Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καταρρέει το Ταμείο του Δημοσίου;


Με κατάρρευση απειλείται το Ταμείο του Δημοσίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ταμείου Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων.
Η οξύτητα που αποτυπώνεται στην οικονομική του κατάσταση είναι απογοητευτική καθώς για να πληρωθούν 37.000 εφάπαξ χρειάζονται 1.628.000.000 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά το Ταμείο δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ αποθεματικά!
Όπως εκτιμάται, όσοι έκαναν το 2010 την αίτησή τους θα εισπράξουν το εφάπαξ πιθανότατα το δεύτερο τρίμηνο του 2013, καθώς μία πρόσληψη αντιστοιχεί σε πέντε αποχωρήσεις, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο η οικονομική δυνατότητα του Ταμείου λόγω μείωσης εσόδων από εισφορές.
Ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος κατέθεσε Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, σε τι ενέργειες θα προβεί και πότε, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος κατάρρευσης του Ταμείου του Δημοσίου, γιατί το Ταμείο δεν διαθέτει αποθεματικά και πώς θα διορθωθεί η αναλογία προσλήψεων-συνταξιοδοτήσεων ώστε να μην κινδυνεύσει η βιωσιμότητα του Ταμείου από την μείωση εσόδων στις εισφορές.

Σχόλιο ιστολογίου: Μήπως τελικά εντέχνως δημιουργείται η καστάρρευση; Μήπως κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν πέρα από τα όρια της ανέχειας, προκειμένου να αποδεχθούμε διάφορες "σωτήριες λύσεις" που θα σημαίνουν απεμπόληση κυριαρχικών εθνικών μας δικαιωμάτων;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το Σχόλιο Ιστολογίου είναι απολύτως σωστό στη ρητορική του ερώτηση. Όλες αυτές οι "καταρρεύσεις", (εκτός από μια,εκείνη του αξέχαστου Νικόλα ΄Ασιμου: "καταρρέώ,καταρρέω,θα ερωτευτώ... τον Παπαντρέο!") είναι στημένες,ώστε ακριβώς μπροστά στον οριακό φόβο:"Αυτό το μήνα δεν θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις" να πει ο λαός μας, προς Θεού,κάντε ό,τι θέλετε αρκεί να έχουμε τουλάχιστον ψωμί και λάδι!
    Και επειδή δεν δίνουνε πουθενά λογαριασμό,άνετα μπορούνε ένα πρωί να πλασάρουνε και αυτήν ακόμα τη μέγιστη προβοκάτσια.
    Η Ελλάδα μπορεί να μην έχει βαριά βιομηχανία, μπορεί να μην παράγει σπουδαία πράγματα, όμως,τελικά,είναι πάντα μια από τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη, κάθε μέρα το δημόσιο αρπάζει λεφτά απ΄τον κόπο του λαού μας.
    Έχει δίκιο λοιπόν το Ιστολόγιο σχολιάζοντας..
    Εξ' άλλου,όλα αυτά έρχονται, θα τα βγρούμε μπροστά μας, αφού δεν βρίσκουμε τη δύναμη να τα πετάξουμε πίσω μας..
    Με ελληνική αγάπη
    Ο Δημήτρης Ιατρόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]