Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξεχάσαμε πως είμαστε πολίτες!


Είμαστε επιρρεπείς στην διχόνοια.
Οι αφεντάδες το ξέρουν πάρα πολύ καλά και μας διαφεντεύουν με το “διαίρει και βασίλευε”.
Το ατομικό και συλλογικό “εγώ” του Έλληνα είναι τεράστιο.
Θεωρεί ότι ΜΟΝΟ αυτός έχει δίκιο και όταν του θίξουν το στενό προσωπικό του “συμφέρον” ωρύεται και αντιδρά λες και του βάλαν νέφτι στον κ*λο.

Άλλο ένα στοιχείο δηλαδή για τους αφεντάδες:
Κράτα τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ των Ελλήνων απόμακρα και απρόσωπα και κατάφερες να τον απομονώσεις στον εαυτούλη του.

Τα κόμματα και οι υποδιαιρέσεις τους (συνδικαλισμός, κομματικές νεολαίες) αυτό κάνουν.
Αυτή είναι η δουλειά τους.
Πουλάνε εκδούλευση στους “προϊσταμένους” τους και κρατάνε τον Έλληνα μακριά από το συμφέρον της Ελληνικής κοινωνίας.

Δεν είναι πυρηνική επιστήμη.
Απλή λογική είναι και αν κάποιος παρατηρήσει προσεκτικά θα δει το ίδιο μοτίβο να επαναλαμβάνεται συνεχώς.
Μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου από το “εγώ” του δεν υπάρχει.
Άνθρωπος χωρίς ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ είναι καταδικασμένος να αποτύχει.
Το ίδιο ισχύει και για τις κοινωνίες πολιτών.
Χωρίς συλλογική ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ μια κοινωνία είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Έχουμε αποτύχει σαν κοινωνία επειδή δεχτήκαμε να γίνουμε κοινωνία που άρχουν οι ανίκανοι και οι βολεμένοι.
Αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν οι ικανοί και οι “επιχειρούντες” αφήσουν στην άκρη το συλλογικό συμφέρον και αποκλειστούν στο προσωπικό τους συμφέρον.

Πρέπει να το πάρουμε απόφαση.
Τα κόμματα απέτυχαν να οδηγήσουν την σύγχρονη Ελλάδα στην ασφαλή ευημερία.
Είτε από ανικανότητα είτε από πρόθεση, εδώ και πολλά χρόνια υπηρετούν μια εκφυλισμένη εκδοχή της “τέχνης του εφικτού” που έγινε η “τέχνη της πάρτης μου”.
Πρέπει να υπάρξει αφύπνιση.
Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι χρειαζόμαστε μια άνω τελεία…ένα παρενθετικό διάστημα ώστε να ξεκινήσουμε να ξηλώνουμε το πουλόβερ της μεταπολίτευσης και να ξεκινήσουμε από τα κόμματα.
Τα κόμματα που αποδεδειγμένα σε στιγμές κρίσης ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΝ τα συμφέροντα της κοινωνίας επειδή έχουν πουλήσει την ψυχή τους στα ιδιοτελή συμφέροντα, δικά τους και των πλουτοκρατών.
Είμαστε ένα κράτος αδικίας και απατεωνιάς.
Και κύριοι υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί.

Όσο όμως εξακολουθούμε να χορεύουμε τον χορό της διχόνοιας τόσο αυτή η κατάσταση θα διαιωνίζεται προς τέρψην των αφεντάδων.

Για να ξεκινήσει το “ξήλωμα” κάποιος πρέπει να πει την αλήθεια στον Ελληνικό λαό.
Ο μόνος που ΦΑΙΝΕΤΑΙ να μπορεί είναι ο Αντώνης Σαμαράς.
Αν δεν το κάνει αυτός τότε ο Ελληνικός λαός δεν έχει άλλη επιλογή από το να “τραβήξει την μπρίζα”.

Η αρχή πρέπει να γίνει από την αναθεώρηση του Συντάγματος η οποί συζητείται με αστείο τρόπο από τα δυο κόμματα εξουσίας.
Πρέπει να στοιχηθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (σιγά σιγά) σε μια και μοναδική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ η οποία θα προτείνει, θα συζητήσει και θα προσφέρει ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ προτάσεις για το πως πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα και η πολιτική διακυβέρνηση της χώρας ώστε να αγγίζει τα πρότυπα της πραγματικής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Πρέπει πάση θυσία να εκφραστεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η Ελληνική παράταξη των ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΩΝ.
Αυτών δλδ που θέλουν να ναι νομιμόφρονες και τυπικοί στα καθήκοντά τους ως πολίτες ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ.

Για να πολεμηθεί η αδικία που βασιλεύει στον τόπο πρέπει να πέσει το φράγμα της διχόνοιας.
Για να γίνει αυτό πρέπει ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ να αποδεχτεί απώλεια του προσωπικού του “εγώ”.

Το διαδίκτυο είναι το μεγάλο μας όπλο.
Από δω έχει ξεκινήσει ΗΔΗ η έκφραση της λαϊκής οργής.
Είναι ώρα να αρχίσουμε να διαμορφώνουμε την επόμενη σελίδα της κοινωνίας μας όπως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ για να χαρακτηρίζεται Κοινωνία Πολιτών και ΟΧΙ κοινωνία ιδιοτελών συμφερόντων.

Ό,τι κι αν κάνει ο Σαμαράς, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ είμαστε αυτοί που θα του δώσουμε στήριγμα αν πάει να κάνει το σωστό ή θα σταθούμε εμπόδιο αν πάει να συνεχίσει την ίδια αυτοκτονική πολιτική.

Εμείς οι πολίτες.

Εμείς οι ΠΟΛΙΤΕΣ.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Θα συμφωνήσω πως το διαδίκτυο είναι μέσο έκφρασης της λαϊκής οργής. Πρέπει όμως με κάποιο τρόπο να ενωθούν οι φωνές σε ένα συγκροτημένο λόγο για να μη μείνουν κραυγές. Παρατηρώ πως ο καθένας γράφει μεμονωμένα και δεν αναφέρεται σε άλλους αρθρογράφους που συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί τους, που του ενέπνευσαν κάποιες σκέψεις, που έδωσαν ώθηση στη σκέψη του. Έτσι ο καθένας μοιάζει σα μοναχικός καβαλάρης, ανερμάτιστος και μικρός προφήτης. Πώς όμως μπορεί να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος που θα μας πάει παραπέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο, Τσιλιβιθρα.
    Γραφε, γραφε καποτε ελπιζω συντομα να συνειδητοποιησουμε αυτο το τραγικο που μας συμβαινει.
    Αντε μπας και ξυπνησουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Σαμαράς, το παιδί του λαού, ο σωτήρας. Τι άλλο θα ακούσω Θεέ μου. Μου θυμίζει αυτό που λέγανε για το Γιωργάκη. Θα έρθει να μας σώσει από τη διαφθορά του Κωστάκη. Τα ίδια λέγανε και για τον Κωστάκη. Θα μας σώσει από τη διαφθορά του Σημίτη. Τι σανό που τρώνε τα πρόβατα... Όσο διαιωνίζεται το πολιτικό σύστημα, παιδί του οποίου είναι και ο Αντωνάκης (χρόνια βουλευτής και υπουργός, αμερικανο- σπουδαγμένος και τραφείς, τώρα που έγινε αρχηγός της αντιπολίτευσης ξαφνικά έγινε φίλος του λαού;) ποτέ δεν θα βγούμε από το ζυγό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το δε Σύνταγμα δεν θα το αλλάξουν για να βελτιώσουν τη Δημοκρατία. Θα το αλλάξουν για να πάρουν πίσω και τις τελευταίες συνταγματικά κατοχυρωμένες κατακτήσεις του ελληνικού λαού. Όπως τη δωρεάν παιδία και υγεία, τη μονιμότητα (έτσι ώστε να μπορούν να αλλάζουν ολόκληρη τη δημόσια διοίκηση κάθε φορά που αλλάζουν κυβέρνηση, όπως γινόταν παλαιά, να βολεύουν περισσότερους δικούς τους και να κρατούν περισσότερους σε ομηρία) και όλα τα υπόλοιπα που κατέκτησε ο λαός τα τελευταία 100 χρόνια. Α ρε κακόμοιροι. Πρόβατα, πρόβατα. Το μόνο σωστό στο άρθρο είναι το πρόβατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]