Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: Στο έλεος των βιομηχανιών όπλων η Ελλάδα


Νέα δημόσια έκρηξη από τον ευρωβουλευτή των Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο οποίος επετέθη με σφοδρότητα κατά του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, σχετικά με την οικονομική κρίση και την Ελλάδα.
Ο Γαλλογερμανός πολιτικός αποκάλυψε πως, εν μέσω ανέχειας και μνημονίου, η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματευόταν τον Αύγουστο με εκπροσώπους της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας την αγορά οπλικών συστημάτων.
Ο κ. Κον Μπεντίτ άφησε με σαφήνεια να εννοηθεί πως αυτές οι διαπραγματεύσεις αποτελούν την υλοποίηση ενός επί της ουσίας εκβιασμού έναντι της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της δανειοδότησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έξαλλος ο ευρωβουλευτής υπενθύμισε ότι η Κομισιόν και ο κ. Μπαρόζο δεν έλαβαν εγκαίρως μέτρα, για να αποτρέψουν τον υπερδανεισμό της Ελλάδας, ώστε να μην εκδηλωθεί η παρούσα κρίση, αλλά και ότι, ενώ τα προβλήματα ήταν ορατά για μακρύ χρονικό διάστημα, οι ευρωπαϊκές Αρχές, αντί να ενεργούν, «πήγαιναν στην Εκκλησία και προσεύχονταν», χωρίς βεβαίως κανένα αποτέλεσμα.
Είναι η δεύτερη φορά εντός εξαμήνου που ο κ. Κον Μπεντίτ επιτίθεται κατά των δεσμεύσεων των ελληνικών κυβερνήσεων από οικονομικά κέντρα της Ευρώπης για την αγορά αμυντικού υλικού με παράλληλη δανειοδότηση, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η ελληνική οικονομία και να αυξάνουν τα ελλείμματα.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Αισθάνομαι ηλίθια, που ένας ξένος προς τη χώρα μου άνθρωπος, την υπερασπίζεται από την ανικανότητα των εκλεγμένων αρχόντων μας.
    Σαν να παίρνουμε "απαλλαγή λόγω βλακείας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι αλλα οι εξοπλισμοι ειναι απαραιτητοι στην Ελλαδα.
    Αν δεν εξοπλιστουμε σε πολυ συντομο χρονο δεν θα υπαρχει Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλο είναι απαραίτητοι οι εξοπλισμοί και άλλο να μας τους επιβάλουν. Και πάλι πως είναι απαραίτητοι και ταυτόχρονα απαξιώνονται οι άνθρωποι που θα χειριστούν τους εξοπλισμούς και δεν λέω απαξιώνονται με τους μισθούς που παίρνουν οι ένστολοι αλλά όποιος Έλληνας πει κάτι υπέρ της Ελλάδας κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ακροδεξιός και σχεδόν κανείς δεν τον υπερασπίζεται.
    Αλλά και πάλι αλλιώς να το δούμε, εναντίον ποίου χρειάζονται οι εξοπλισμοί; Μήπως αν ακολουθούσε άλλη πολιτική η Ευρώπη δεν θα χρειάζονταν αυτοί οι εξοπλισμοί από την Ελλάδα; Π.χ. ας πούμε, αυτούς τους εξοπλισμούς που θέλουν εμείς να αγοράσουμε, να τους αγοράσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και να προστατεύσει-δημιουργήσει, επιτέλους τα δικά της σύνορα. Αλλιώς είναι ουτοπία και αδιέξοδο η όποια προσπάθεια. Θεωρώ ότι όλα τα άλλα είναι υποκρισία και με αυτό το πρίσμα όταν τα δούμε, έχει δίκιο ο Ευρωβουλευτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ, ΨΕΥΤΕΣ,ΛΑΜΟΓΙΑ: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΜΟΝΟ ΕΠΙΘΕΤΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΑΣ! ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ. ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ! Η ΧΩΡΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ, εν μέρει, με τον τελευταίο σχολιαστή. Ναι, να αγοράζει η Ε.Ε. τα απαραίτητα εξοπλιστικά συστήματα που απαιτούνται για την άμυνα της χώρας μας. Αλλά αν περιμένουμε από τους Ευρωπαίους να επιδείξουν την απαραίτητη δυναμική σε περίπτωση που θα χρειαστεί να υπερασπισθούν έμπρακτα τα ΔΙΚΑ μας σύνορα (και ξένα γι αυτούς ως πατρίδα), απατώμεθα οικτρά! Η Ε.Ε. οφείλει να επιδείξει αποτρεπτική πολιτική προς την Τουρκία, τέτοιας ισχύος και τέτοιας έντασης, σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, που να περάσει σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα πως εάν τολμήσει να κινηθεί (παντοιοτρόπως) κατά της Ελλάδας και να απειλήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, με μεταβολή συνόρων, θα τιμωρηθεί παραδειγματικά (π.χ. ένα πρώτο μέτρο είναι η άμεση επιστροφή ΟΛΩΝ των τουρκοφώνων της Ευρώπης στην Τουρκία). Είναι σαφές πως η Άγκυρα μέχρι σήμερα δεν έχει πιεστεί από την Ευρώπη. Το αντίθετο μάλιστα ισχύει, αναγκάζοντας την χώρα μας να εξοπλίζεται απέναντι σε έναν γείτονα που εποφθαλμιά χερσαίες και θαλάσσιες εκτάσεις της Ελλάδας. Τέλος πάντων, μπορούν να γίνουν πολλά, πάρα πολλά... αλλά επ' ουδενί τρόπω δεν πρέπει να αφεθούμε ή να ζητήσουμε την προάσπιση των δικών μας συνόρων από μία ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη. Θα είναι τεράστιο λάθος. Η πρόσφατη ελληνική ιστορία, εξάλλου, μας δίνει σαφή αποτρεπτικά παραδείγματα στο συγκεκριμένο ζήτημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ δεν υπάρχει ΗΓΕΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]