Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έρογλου: Αν αλλάξουν στάση οι Ρωμιοί θα επέλθει συμφωνία

  • "Εάν αλλάξουν στάση οι Ρωμιοί είναι δυνατόν να επέλθει μια συμφωνία στο πρώτο μισό της νέας χρονιάς"
Εριστικότατος ο Πρόεδρος του Τουρκικού ψευδοκράτους Derviş Eroğlu, δήλωσε πως τάσσεται υπέρ της όσο τον δυνατόν ταχύτερα υπογραφής μιας συμφωνίας που θα βασίζεται στις πραγματικότητες στην Κύπρο!

«Εάν και το ρωμιοελληνικό δίδυμο κινηθεί βάσει αυτής της αντίληψης, είναι δυνατόν να καταλήξουμε σε μια συμφωνία μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011».

Δήλωσε παράλληλα "ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα της τριμερούς συνάντησης που είχε στις 18 Νοεμβρίου στην Ν. Υόρκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν και με τον ηγέτη της Ρωμέικης Διοίκησης Δημήτρη Χριστόφια."

Ο Derviş Eroğlu εκτίμησε ότι η επίλυση του Κυπριακού έχει πια παρατραβηχτεί και πως χρειάζεται να τεθεί κάποιος χρονικός περιορισμός, να οριστεί χρονοδιάγραμμα και να εξαλειφθεί η ασάφεια.

Υποστήριξε δε, ότι εάν αλλάξει η στάση της ρωμέικης πλευράς είναι δυνατόν να επέλθει μια συμφωνία στο πρώτο μισό της νέας χρονιάς.

Σε ομιλία του στο διεθνές συμπόσιο με θέμα τον Τουρκικό Κόσμο στον 21ο Αιώνα είπε με περίσσιο θράσος τα παρακάτω.

"Οι Ρωμιοί ακόμα ζητούν να επιστρέψουμε στην δήθεν Κυπριακή Δημοκρατία την οποία έχουν μετατρέψει σε ελληνικό κράτος, να δεχτούμε την ρωμέικη κυριαρχία και να τους δώσουμε τους σημαντικότερους οικισμούς μας. (!!!)

Οι Τουρκοκύπριοι όμως επιζητούν την αυτοδιοίκηση, την διαφύλαξη της κυριαρχίας τους, την διατήρηση της διζωνικότητας και την δραστική και εκ των πραγμάτων εγγύηση της μητέρας πατρίδας Τουρκίας"

Κατέληξε λέγοντας πως "άν η ρωμέικη πλευρά συνεχίσει έτσι, μπορεί να καταστεί αδύνατο να καταλήξουν σε μια λύση."

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]