Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιος τολμά να συγκρουστεί με τους νεκροθάφτες του μέλλοντός μας;

Από πολλούς υποστηρικτές της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης ακούμε κατά καιρούς φράσεις όπως «και τι να κάνει δηλαδή αφού η οικονομία είναι χάλια και το χρέος τεράστιο» ή «υπάρχει άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής να το εφαρμόσει και δεν το κάνει»;

Εύλογες ερωτήσεις που υπάρχουν και σε εκατομμύρια Ελληνες. Τελικά το βασικό ερώτημα είναι «εκτός από την πολιτική της κατεδάφισης που προωθεί η τρόϊκα μήπως υπάρχει και κάτι άλλο»;

Έτσι, σιγά – σιγά έχουν αρχίσει και εμφανίζονται φωνές αντίστασης στη λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ και των τροϊκανών. Όπου υπάρχουν ακόμη ελεύθερα μέσα ενημέρωσης βγαίνουν και ορισμένοι με συγκροτημένη σκέψη να πουν ότι «ναι υπάρχει κι άλλη πολιτική εξόδου από την κρίση». Τέτοια που απαιτεί συναίνεση αλλά το κυριότερο σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα και κυρίως τις τράπεζες.

Γνωστοί οικονομολόγοι αρχίζουν κι αναρωτιούνται γιατί η κυβέρνηση π.χ. δεν επιλέγει άλλο δρόμο προς τη σωτηρία. Η απάντηση είναι απλή: Διότι είναι εντολοδόχος. Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, έχει δεσμευτεί γι’ αυτά που εφαρμόζει, στο εξωτερικό και στα εγχώρια συμφέροντα.

Ρωτάνε κάποιοι κι έχουν δίκιο: Γιατί να μην υπάρξει σκληρή διαπραγμάτευση και συμφωνία με τις άλλες «προβληματικές» χώρες για αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη; Να συνασπιστούν με λίγα λόγια τα «γουρούνια» και να ζητήσουν από την Ευρώπη να δανείζονται απευθείας από την ΕΚΤ με επιτόκιο 1% το πολύ 2%. Σήμερα υπάρχει το εξής σύστημα: Οι τράπεζες δανείζονται από την ΕΚΤ με χαμηλό επιτόκιο και στη συνέχεια αγοράζουν από το κράτος ομόλογα (δηλαδή το δανείζουν στην ουσία) με επιτόκιο 4% και 5%. Παίρνουν μετά τα ομόλογα με εγγύηση του δημοσίου και τα δίνουν στην ΕΚΤ για να ξαναδανειστούν.

Αν η Ελλάδα ή άλλη χώρα δανειζόταν απ’ ευθείας από την ΕΚΤ θα είχε λύσει το πρόβλημά της και δεν θα οδηγούνταν στη χρεοκοπία. Αλλά ακόμη και τώρα δεν είναι αργά, αρκεί φυσικά να συμφωνήσουν οι Γερμανοί.

Παράλληλα, με την κίνηση αυτή θα μπορούσε να διαγραφεί μέρος του χρέους κι έτσι να γλιτώσουν κάποιες χώρες από την καταστροφή και η Ευρωζώνη να συνεχίσει απρόσκοπτα την ενοποίησή της.

Δυστυχώς, τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο κι άλλες στην Ευρώπη δεν μπορούν να τα βάλουν με τους μεγαλοτραπεζίτες. Διότι αν πάνε σε δανεισμό από την ΕΚΤ θα τους παρακάμψουν και θα χάσουν το ξεκάθαρα κερδοσκοπικό παιχνίδι που παίζουν.

Υπάρχουν λοιπόν κι άλλες λύσεις, αλλά ποιος τολμά να συγκρουστεί με τους νεκροθάφτες του μέλλοντός μας;

Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΕΓΩ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανείς δεν τολμά γιατί θα χάσουν τις Mercedes, τα 3 κινητά ο καθένας, τα οροφοδιαμερίσματα και τις μεζονέτες, τα ιδιωτικά σχολεία και όλα τα άλλα "απαραίτητα" καταναλωτικά προϊόντα. Συρόμαστε αλλυσοδεμένοι και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα όσο και αν σκούζουμε, μέσα από αυτό το οικονομικό και πολιτικό σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι λάθος το ότι ο δανεισμός απο οποιαδήποτε πηγή και με οποιουσδήποτε όρους είναι Η λύση.

    Τα κράτη χτίζονται από τους ανθρώπους για τους ανθρώπους.
    Οι εκλεγμένοι πρέπει να έχουν εξουσιοδότηση να εκδίδουν άτοκο χρήμα για την διευκόλυνση των συναλλαγών.

    Αλλά οι πονηρολόγοι (βλ. http://www.ponerology.com/articles.html) απο την εποχή των Σουμερίων ακόμα εξαγοράζουν τους εκλεγμένους, αποκοιμίζουν τον κόσμο κι'έτσι φτάσαμε σήμερα "διαεκρίμενοι οικονομολόγοι" να πιστεύουν ότι μόνη πηγή χρήματος είναι ο δανεισμός από τους διεθνείς τραπεζίτες αντί του κρατικού νομισματοκοπείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]