Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Σκόπια βρίσκονται στην δική τους εικονική πραγματικότητα...


Ο Υπουργός των Εξωτερικών των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλόσοσκι, ζήλεψε τη δόξα της Τουρκίας, η οποία και αυτή, όταν ξεκίνησε το πρώτο θεσμικό της άνοιγμα προς την Ευρώπη, τέλος 1986 επί Οζάλ, έστειλε επιστολές προς όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ζητώντας τη στήριξή τους για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή της να λύσει άμεσα τα ζητήματά της με τις γειτονικές χώρες!
Έτσι λοιπόν και ο κ. Μιλόσοσκι, με προχθεσινή επιστολή του, ζητάει από τους Υπουργούς Εξωτερικών των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη στήριξή τους για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ.: «Περιμένουμε από την ελληνική πλευρά να συνεισφέρει εποικοδομητικά στις συνομιλίες, ώστε χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση».
Ο Σκοπιανός Υπουργός Εξωτερικών προφανώς ξεχνάει, πως για την Τουρκία, πολύ πιο σημαντική από κάθε άποψη χώρα για την Ευρώπη, από το 2005 που ξεκίνησαν θεσμικά οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ένωση, από τα τριανταπέντε κεφάλαια διαπραγμάτευσης –που ισχύουν για όλες τις υποψήφιες χώρες – έχουν ανοίξει μέχρι στιγμής 13 και έχει κλείσει μόνο ένα κεφάλαιο, που αφορά θέματα επιστημών και έρευνας!
Επιπλέον, τα Σκόπια κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους στην κοινοτική πρακτική και το κοινοτικό κεκτημένο για τις προϋποθέσεις ένταξης νέων μελών στην Ένωση.
Θυμίζουμε:
  • Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δουβλίνου (1990)
  • Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κοπεγχάγης (1993)
  • Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ελσίνκι (1999).
Οι αποφάσεις τους καθορίζουν το πλαίσιο για την έναρξη διαπραγματεύσεων, και τις προϋποθέσεις για την ένταξη νέων χωρών, όπου κατά περίπτωση ισχύουν για όλες τις υπό ένταξη χώρες. Και βέβαια, μέσα από τις αποφάσεις αυτές, καθορίζονται τα κριτήρια, μεταξύ των οποίων είναι η προϋπόθεση να μην υφίσταται καμία «διαφορά» με χώρα μέλος ή αν υφίσταται, να λυθεί πριν από την ένταξη.
Περιμένουμε, κατά συνέπεια, από τα Σκόπια «να συνεισφέρουν εποικοδομητικά στις συνομιλίες (υπό τον ΟΗΕ), ώστε χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση», στο θέμα του ονόματος. Διαφορετικά η ΠΓΔΜ δεν θα δεί ούτε ΝΑΤΟ, ούτε Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]