Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ανέκδοτο της ημέρας: Έργα στη Θεσσαλονίκη!


Γνωρίζοντας η κυβέρνηση τα μεγάλα προβλήματα που θα προκύψουν από την αύξηση της ανεργίας και προκειμένου να συμβάλει προς την κατεύθυνση απάλυνσης προς τους ανέργους της Βόρειας Ελλάδας (και δη της Θεσσαλονίκης), ανακοίνωσε -δια στόματος κυρίου Ρέππα, μία σειρά έργων, τα οποία θα απασχολήσουν το μάτι, τα πόδια και το... μυαλό των μέχρι και χθες ξεχασμένων "χαλαρών" της Βόρειας Ελλάδας.
Το ότι, επί 40 -και πλέον- χρόνια ακούγονται αυτά τα έργα, δεν πτοεί τη νέα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία κατέρχεται (ή ανέρχεται, εδώ έχω μπερδευτεί) στον στίβο της πολιτικής ανανεωμένη και... ενωμένη, προκειμένου να πείσει πως μπορεί επάξια να συνεχίσει το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης (του Γιώργου Παπανδρέου) και μάλιστα με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη για επιτυχία (υπέρ της τρόικας)...
“Έργα στη Θεσσαλονίκη”. Το πιο σύντομο ανέκδοτο των τελευταίων τριάντα ετών. Κάθε φορά που έρχεται ο Σεπτέμβρης και οι εκάστοτε πολιτικοί και κυβερνήτες ετοιμάζονται για τη ΔΕΘ, ανακοινώνονται και νέα μέτρα που θα αλλάξουν τη Θεσσαλονίκη. Τι μεταμόρφωση της συμπρωτεύουσας έχουμε ακούσει, τι πρωτεύουσα των Βαλκανίων, τι μετρό, υποθαλάσσιες, περιφερειακές οδούς έχουν υποσχεθεί.
Κάθε φορά που έρχεται η ΔΕΘ υπουργοί και πρωθυπουργοί υπόσχονται και… του πουλιού το γάλα. Την πεπατημένη όλων των κυβερνήσεων ακολούθησε τη Δευτέρα ο υπουργός Υποδομών, Δ. Ρέππας, ο οποίος πήγε να προετοιμάσει την επίσκεψη του πρωθυπουργού.
Υποσχέθηκε λοιπόν νέο, 10ετές πρόγραμμα έργων στη Θεσσαλονίκη το οποίο θα κοστίσει 8,4 δισ. ευρώ. Μίλησε για δύο υποθαλάσσιες, μία μέχρι το κτίριο της Ηλεκτρικής και η μεγάλη μέχρι της Καλαμαριά.
Υποσχέθηκαν ζεύξη του Θερμαϊκού (Αξιός – Αγγελοχώρι), νέα εξωτερική περιφερειακή λεωφόρο, μετρό, τραμ και προαστιακό, αναβάθμιση του αεροδρομίου.
Άλλο ένα κακόγουστο σκηνικό στήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η οποία αφού είδε την Αθήνα να καρπώνεται όλα τα μεγάλα έργα λόγω Ολυμπιάδας, βολεύεται με υποσχέσεις και επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Αδικο θα έχουν τώρα να πάρουν με τις ντομάτες τους πολιτικούς που ανεβαίνουν κάθε χρόνο στη Νύμφη του Θερμαϊκού, τρώνε τα μεζεδάκια τους, πίνουν τα τσιπουράκια τους, τρώνε τα περίφημα τρίγωνα Πανοράματος και λένε και καμιά βλακεία για να περνά η ώρα. Και την άλλη ημέρα ξεχνούν τι είπαν μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο.
Όλοι μας διαπιστώνουμε πως η Θεσσαλονίκη θα αλλάξει. ΚΑΙ 2 υποθαλάσσιες ΚΑΙ εξωτερική περιφερειακή ΚΑΙ προαστιακός ΚΑΙ τραμ ΚΑΙ μετρό ΚΑΙ Αξιος-Αγγελοχώρι…
Ζαλίστηκα ρε παιδί μου… Πότε θα προλάβουν οι Θεσσαλονικείς να τα χρησιμοποιήσουν όλα αυτά; Αλλά, είπαμε. Αυτά τα έργα είναι για να μείνουν στην ιστορία.
Με τόσους φρέντους που έχω να πιω (σαν καλός τεμπέλης) πότε θα προλάβω να περπατήσω όλο αυτό το μεγαλείο; Αυτή η ερώτηση πρέπει πλέον να απασχολεί κάθε τίμιο άνεργο της Θεσσαλονίκης.
Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου νοιάζεται και το δείχνει στα λόγια του Δημήτρη Ρέππα. Άιντε βρε τυχεροί άνεργοι… Ποιός τη χάρη σας! θα έχετε όλο το χρόνο στη διάθεσή σας να χαρείτε όλες αυτές τις τιμές που μας κάνει ο τζεφίρ-εφέντης.
Και αναβάθμιση αεροδρομίου από Μακεδονία 1.0 σε Μακεδονία 2.0 (αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, το Μακεδονία 1.0 παραχωρείται σε ένδειξη φιλίας στα Σκόπια και υποταγής στις ΗΠΑ)
Πςςςςς… τρέλα σε λέω… Ντουμπάι θα γίνουμε.
Τι χαρά κι αυτή για την ερωτική πόλη των ανέργων…!!!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]