Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λευκή ισοπαλία πήρε η εθνική ποδοσφαίρου μέσα στην Κροατία

  • Άμυνα από τσιμέντο έστησε ο Σάντος
Λίγο η τύχη, λίγο η επιμονή, λίγο η αργές αναπτύξεις, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, συνοδευόμενη προς το τέλος του παιχνιδιού και από την τύχη, κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία, αφού καμία ομάδα δεν δέχτηκε (επίσημα) τέρμα, από την ομάδα της Κροατίας.
Όρθια στην κούρσα της πρόκρισης για το Euro 2012 έμεινε η εθνική μας ομάδα του ποδοσφαίρου μετά τη «λευκή» ισοπαλία που απέσπασε από την Κροατία μέσα στο Ζάγκρεμπ στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής 6ου προκριματικού ομίλου.
Το... κάστρο που παρέταξε ο Φερνάντο Σάντος στο γήπεδο άντεξε στις επιθέσεις των Κροατών χάρη κυρίως τη συμπαγή άμυνα των Αβρααμ Παπαδόπουλου και Παπασταθόπουλου. Δύο τέρμα δεν μέτρησαν, από ένα για κάθε ομάδα.

Πιστή στην παράδοση
Η παράδοση που θέλει την Εθνική μας να φεύγει με την ισοπαλία από την έδρα της Κροατίας συνεχίστηκε για μια ακόμη φορά. Όπως τον Νοέμβριο του 1996 (1-1) για τα προκριματικά του Μουντιάλ, όπως τον Απρίλιο του 2001 σε φιλικό ματς (2-2), έτσι και αυτήν τη φορά για τα προκριματικά του Euro 2012, η «γαλανόλευκη» πήρε την ισοπαλία (0-0) από την ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς και μάλιστα δίχως να κουραστεί και να κινδυνέψει ιδιαίτερα. Κατ' αυτό τον τρόπο, έβγαλε τη... μισή ζημιά από την γκέλα της πρεμιέρας με την Γεωργία στο Καραϊσκάκη και έφτασε τους 2 βαθμούς στον όμιλο.

Η εικόνα του αγώνα
Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την Εθνική μας με τρεις αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση με την Γεωργία. Ο Βύντρα αντικατέστησε τον Σεϊταρίδη, ο Τζαβέλλας πήρε τη θέση του τραυματία Σπυρόπουλου, ενώ ο Τζιόλης ξεκίνησε στο κέντρο και «θυσιάστηκε» ο Γκέκας από την επίθεση.
Το σύστημα ήταν 4-2-3-1, με τους Βύντρα, Παπασταθόπουλο, Αβραάμ, Τζαβέλλα στην άμυνα, τους Κατσουράνη, Τζιόλη αμυντικά χαφ, τον Σαμαρά αριστερά, τον Καραγκούνη δεκάρι, τον Τοροσίδη δεξιά και μοναδικό προωθημένο τον Σαλπιγγίδη.
Η Κροατία απείλησε στο 5ο λεπτό με φάουλ του Μόντριτς που απέκρουσε με υπερένταση ο Σηφάκης. Η καλύτερη ευκαιρία πάντως στο πρώτο μέρος ανήκει στην Εθνική μας με τον Σαμαρά στο 18'. Ο Παπασταθόπουλος έκανε το γέμισμα, ο Σρνα την... γκέλα, ο Σαμαράς έγινε κάτοχος της μπάλας και με φαλτσαριστό σουτ την έστειλε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ρούνιε.
Γενικότερα το παιχνίδι ήταν κακό στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Μπίλιτς είχε μεν την εδαφική υπεροχή, ωστόσο η ελληνική ομάδα διατηρούσε άνετα το μηδέν στα μετόπισθεν, δίχως να απειληθεί, αλλά δεν είχε και ιδιαίτερη διάθεση να απειλήσει. Ετσι το 0-0 του πρώτου 45λέπτου ήρθε απόλυτα φυσιολογικά.
Η Κροατία μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 47' πέτυχε γκολ με τον Γέλαβιτς, το οποίο, όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Το ίδιο συνέβη δυο λεπτά αργότερα (49') με γκολ που πέτυχε ο Παπασταθόπουλος με κεφαλιά, καθώς νωρίτερα ο Τοροσίδης ήταν εκτεθειμένος...
Ο Σαλπιγγίδης τραυματίστηκε από γονατιά του Ρούνιε, σε μια προσπάθειά του να διεκδικήσει μια μακρινή μπαλιά στο 54' και πέντε λεπτά αργότερα αποσύρεται με τον Γκέκα να παίρνει τη θέση του στην κορυφή της ελληνικής επίθεσης.
Την ίδια ώρα, ο Σηφάκης με εντυπωσιακή απόκρουση στην δεξιά του γωνία αποτρέπει το 1-0 σε δυνατό σουτ του Ράκιτιτς, που είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο δύο λεπτά νωρίτερα. Από το κόρνερ του Κράνιτσαρ, ο Τσόρλουκα έπιασε την κεφαλιά εξ επαφής, αλλά ευτυχώς η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 70' ήταν η ώρα να περάσει στον αγωνιστικό χώρο ο Νίνης αντί του Καραγκούνη. Οι κροάτες πίεσαν στα τελευταία λεπτά, όμως τα σουτ του Κράνιτσαρ (82', 86') και η κεφαλιά του Εντουάρντο (89') έφυγαν άουτ, παρά την αστάθεια που έδειξε σε κάποιες περιπτωσεις ο Σηφάκης, ενώ και τα δευτερόλεπτα που κερδίσαμε στις καθυστερήσεις από την αλλαγή του Σεϊταρίδη με τον Τοροσίδη αποδείχθηκαν πολύτιμα για να παραμείνει το 0-0, με τον Παπασταθόπουλο να βάζει σωτήρια το σώμα του σε σουτ του Εντουάρντο στο 93'.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κλάους Μπο Λάρσεν (Δανία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ράκιτιτς, Σρνα - Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος

ΚΡΟΑΤΙΑ (Σλάβεν Μπίλιτς): Ρούνιε, Στρνιτς, Σίμουνιτς, Τσόρλουκα, Σρνα, Πράνιτς, Βουκόγιεβιτς (57' Ράκιτιτς), Μόντριτς, Ολιτς (73' Εντουάρντο), Κράνιτσαρ, Πέτριτς (46' Γέλαβιτς).

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Βύντρα, Τζαβέλλας, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης, Τοροσίδης (90'+ Σεϊταρίδης), Καραγκούνης (70' Νίνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (59' Γκέκας).

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]