Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το τρίπτυχο για μια νέα Ελλάδα

Σε συνθήκες ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλον και τις προοπτικές της κοινωνίας, εκείνο που χρειάζονται οι άνθρωποι είναι να ανακαλύψουν βαθύτερα νοήματα πέρα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Χρειάζεται να ξαναβρούν την πίστη τους σε θεσμούς και να εμπνευσθούν από αυτούς.
Σε τούτες τις πραγματικά κρίσιμες στιγμές είναι ανάγκη να ανασυντάξουμε τις σκέψεις μας και να βρούμε με σύνεση τον τρόπο να ανασυνθέσουμε την έννοια της πατρίδας, της θρησκείας και της πολιτικής. Να κατανοήσουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο μια χώρα στο χάρτη, αλλά το παρελθόν το παρόν και το μέλλον μας, μέσα από τα βιώματα των ανθρώπων της που έγραψαν την ιστορία αυτού του τόπου. Να αντιληφθούμε ότι η θρησκεία είναι η δύναμη που μπορεί να μας κρατήσει ενωμένους και να στηρίξει την οικογένεια. Να συναισθανθούμε ότι η πολιτική είναι συνυφασμένη με την ίδια μας τη ζωή και κάθε μας πράξη προσδιορίζεται από αυτή.
Κάτω από τις σημερινές συνθήκες αυτές οι τρεις έννοιες προσλαμβάνουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τη κοινωνία γιατί από την ισορροπία αυτών των εννοιών εξαρτάται η συνοχή της. Η απαξίωση μιας εξ αυτών δημιουργεί προβλήματα και στις άλλες και οδηγεί τη κοινωνία σε αδιέξοδο και θέτει τη Δημοκρατία σε κίνδυνο.
Οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας και όλων όσοι αισθανόμαστε ότι κάτι χρωστάμε σ’ αυτή τη χώρα είναι μεγάλες. Όπως μεγάλη είναι και η πρόκληση να αναστρέψουμε το κλίμα εθνικής κατάθλιψης. Να πιστέψουμε στην ιδέα του «νέου πατριωτισμού» για την Ελλάδα. Να πιστέψουμε και να κάνουμε και τους ιερείς να πιστέψουν στη συμπονετική αλληλεγγύη της θρησκείας.
Να πιστέψουμε σ’ ένα νέο πολιτικό όραμα βοηθώντας τους πολιτικούς να απαλλαγούν από μια «υπαλληλική» αντίληψη η οποία τους κατέστησε διεκπεραιωτές συμφερόντων. Τώρα που φθάσαμε στο μηδέν έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]