Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση του Γιώργου αναπνέει για το... καλό μας... Άντε στην υγειά μας!


Πρόσθετα μέτρα 6,1 δισ. ευρώ φέρνει ο νέος προϋπολογισμός

Ο σκληρότερος, ίσως, προϋπολογισμός όλων των εποχών, κατατέθηκε στη Βουλή, από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, περιλαμβάνοντας επιπλέον μέτρα ύψους 6 δισ. 130 εκατ. ευρώ.

Ο ΦΠΑ αυξάνεται από το 11στο 13% για πολλά βασικά είδη κατανάλωσης, ενώ μειώνεται στο 6,5% για τα φάρμακα και τον τουρισμό.

Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

Μείωση κατά 2,1 δισ. ευρώ των δαπανών της υγείας, μέσω της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης και των προμηθειών στα νοσοκομεία.

Μείωση περίπου 1 δισ. 590 εκ ευρώ από την περαιτέρω πάταξη της φοροδιαφυγής.

Μείωση κατά 800 εκ. ευρώ από παρεμβάσεις στις ΔΕΚΟ.

Μείωση κατά 100 εκ. ευρώ από την περαιτέρω μείωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο τομέα.

Μείωση κατά 150 εκ. ευρώ των οικογενειακών επιδομάτων.

Περιλαμβάνει επίσης έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όπως η επέκταση της σύμβασης του αεροδρομίου Αθηνών, η ανανέωση αδειών τηλεπικοινωνίας και η πώληση συχνοτήτων, καθώς και αναστολή του «πόθεν έσχες» στην οικοδομή και μείωση των συντελεστών φορολόγησης των επιχειρήσεων για τα αδιανέμητα κέρδη τους από το 24 στο 20%.

Για το έλλειμμα προβλέπεται μείωση στο 7,4% το 2011, έναντι 9,4% το 2010, μέσω εξοικονόμησης δαπανών και αύξησης των εσόδων συνολικού ύψους 14,3 δισ. ευρώ.

Για τα επόμενα χρόνια προβλέπεται μείωση του ελλείμματος στο 6,5% του ΑΕΠ το 2012, στο 4,9% το 2013 και στο 2,6% το 2014.

Ο προϋπολογισμός θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής σε πέντε συνεδριάσεις, από το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]