο; Δεν θα πρέπει να μας εξηγήσουν οι κύριοι βουλευτές, μιας και, ΚΑΙ με δικά μας λεφτά έχουν γίνει αυτοί οι δρόμοι; Αυτό θα μου πεις, τι σχέση έχει με τα διόδια. Έχει γιατί η εκμετάλλευση των οδών γίνεται βάση ποσοστού καθαρού κέρδους επί του κεφαλαίου. Συνεπώς είναι άλλο το 11,2% επί π.χ. 150 εκατομυρίων και άλλο το 11,2% επί π.χ. 500 εκατομυρίων. Γιατί λοιπόν εγώ να πληρώνω τις διαπλοκές τους και τις μίζες τους;
    και ένα τελυταίο: Εφόσον οι κατασκευαστικές εταιρίες νοιώθουν πως αδικούνται ας κόψουν πρόστιμα. Ας πάμε στα δικαστήρια. Όπως είναι ο νόμος αυτή τη στιγμή ξέρουν πολύ καλά πως πηγαίνοντας στα δικαστήρια για μικροδιαφορά (όπως ορίζεται νομικά η απαίτηση των διοδίων) υπάρχει ο τεράστιος κίνδυνος να δημιουργήσουν νομικό προηγούμενο τελεσιδικίας, με ολέθριες για αυτούς συνέπειες. Άρα λοιπόν δεν είμαι εκ προοιμίου παράνομος. Πρέπει να αποδειχθώ. Γι' αυτό έχουν βάλει τους πραγματικούς τζαμπατζήδες να τρομοκρατούν τον κόσμο με αυτόφορα.
    Αν θεσπίσουν τέτοιο νόμο είναι βέβαιο πως θα είναι αντισυνταγματικός, άρα και διάτρητος. Επίσης θα ανοίξουν και άλλους ασκούς του αιόλου.
    Και τι εννοώ με αυτό: Αν νομιμοποιήσουν την αστική διαφορά υπέρ ενός δεν θα μπορώ π.χ. και εγώ να στέλνω την αστυνομία να συλλαμβάνει με αυτόφορο διαδικασία κάποιον που μου χρωστά λεφτά ή να κάνω το ίδιο αν κάποια επιταγή που έχω στα χέρια μου από πελάτη δεν πληρωθεί;
    Όπως βλέπεις κύριε Μαυρίδη το ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο είναι ηλίου φαεινότερο. Πέρα από αυτό όμως θα ήθελα να σταθώ στην άποψη που εκφέρετε και να σας πω πώς οι Έλληνες δεν είναι Μάο-Μάο. Όσο κι αν δεν το πιστεύετε έχουν αίσθηση του δικαίου (φυσικά υπάρχουν και κάποιοι οπορτουνιστές) και πολιτισμό. Μην μειώνετε τα κίνητρα τους να δημιουργούν τέτοια κινήματα. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να γίνεστε συνεχιστής της χουντικής προπαγάνδας.
    Χαραμής Δ. Γεώργιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και που τοσα χρονια πληρωνα τι καταλαβα, μηπως θα παρω συνταξη; εχω παιδεια; περιθαλψη; δρομους; κλπ κλπ.
    Δεν θελω να ξαναπληρωσω ΙΚΑ και φορους κι ασ΄ μην εχω
    συνταξη δημοσεια νοσοκομεια, δημοσεια σχολεια...κλπ
    και αντι για μπατσους θα εχω δικο μου σεκιουριτα (ετσι κι αλλιως τσαμπα ειναι αφου παιρνουν δε παιρνουν 600euro το μηνα )

    Υ.Γ. ο μισθος μου ειναι περιπου 1700 euro(προνομιουχος) οι κρατησεις μου περιπου 1200 (φορος και εισφορες σε ΒΑ που θα μου τα κοψουνε μαλλον τωρα ) μαζι με τις εργοδοτικες περνανε τα 1500 απο τα καθαρα το 23%(φπα)παει στο κρατος αν βαλουμε & το φορο καυσιμων , εξτρα εισφορα κινητης τηλεφωνιας, Δημοτικα τελη, δημοτικο φορο, ετακ ,το φορο εισοδηματος
    διαφορες εισφορες , την υποχρεωτικη συνδρομη στην ΕΡΤ (την πληρωνω δυο φορες αφου εχω δυο λογαριασμους στο ονομα μου), τελος για ημιηπαιθριους και οτι αλλο τους ερθει στο κεφαλι τοτε απο τα 3000 που περιπου κοστιζω στην επιχηρηση που δουλευω πανε δε πανε τα 1000 σε δικες μου αναγκες δηλ. το κρατος μου παιρνει 70% !!!!!
    ...........Αυτο κι αν ειναι νταβατζιλικι...........
    Α! και απο τα 1000 που θα χαλασω το μηνα το κρατος θα εισπραξει παλι φορο εισοδηματος, φορο καυσιμων,ΙΚΑ, εισφορα κινητης τηλεφωνιας, Δημοτικα τελη κλπ κλπ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ.. ειναι τουλαχιστον (βαθεια , υποπτα & επικίνδυνα).. ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ (σε ήπια έκφραση)
    που η ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΣΗ & ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ του ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ
    (που μας προέκυψε & OXI MONON με το θέμα των Διοδίων)
    με χαραχτηριστηκη ευκολία ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΕ , ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ & ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ σε ΠΑΡΑΒΑΤΗΚΟΤΙΤΑ.
    "αποθεώνοντας" την ΣΤΕΡΕΑ ΒΑΣΗ ΛΟΓΙΚΗΣ που πρόσφατα επικαλέστηκε ο κύριος Υπουργός μας.
    ...ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ
    ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ.
    Τι ελεγε ο ΡΕΠΑΣ?... στα πλαισια μιας Στερεας Λογικης..?
    Οοοπς!...200 euro και τις Πινακιδες για 20 μερες...ειναι καλα..να το αφήσω εκει ..?
    ποσο ευκολα και ξεγλιστρουν τα θεματα..που ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ.
    & Eπιδει
    Στην Χωρα μας ζουμε την ΔΙΠΛΗ ΚΡΙΣΗ. την παγκοσμια οικονομικη & την εσωτερικη κοινωνικοπολιτικη.
    ετσι λοιπον πολυ ευκολα και κατα το δοκουν "μπερδευουν" τον κοσμο με τα "θεματα".
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΤΟ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" γενικα ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ..ΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ.και να δωσει το δικαιωμα να ακουστουν και επικαλεστουν
    ενα σωρό χαρακτηρισμους & δικαιολογιες..τυπου δεν πληρωνω ενοίκιο... δεν πληρωνω φορους..δεν πληρωνω..γενικα..)
    παίρνοντας ανεπιθύμητες& επικινδυνα μη ελενχομενες διαστασεις ευλογης ΑΝΑΡΧΙΑΣ. εδωσε
    την δυνατοτητα (αλλο που δεν θελανε) να ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ η ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ & ΑΠΑΞΙΩΣΗ
    στην ποιο ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑ ..σχετικα με τις ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ των αυτοκινητοδρομων
    "στριμώχνοντας" ετσι την ποιο ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΜΕΝΗ αντιδραση του κοσμου σε "απροκαλυπτα επικινδυνο" ΚΙΝΗΜΑ που ΝΑ εμπεριέχει μια
    ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ .(οπως ευλογα αυτοματοποιείτε)
    Ηρθε και εδεσε να γινει "βουτυρο στο ψωμι-παντεσπανι" των ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΣΚΕΥΣΤΩΝ καθαριζοντας την "ΚΡΑΥΓΗ"
    γιατι μαλλον σαν κραυγη θα μεινει ...με μια σχετικη μειωση των διοδιων...!
    *ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗ.. ΛΕΜΕ.
    *ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΝ ΕΡΓΩΝ
    *ΜΕΙΩΣΗ 50% ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΙΟΔΙΑ & ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ
    και αφου κανουνε ολα αυτα ..να ερθουν να Πληρωθουνε..χωρις να ξεχναμε & το ΝΟΜΟ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ 1.000.000 euro..και βλεπουμε αν και πως..οπως λεει και ο Λακης.
    ...& ΝΑΙ γιατι οχι να ξαναδουμε αυτες τις συμβασεις παραχωρησης ..ετσι δεν υποσχεθήκε ο κυριος υπουργος μας

    ..ΕΝΑ ΕΝΑ.. τα θεματα να τα δουμε..μειπως μπορεσουμε να τα λυσουμε..
    ..ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ & ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.
    ΑΛΛΙΩΣ &
    ΕΠΙΔΕΙ μας έχουν ΠΑΡΑ-ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ στο χέρι τα αρπατικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τρομοκρατίας και του Δικτατορικού Νομισματικού Ταμείου Αν μπορει(κοπος-τροπος) και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΧΡΗΣΤΕΥΤΟΥΝ !
    Ολα οσα ζητανε και διεκδικουνε..στα Αιτηματα στο ΑΚΡΙΒΕΙΑ STOP !
    ο FRESCO με το προγραμμα του www:thevenusproject.com
    τα προσπερνα.. και παει στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΑΜΑ με την
    ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ.
    αλλα και εδω http://www.youtube.com/watch?v=4Z9WVZddH9w
    οπως και εδω http://www.youtube.com/watch?v=BbPtt6802s4&feature=player_embedded
    PDF Download:
    http://thezeitgeistmovement.com/Global%20Politics%20on%20Trial.pdf
    αλλωστε πλεον ειναι γνωστα αρκετα..οπως και η επερχομενη "Μαυριλα" που τριζει τα δοντια της

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]