Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίσκεψη μελών αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων για πρώτη φορά την Ελλάδα

  • Περίπου 60 εκπρόσωποι της "Διάσκεψης των Προέδρων" των μεγαλύτερων αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα μετά από πρόσκληση του Έλληνα Πρωθυπουργού για συνομιλίες με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης και της εβραϊκής κοινότητας
Μια ομάδα από προέδρους αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων έφθασε την Τρίτη για πρώτη φορά την Ελλάδα. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη εκδήλωση εκ μέρους των ελληνικών αρχών μιας προσπάθειας για τη βελτίωση των σχέσεων με το Ισραήλ, σύμφωνα με αξιωματούχους.
"Περίπου 60 εκπρόσωποι της "Συνόδου των Προέδρων" σημαντικών αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων αναμένονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για συνομιλίες με τον ελληνικό κράτος και την εβραϊκή κοινότητα", δήλωσε ο Δαβίδ Σαλτιέλ, πρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης.
"Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του Έλληνα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου", πρόσθεσε ο Σαλτιέλ.
Η επίσκεψη, που θα διαρκέσει έως τις 13 Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται στα πλαίσια του καθιερωμένου ετήσιου ταξιδιού στο Ισραήλ από την ομάδα, ενός κεντρικού συντονιστικού οργάνου που εκπροσωπεί 52 αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις σε όλο το πολιτικό και θρησκευτικό φάσμα.
Σημειωτέον ότι η Αθήνα αναγνώρισε επίσημα το Ισραήλ μόλις το 1991. Ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου έχει πλέον εντείνει τις προσπάθειες να προσελκύσει εβραϊκές επενδύσεις στην Ελλάδα, η οποία μαστίζεται από την κρίση χρέους.
Σύμφωνα με την ισραηλινή κυβέρνηση, πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί η "Διάσκεψη των Προέδρων" στην Ελλάδα.

"Οι σχέσεις με το Ισραήλ ποτέ δεν ήταν καλύτερες"
Και ο ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν επισκέφθηκαν πρόσφατα την Αθήνα, ενώ τους τελευταίους μήνες έχουν πραγματοποιηθεί επισκέψεις από Έλληνες αξιωματούχους στο Ισραήλ, προκειμένου να συζητήσουν πιθανές κοινές δραστηριότητες.
Σύμφωνα με δήλωση του Σαλτιέλ στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, "oι σχέσεις με το Ισραήλ ποτέ δεν ήταν καλύτερες. Υπάρχει καθημερινή επαφή μεταξύ Ελλήνων και Ισραηλινών υπουργών, πράγμα που οφείλεται εν μέρει και στην πάταξη του αντισημιτισμού που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα".
Κατά καιρούς, οι επικεφαλής των ελληνοεβραϊκών κοινοτήτων έχουν επανειλημμένα καταγγείλει στις ελληνικές αρχές πράξεις βανδαλισμού που είχαν ως στόχο νεκροταφεία της κοινότητας, αλλά και μνημεία.
Επίσης, η ελληνική κυβέρνηση πέρυσι αναγκάστηκε να καταδικάσει τηλεοπτικές δηλώσεις προερχόμενες από εξέχοντα επίσκοπο ότι το παγκόσμιο κίνημα του σιωνισμού πασχίζει συστηματικά να καταστρέψει τα έθνη και ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε χρηματοδοτηθεί από το εβραϊκό κεφάλαιο.
Η επί αιώνες ακμάζουσα εβραϊκή κοινότητα στη Θεσσαλονίκη αποδεκατίστηκε από τις ναζιστικούς διωγμούς και σήμερα αριθμεί περίπου 6.000 άτομα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δεν υπαρχει αντισημιτισμος στην Ελλαδα,αλλα αντισιωνισμος!
    Καμια σχεση το ενα με το αλλο!!
    "Η επί αιώνες ακμάζουσα εβραϊκή κοινότητα" στη Θεσσαλονίκη καταπολεμησε την ιδεα του εθνους-κρατους και συνεπραττε με τους Οθωμανους!!
    Η πλειοψηφια της "εβραϊκης κοινοτητας" ειχε ερθει στην Θεσσαλονικη επειδη εκδιωχθηκε απο τους Ισπανους!!
    Η απελευθερωση των ελληνικων εδαφων,εθεωρειτο για τους Εβραιους "προσαρτηση"!!
    Και καλο θα ηταν να διαβασουν την μαρτυρια του Μασωνου Μπεντζαμιν Φριντμαν για τον ρολο των Εβραιων απο τον Α'Παγκοσμιο Πολεμο και πως συνεβαλλαν στην αρπαγη της Παλαιστινης!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ εύστοχο το σχόλιο του ΓΜ. Και είναι ενδιαφέρον ότι, όπου στην Ευρώπη και αν πήγαν αυτοί οι Σεφαρδίτες Εβραίοι από την Ισπανία (ο σουλτάνος τους δέχτηκε με ευχαρίστηση, γνωρίζοντας ότι θα έφερναν ρευστό και θα συνέβαλαν στο εμπόριο), οι εκεί πληθυσμοί έχουν να πουν πάνω κάτω τα ίδια γι' αυτούς. Ότι κοίταζαν το συμφέρον τους και ποτέ το συλλογικό καλό της κοινότητας και ότι συνέπρατταν με τον οποιονδήποτε κατακτητή ή εχθρό. Σαν να είχαν ένα κοινό "φυλετικό DNA", απαράλλαχτο, σε όποια χώρα και αν πήγαν.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]