Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο αφελληνισμός συνεχίζεται...

Του Ηλία Πολατίδη
Βουλευτή Σερρών ΛΑ.Ο.Σ.


Ο αφελληνισμός του δημοσίου βίου μας καλά κρατεί! Το έργο της προκατόχου κυβερνήσεως της Ν.Δ. συνεχίζεται με θαυμαστή συνέπεια και ταύτιση καί από την νέα του ΠΑΣΟΚ. Ό,τι θυμίζει Ελλάδα, ό,τι θυμίζει εθνική ταυτότητα, οτιδήποτε είναι ελληνικό και προσδιορίζει τον λαό μας καί την ιδιαιτερότητά του ξηλώνεται και πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων ως ξεπερασμένο, παλιομοδίτικο και αντιεμπορικό! Κάποιοι το έχουν βάλει σκοπό να ξεριζώσουν την ελληνική μας εθνική ταυτότητα και να μας κάνουν σώνει και καλά παγκοσμιοποιημένους πολίτες-άτομα χωρίς συλλογική συνείδηση, χωρίς ρίζες, χωρίς κοινωνικότητα, χωρίς εθνικότητα!
Τα βιβλία της Ιστορίας στα σχολεία αλλάζουν και από ελληνική Ιστορία διδάσκουν στα παιδιά μας «πολυπολιτισμική»(!) και εν πολλοίς ανθελληνική. Τα Υπουργεία αφαιρούν από την ονομασία τους τον όρο «Εθνική» (Οικονομίας, Παιδείας) δηλώνοντας έτσι ότι δεν ασχολούνται πλέον με τα σημαντικά ζητήματα ενός Έθνους, αλλά απλώς διαχειρίζονται τεχνοκρατικά κάποιους τομείς που αφορούν ένα σύνολο ξεχωριστών μεταξύ τους ατόμων. Η κρατική τηλεόραση προβάλλει περισσότερο τα προβλήματα των λαθρομεταναστών παρά των Ελλήνων, εκθειάζει ξένα πρότυπα παρά ελληνικά καί συμπορεύεται στον επιχειρούμενο στραγγαλισμό της ελληνικής Ιστορίας και του ελληνικού Πολιτισμού. Οι ξένες επιγραφές έχουν κυριαρχήσει παντού στους δημόσιους χώρους, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις του νόμου, δίδοντας πλέον την εντύπωση σε κάποιον ότι βρίσκεται σε κάποια άλλη χώρα και όχι στην Ελλάδα! Οι κυβερνήσεις επιχορηγούν με πακτωλό χρημάτων απίθανες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που στρέφονται ευθέως εναντίον των Ελλήνων, των εθνικών μας συμφερόντων και προπαγανδίζουν την πολυπολιτισμικότητα και την αλλαγή με το έτσι θέλω της εθνικής μας Ιστορίας. Η πλουσιότατη και πανάρχαια ελληνική μας γλώσσα υποχωρεί και φτωχαίνει χάριν της επελάσεως των αλλόγλωσσων λαθρομεταναστών και της παγκοσμιοποίησης σε όλους τους τομείς και το ελληνικό κράτος αντί να την στηρίζει, υποβαθμίζει προκλητικά την διδασκαλία της στα σχολεία. Το Υπουργείο Παιδείας μέσω της πολιτικής του ξεπουλά την εκπαίδευση των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης στην Τουρκία!
Τα παραδείγματα είναι άπειρα και, δυστυχώς, κοινός παρανομαστής όλων είναι η συνειδητή καθοδήγηση και εφαρμογή τους από τις κυβερνήσεις των τελευταίων 20 ετών (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.) οι οποίες εκτελούν πιστά τις εντολές των εμπνευστών της Νέας Τάξης Πραγμάτων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εσχάτως της περίφημης Τρόικας.
Πρόσφατο, λοιπόν, παράδειγμα είναι και η αφαίρεση των λέξεων «της Ελλάδος» από την ονομασία του ομίλου της γνωστής Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στις προσόψεις των καταστημάτων της, στα έντυπά της κ.λπ. Με το θέμα ασχολήθηκε ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑΟΣ κ. Ηλίας Πολατίδης ο οποίος υπέβαλε Ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών για τους λόγους της αλλαγής αυτής. Για όσους δεν κατανοούν, το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό καί τόσο αθώο. Το συγκεκριμένο γεγονός εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο πού προαναφέραμε, δηλαδή αυτού του σχεδίου των νοσηρών μυαλών της παγκοσμιοποιήσεως για αφελληνισμό του δημοσίου, του κοινωνικού και του εθνικού βίου της χώρας μας. Γι’ αυτό σχεδόν όλες οι Τράπεζες υιοθετούν ξένες ονομασίες (ALPHA BANK, ΕURO BANK κ.λπ.) ή αφαιρούν οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα (NATIONAL BANK). Και αν αυτό δικαιολογείται από ιδιωτικές Τράπεζες, σε καμμία περίπτωση και για κανέναν κερδοσκοπικό λόγο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από Τράπεζες δημοσίου χαρακτήρα που έχουν ταυτισθεί με την ιστορία του εθνικού μας οικονομικού βίου και έχουν ιδρυθεί για να εξυπηρετούν τον ελληνικό λαό όπως η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος που έγινε πλέον NATIONAL BANK και η στηρίζουσα επί χρόνια τους Έλληνες αγρότες Αγροτική που μετονομάσθηκε σε ΑΤΕ BANK! Όμως, φαίνεται ότι για κυβέρνηση και Τράπεζες η διατήρηση ελληνικών εθνικών χαρακτηριστικών στην κοινωνική και οικονομική μας ζωή είναι ψιλά γράμματα. Δείτε, λοιπόν, την κυνική απάντηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Ερώτηση του κ. Πολατίδη. «Η αλλαγή έγινε για εμπορικούς σκοπούς και με όρους σύγχρονου Marketing» αναφέρει επί λέξει. Ο Βουλευτής επέμενε και επανήλθε με δεύτερη Ερώτηση στην οποία ζητούσε διευκρινίσεις. Πανομοιότυπη όμως και αποκαλυπτική και η δεύτερη απάντηση της Διοικήσεως της Τράπεζας. Οι λόγοι είναι επικοινωνιακοί, αναφέρει ξανά και η περικοπή του ονόματος μειώνει το διαφημιστικό κόστος! Τώρα, το πώς η περικοπή δύο λέξεων («της Ελλάδος») βοηθά στην καλύτερη επικοινωνία της Τράπεζας με τους πελάτες και πώς οι δύο αυτές ολιγογράμματες λέξεις μειώνουν το διαφημιστικό κόστος μόνον ο Θεός μπορεί να καταλάβει!
Επαναλαμβάνουμε. Το τραγικότερο όλων είναι ότι όλα τα ανωτέρω γίνονται με την καθοδήγηση και ανοχή κυβερνητικών παραγόντων και εγκεφάλων που θέλουν να εκδιώξουν από την Πατρίδα μας κάθε τι που θυμίζει Ελλάδα. Είτε για κερδοσκοπικούς λόγους είτε γιατί πιστεύουν στην βασική ιδέα της παγκοσμιοποίησης ότι δεν πρέπει πια να υπάρχουν Έθνη είτε γιατί δεν μπορούν να αντιδράσουν σε εντολές ξένων κέντρων αποφάσεων. Για μας είναι αδιάφορο. Η ουσία είναι η ίδια και ο Έλληνας πολίτης θα πρέπει επί τέλους να αντιδράσει είτε συλλογικά είτε ατομικά και είτε πρόκειται για ένα μείζον εθνικό ζήτημα είτε ακόμη για μια ονομασία Τράπεζας. Και μια καλή αρχή για αντίδραση είναι οι γραπτές και προφορικές διαμαρτυρίες των Ελλήνων συναλλασσομένων προς την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με την ταυτόχρονη απόσυρση των καταθέσεών τους και την παύση της κάθε είδους συνεργασίας τους με αυτήν!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το Μνημονιο ομως το υπογραψατε κ.Πολατιδη!!!
    Και οταν συγκεντρωθηκε κοσμος εξω απο την Βουλη την νυχτα ψηφισης του νομοσχεδιου για την αλλαγη κωδικα ιθαγενειας,ολοι εμεις που βριζαμε τον Παγκαλο θεωρηθηκαμε "ακροδεξιοι" και "πρακτορες" απο τον προεδρο σας!
    Γλειφετε εκει που φτυνετε!!
    Πολυ αργα για δακρυα!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]