Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

2011! Ο εφιάλτης "ante portas"


Τα ψέματα τελείωσαν! Η Ευρώπη μας αντιμετωπίζει σαν τον πτωχό συγγενή και η τρόικα επιβάλλει ανενόχλητη τις ακραίες θέσεις της. Η κυβέρνηση παρακολουθεί απλώς.!

Οι στόχοι λοιπόν που είχαν τεθεί αρχικά στο μνημόνιο θα πρέπει να επιτευχθούν κατά τα συμφωνηθέντα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση έκπτωσης ή φιλευσπλαχνίας από μέρους τους. Η Μέρκελ και οι «φίλοι» της αποδεικνύονται ως οι αυστηρότεροι δήμιοι της σύγχρονης Ελλάδας. Η καγκελάριος δεν διστάζει να λέει ότι ήταν λάθος που μας άφησαν να ενταχθούμε στη ζώνη του ευρώ…

Είναι εμφανές πλέον ότι τα μέτρα, ουσιαστικά, τώρα θα αρχίσουν να «πιάνουν τόπο». Το 2011 ίσως αποδειχθεί το σκληρότερο έτος μετά την Κατοχή στη χώρα.

Συμβασιούχοι και εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας στον ευρύτερο και το στενό δημόσιο τομέα θα είναι τα πρώτα θύματα. Θα βρεθούν από τη μια μέρα στην άλλη άνεργοι…να ψάχνουν εργασία σε ένα σπαρασσόμενο ιδιωτικό τομέα.

Σε όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα αναμένεται «σφαγή» στις συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων. «Μαχαίρι» αναμένεται και στις επικουρικές συντάξεις, όσον αφορά κυρίως τους νέους συνταξιούχους. Ταμεία προβληματικά που δεν συμπεριλαμβάνονται στα λεγόμενα υγιή θα έχουν δυσκολίες.

Τρίτος στόχος της τρόικας οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θα γίνουν «λάστιχο». Στην Ελλάδα του μνημονίου, η προσπάθεια που θα καταβληθεί είναι να ελαχιστοποιηθούν οι συλλογικές συμβάσεις.

Εμμέσως πλην σαφώς οι δανειστές μας έχουν εκφραστεί υπέρ των επιχειρησιακών συμβάσεων. Με άλλα λόγια και στον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα θα οδηγηθούν σε τραγικά αδιέξοδα. Η κυβέρνηση παρακολουθεί τα τεκταινόμενα χωρίς να μπορεί να παρέμβει. Ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές που παίρνει. Και ο λαός στενάζει υπό το βάρος της αβάσταχτης καθημερινότητας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]