Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γεωπολιτικές Προφητείες Α'

2

Πολύς λόγος γίνεται ειδικά τους τελευταίους μήνες, για διάφορες προφητείες κυρίως του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού και του Γέροντα Παΐσιου του Αγιορείτου. Πλήθος δημοσιευμάτων και τηλεοπτικών εκπομπών, ασχολήθηκαν με τις προφητείες του Πατροκοσμά. Κοινός παρανομαστής και σημείο αναφοράς, στις κάθε λογής ερμηνείες των Προφητειών, ήταν το όνομα του γνωστού Γέροντα Παΐσιου του Αγιορείτου. Ο Γέροντας Παΐσιος στην συλλογική συνείδηση των Χριστιανών εντός και εκτός της Ελλάδος, κατέχει εξέχουσα θέση και ήδη έχει αγιοποιηθεί.

«Όταν θα πέσουν δύο Πασχαλιές μαζί θα έρθει το ποθούμενο», «Οι Τούρκοι θα φθάσουν μέχρι τα εξαμίλια», «Το ένα τρίτο των Τούρκων θα καταστραφεί. Το ένα τρίτο θα βαπτιστεί και το ένα τρίτο θα πάει πέρα από την Κόκκινη Μηλιά», Αγ. Κοσμάς Ο Αιτωλός.

Ο Γέροντας Παΐσιος, διαθέτοντας πλήθος πνευματικών χαρισμάτων, «χάρισε» την επίγεια ζωή Του, προς την πνευματική διακονία εκατοντάδων χιλιάδων συνανθρώπων του. Μεταξύ άλλων, συχνά-πυκνά, έκανε αναφορές για την Κωνσταντινούπολη, τα προβλήματα Ελλάδας-Τουρκίας, την Κύπρο κλπ. Με σθένος και διάκριση, κατέβαλε πάντοτε αγωνιώδεις προσπάθειες, να περιορίσει το πλήθος των παρερμηνειών και της καταστροφολογίας που διαδίδονταν με ταχύτητα, από αφελής και αδιάκριτους ανθρώπους οι οποίοι ευσυνείδητα ή ασυνείδητα, διαστρέβλωναν και έδιναν ερμηνείες σε προφητείες, ανάλογα με το βαθμό της φαντασίας τους και της εγωπάθειας τους.

Είναι όντως αμέτρητα και απειράριθμα, τα ερωτήματα που είχε δεχθεί ο Γέροντας Παΐσιος, για τις προφητείες. Οι περισσότερες απαντήσεις του, κι αυτές μεταδιδόμενες, έτυχαν παρερμηνειών και διαστρεβλώσεων. Ουδέποτε αναφέρθηκε η τιτάνα προσπάθεια Του, για τον περιορισμό του χειμάρρου των παρερμηνειών και της πάγιας προτροπής του, ότι σκοπός της ζωής των Χριστιανών, δεν είναι η ενασχόληση με τις προφητείες και την καταστροφολογία, αλλά ο διαρκής αγώνας για την Θέωση και τον εξαγνισμό της ψυχής.

1

Αγαπητοί αναγνώστες·

Πλήθος ερμηνειών των προφητειών αποδίδονται στον Γέροντα Παΐσιο, και ακόμη περισσότερες αποδίδονται προσωπικά στον ίδιο. Η αλήθεια είναι ότι ο χαρισματικός Γέροντας, περιόρισε σε σημαντικό βαθμό τις χιλιάδες παρερμηνείες και στην θέση τους, τοποθέτησε τις δικές του απόψεις, πάντοτε με αγαθή προαίρεση και με γνώμονα το πνευματικό συμφέρον των συνανθρώπων του.

Ελάχιστες φορές και σε πολύ λίγους ανθρώπους, αποκάλυψε δικές του προσωπικές μαρτυρίες και μεταφυσικές εμπειρίες , που έχουν σχέση με την Κωνσταντινούπολη κλπ. Ακόμη και τότε όμως, οι αναφορές του, γινόταν σε τρίτο πρόσωπο, με πολύ μεγάλη προσοχή και ποτέ δεν ανέφερε ότι ο ίδιος είχε βιώσει κάποιο γεγονός. Η ταπείνωση Του ήταν καθολική σε κάθε ενέργεια του και έκφραση της ζωής του. Σε κάθε σκέψη Του! Αυτό ήταν και το μεγαλείο Του! Αυτός ήταν και ο διαρκής αγώνας Του, στην ουρανόδρομο πορεία Του!

Ας δούμε τώρα ένα μικρό μέρος της προσπάθειας του Γέροντος Παΐσιου, να αποκαταστήσει ορθά τις παρερμηνείες ειδικά του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού.

ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ

«Οι Τούρκοι θα φύγουν αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν στην Κόκκινη Μηλιά». Οι περισσότεροι παρερμηνευτές απόδιδαν τα παραπάνω, τοποθετώντας τα «Εξαμίλια», πότε σε χωριό της Επαρχίας Κορίνθου, πότε σε χωριό λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη, πότε σε χωριό κοντά στην Ξάνθη. Ο Γέροντας Παΐσιος, απαντούσε:

  • «τα Εξαμίλια, που λέει ο Άγιος Κοσμάς είναι τα έξι μίλια της υφαλοκρηπίδας. Αυτό είναι το θέμα για το οποίο, τα τελευταία χρόνια, «τρωγόμαστε» με την Τουρκία, κι αυτό θα είναι το θέμα για το οποίο θα «πιαστούμε»».
  • «Όταν ακούσετε στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για την επέκταση των μιλίων από 6 σε 12 μίλια, τότε πίσω έρχεται πόλεμος. Ακολουθεί. Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατέβουν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς».
  • «Οι Τούρκοι θα μας χτυπήσουν, αλλά η Ελλάδα δεν θα πάθει ζημιά».
  • «Οι Ρώσοι θα χτυπήσουν τους Τούρκους, και θα τους διαλύσουν». «Η χρησιμοποίηση των νερών του Ευφράτη για αρδευτικά έργα, θα είναι μια προειδοποίηση ότι άρχισε η προετοιμασία του πολέμου που θα ακολουθήσει». «Το 1/3 θα σκοτωθεί, το 1/3 θα εκχριστιανιστεί, και το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά».
  • «Η Τουρκία θα διαμελιστεί σε 3-4 κομμάτια. Εμείς θα πάρουμε τα εδάφη μας, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το Κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί».

Σε ότι αφορά την προφητεία του Πατροκοσμά, για τις δύο Πασχαλιές, για την οποία τόσος μεγάλος λόγος γίνεται, ο Γέροντας Παΐσιος, έλεγε ότι αυτή εκπληρώθηκε το 1992 και το «ποθούμενο» το οποίο αναφέρεται, έχει σχέση με την ελευθερία των Βορειοηπειρωτών και την ελεύθερη επικοινωνία με την Ελλάδα. Ο Αγ. Κοσμάς, για την Τουρκία μίλησε συγκεκριμένα, ενώ για την αναφορά του στις «δύο Πασχαλιές και τα δύο καλοκαίρια», μίλησε απροσδιόριστα για το «ποθούμενο».

Τα λόγια του αυτά όμως, απευθύνονταν στους Βορειοηπειρώτες και ήταν απάντηση στον «Πόθο τους» για την ελευθερία και την Ελλάδα. Πράγματι, το 1992, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και το Πάσχα, συνέπεσαν και ο χειμώνας ήταν υπερβολικά ήπιος. Φέτος και πάλι συνέπεσαν δύο Πασχαλιές μαζί και υπήρξε παρόμοιος χειμώνας. Η διαφορά είναι ότι, για τους Βορειοηπειρώτες η ελευθερία και η επικοινωνία με την Μητέρα Πατρίδα ήταν ένα καθολικό αίτημα αγωνίας και πόθου (ποθούμενο), ενώ η ανάκτηση της Κωνσταντινούπολης από την Ελλάδα, Δεν αποτελεί «καθολικό ποθούμενο» για τους Έλληνες. Μόνο μια μικρή μερίδα αναμένει το ποθούμενο. Οι υπόλοιποι είναι σχεδόν αδιάφοροι σε μια τέτοια προοπτική.

12

ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ας εξετάσουμε τώρα, με βάση τα παραπάνω τι συμβαίνει στην σημερινή Τουρκία και την περιφέρειά της, καθώς και άλλες ευαίσθητες εξελίξεις και εάν συμφωνούν τα γεγονότα με τις προφητείες και τις προβλέψεις.

Από τον Μάρτιο του 2003, οι σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ, συνεχώς επιδεινώνονται και πάνε από το κακό στο χειρότερο. Η άρνηση των Τούρκων να επιτρέψουν την χρήση της Τουρκίας για την επίθεση εναντίων του Ιράκ, έφερε τις ΗΠΑ σε στενή συμμαχία και συνεργασία με τους Κούρδους του Β. Ιράκ. Ενώ για την χαώδη κατάσταση στο Ιράκ, πολλαπλώς και δημοσίως, το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, επιρρίπτει την ευθύνη στην Τουρκία, η οποία ανέτρεψε τα πρωταρχικά σχέδια της εισβολής με την άρνησή της. Την περίοδο αυτή (2003-2007) οι ΗΠΑ ταυτίστηκαν απόλυτα με τους Κούρδους του Β. Ιράκ, καθώς είναι οι μόνοι σύμμαχοί τους στην περιοχή. Επίσης, οι Κούρδοι είναι το «μακρύ χέρι» των ΗΠΑ σε Ιράν και Συρία, καθώς υπάρχουν μεγάλες Κουρδικές μειονότητες και ένοπλα σώματα, που μάχονται Σύριους και Ιρανούς.

Το Β. Ιράκ – Κουρδιστάν, λειτουργεί πλέον ως μια πλήρης κρατική οντότητα, με Βουλευτές, Υπουργεία, κεντρική κυβέρνηση, Στρατό κλπ., ενώ έχει δική του σημαία και Εθνικό Ύμνο. Τα σχέδια δημιουργίας 3 κρατών στο υπάρχων έδαφος του Ιράκ και τα όριά τους, περιλαμβάνουν ένα μεγάλο Κουρδιστάν μεταξύ Τουρκίας – Ιράν- Συρίας και Ιράκ. Το καλοκαίρι του 2006, είδαν το φως της δημοσιότητας, πλήθος σενάρια στα οποία αντέδρασε σφοδρά η Τουρκία.

5

Από το Νοέμβριο του 2006, η Τουρκία εκφράζει έντονα τις προθέσεις της για να εισβάλει στο Β. Ιράκ για να καταπολεμήσει την δράση των Κούρδων μαχητών του PKK (Κουρδικό Εργατικό Κόμμα), αλλά συναντά τις κάθετες αντιρρήσεις των ΗΠΑ. Πρόσφατα στης 7 Απριλίου 2007, σύσσωμος ο πολιτικός και στρατιωτικός κόσμος της Τουρκίας, άρχιζε να πιέζει και να απειλεί με εισβολή στο Β. Ιράκ. Οι αντιπαραθέσεις με τις ΗΠΑ έχουν λάβει την μορφή καταιγίδας! Οι ΗΠΑ αναγκάστηκαν να πουν στους Τούρκους ότι «θα τους βρουν απέναντί τους» εάν εισβάλλουν.

Η Κουρδική κυβέρνηση, δια στόματος του Μασούντ Μπαρζανί (Massoud Barzani) διαμήνυσε δημοσίως, ότι θα ξεσηκώσει τα εκατομμύρια Κούρδων εντός της Τουρκίας εναντίον της και θα προκαλέσει κόλαση! Ένα είναι βέβαιο, ότι με την αναγγελία, αποχώρησης των στρατευμάτων των ΗΠΑ από το Ιράκ, θα γίνει ταυτόχρονη ανακήρυξη Κουρδικού κράτους. Η αποχώρηση σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ΗΠΑ, αναμένεται στις αρχές Οκτωβρίου του 2008 .

Σχετικά με τα νερά του Ευφράτη, τα οποία αναφέρονται, ως προειδοποιητικό μήνυμα από τον Γέροντα Παΐσιο, για την επερχόμενη διάλυση της Τουρκίας, τα πάντα περιγράφονται με σοκαριστηκά στοιχεία, στο άρθρο του ΑΒΑΤΟΝ, με τίτλο «Απόρρητο Σχέδιο ‘Νέο Ισραήλ’» (τεύχος 69, Μάρτιος 2007). Επίσης, σε παλαιότερα δημοσιεύματα του εξαίρετου και έγκριτου δημοσιογράφου και διακεκριμένου Τουρκολόγου, Ν. Χειλαδάκη στο περιοδικό ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ (τεύχος 122 , Νοέμβριος 2004).

Η Τουρκία αποτελούσε τον «χωροφύλακα» των ΗΠΑ και του Ισραήλ, στην Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή για δεκαετίες.

Εκτός των παραπάνω σοβαρών γεγονότων, πλήθος άλλα σημαντικά δεδομένα της σύγχρονης Τουρκίας, ωθούν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, προς αναζήτηση «νέου χωροφύλακα» που θα αντικαταστήσει την Τουρκία. Το αλματωδώς αυξανόμενο Ισλάμ στην Τουρκία, η συμπεριφορά της προς το Ιράν, την Συρία, την Παλαιστινιακή Χαμάς (Hamas) και Χεζμπολά (Hezbollah), έφεραν την Τουρκία, σε πλήρη αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Ένα μεγάλο Κουρδικό κράτος, με περίπου 40 εκατομμύρια πληθυσμό, τεράστια πετρελαϊκά αποθέματα, καλή γεωπολιτική γεωγραφία και άριστα αναπτυσσόμενη γεωοικονομία, κατέχοντας τις πηγές και την διαχείριση των υδάτων του Τίγρη και του Ευφράτη, θα έλεγχε άριστα ολόκληρη την Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, απ’ ότι η προβληματική Τουρκία.

6

ΕΛΛΑΣ VS TOYRKIA

Σχετικά με τα εξαμίλια και τις Ελληνοτουρκικές διαφορές στο Αιγαίο, τις αμφισβητήσεις της Τουρκίας επί 180 νησίδων και πλέον, την αμφισβήτηση του εναέριου χώρου κλπ. η κατάσταση έχει ως εξής. Η Ελλάδα προτείνει τα θέματα να παραπεμφθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ποιος όμως μπορεί να διαβεβαιώσει, ότι θα κερδίζαμε ένα τέτοιο δικαστήριο; Πολλά νομικά μας επιχειρήματα παρουσιάζονται αδύναμα, με βάση το σύνολο της νομολογίας του διεθνούς δικαίου. Π.χ. Ο εναέριος χώρος της Ελλάδας είναι 10 ναυτικά μίλια, ενώ ο θαλάσσιος 6 ναυτικά μίλια. Πρωτοφανές και μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως, το οποίο, ισχύει από το 1931.Τότε η Αγγλία με μεθοδεύσεις και για δικούς της λόγους, επέβαλε αυτό το καθεστώς.

Ναυτικός και εναέριος χώρος πρέπει να συμπίπτουν, σύμφωνα με την διεθνή πρακτική και νομολογία Εάν η Ελλάδα πάει στην Χάγη με αυτά τα δεδομένα, τα 10 ν.μ. του αέρα θα γίνουν 6! Μόνον εάν εξασκήσει το νόμιμο δικαίωμα της και προχωρήσει στην επέκταση τους, στα 12 ν.μ., μπορεί να δικαιωθεί! Κάτι τέτοιο όμως αποτελεί «αιτία πολέμου» για την Τουρκία!

Επίσης, πολλές από τις μικρές νησίδες του Αιγαίου Αρχιπελάγους, δεν περιλαμβάνονται ονομαστικά στην συνθήκη της Λοζάννης και άλλες συμφωνίες που καθόρισαν το καθεστώς του Αιγαίου. Πάνω σε αυτό το γεγονός η Τουρκία αμφισβητεί την Ελληνικότητά τους .

turkishflag1

Θεωρεί ότι, η απουσία της ονοματοδοσίας τους, και της αναφοράς τους, της δίνει δικαιώματα και αξιώσεις επικυριαρχίας εδαφικής. Οι πάντες αποκρύπτουν και το γεγονός, ότι το 1998 η Ερυθραία δικαιώθηκε από το Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης (Permanent Court of Arbitration), όταν διεκδίκησε από την Υεμένη νησιά, νησίδες και βραχονησίδες. Με βάση το τετελεσμένο δεδικασμένο της Υεμένης, από το διεθνές δικαστήριο, η Τουρκία νόμιμα θα μπορεί και θα κάνει χρήση του γεγονότος, για να διεκδικήσει πλήθος νησίδων στο Αιγαίο!!!

Ποίος μπορεί να γνωμοδοτήσει νομικά ότι η Ελλάδα υπό αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, θα κέρδιζε ένα δικαστήριο με την Τουρκία; Κανείς! Υπάρχουν και άλλοι δυσμενείς παράγοντες για την Ελλάδα, οι οποίοι δεν είναι της ώρας να αναφερθούν, γιατί θα προκαλέσουν πολλές ανησυχίες…

march08_imia

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ το Β” μέρος, με τα κεφάλαια Γεωπολιτική των αγωγών και της Ενέργειας, WAR GAME- Το χρονικό της σύγκρουσης και Προφητειών Επίλογος

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]