Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το πολιτικό σύστημα είναι ο μεγάλος «προαγωγός» της κοινωνίας…

  • Έχουμε πει πολλές φορές ότι το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας είναι αυτονομημένο από την κοινωνία και στην ουσία αντί να υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες, αντιθέτως έχει καπελώσει την κοινωνία και την «προάγει» προς την κατεύθυνση που εξασφαλίζει τη διαιώνιση του ίδιου και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που το ελέγχουν.
Δεν είναι ο λαός σάπιος και διεφθαρμένος. Ούτε είναι ο λαός μίζερος και επαίτης. Στην πραγματικότητα οδηγείται σε αυτούς τους δρόμους από το πολιτικό σύστημα. Με μερικά παραδείγματα θα καταλάβετε αμέσως τι εννοούμε:
  1. Το ίδιο το πολιτικό σύστημα εξαπολύει από τα μέσα προπαγάνδας που διαθέτει μια οργανωμένη επίθεση απελπισίας εναντίον του λαού, με φράσεις και ενέργειες, όπως: «ο λαός φταίει που τους εκλέγει», «όλοι το ίδιο είμαστε», «όλοι φάγαμε». «όλοι φταίμε», ή τεχνικές όπως το «διαίρει και βασίλευε» στρέφοντας έντεχνα η μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης κ.λ.π. Η προπαγάνδα αυτή στόχο έχει να ακυρώσει τις λαϊκές ανησυχίες, τις λαϊκές ενοποιήσεις και τελικά να έχουμε μια κατακερματισμένη κοινωνία, μια κοινωνία «χυλό», εύπλαστη στα χέρια του πολιτικού συστήματος.
  2. Το πολιτικό σύστημα δημιούργησε ένα γραφειοκρατικό τέρας, προκειμένου να πουλάει… εκδούλευση και ρουσφέτια στους ψηφοφόρους.
  3. Το πολιτικό σύστημα έκανε προσλήψεις κατά χιλιάδες στο δημόσιο τις οποίες πλήρωνε με δανεικά, για να εξασφαλίζει εκλογική πελατεία, αντί να φροντίσει να επιτύχει ανάπτυξη στη χώρα ώστε να υπάρχουν εξασφαλισμένες θέσεις εργασίας.
  4. Το πολιτικό σύστημα υποθάλπει την αυθαιρεσία. Αυτό κλείνει τα μάτια π.χ. στην κατασκευή αυθαιρέτων και αφού τροφοδοτεί με νερό και ηλεκτρισμό τα αυθαίρετα, τα έχει καβάτζα για ώρα ανάγκης και κρατά τους ιδιοκτήτες σε πολιτική ομηρία για εκμετάλλευση των ψήφων.
  5. Το πολιτικό σύστημα άφηνε να γιγαντώσει το φαινόμενο των ημιυπαιθρίων χώρων και ενώ από το ένα μέρος εισέπραττε φόρους για τη μεταβίβαση των ημιυπαιθρίων χώρων, ταυτόχρονα υποκρινόταν ότι δεν γνώριζε ότι οι ημιυπαίθριοι που φορολογούσε ήταν παράνομοι. Τους κρατούσε όμως και αυτούς για καβάτζα και τους ιδιοκτήτες σε ομηρία.
  6. Το πολιτικό σύστημα αφήνει ανέλεγκτες φορολογικές χρήσεις στους επαγγελματίες και υποθάλπει τη φοροδιαφυγή. Τις έχει κι αυτές για καβάντζα, κρατώντας ομήρους χιλιάδες φορολογούμενους και τελικά τις κλείνει κάθε μερικά χρόνια, βάζοντας ένα ίσο χαράτσι για όλους, τιμωρώντας τους ευσυνείδητους φορολογούμενους και επιβραβεύοντας τους παρανομούντες φοροφυγάδες.
  7. Το πολιτικό σύστημα είναι εκείνο που φτιάχνει επίτηδες φορολογικούς νόμους δαιδαλώδεις και τυπικά αυστηρούς κρατώντας με τον τρόπο αυτό σε ομηρία όλους του φορολογούμενους.
  8. Το πολιτικό σύστημα είναι αυτό, που όταν νομοθετεί για πρόστιμα από φορολογικές παραβάσεις, αφήνει πάντα ένα εύρος προστίμου, η επιβολή του οποίου εναπόκειται στην ευχέρεια του κάθε εφόρου. Δηλαδή στην ουσία το ίδιο το πολιτικό σύστημα ωθεί σε συναλλαγή.
  9. Το πολιτικό σύστημα είναι εκείνο που τόσα χρόνια κρατούσε περιορισμένο τον αριθμό των αδειών φορτηγών, ταξί, φαρμακοποιών κ.λ.π. αν και γνώριζε ότι η κοινωνία έχει διαφθαρεί και οι άδειες πωλούνται μεταξύ των πολιτών πανάκριβα.
Ο κατάλογος είναι μακρύς και θα απαιτούνταν τόμοι ολόκληροι για να καταγραφούν όλες οι περιπτώσεις με τις οποίες το πολιτικό σύστημα «εκπορνεύει» και εκμεταλλεύεται την κοινωνία.
Έπειτα από όλα τα πιο πάνω γίνεται φανερό ότι η κοινωνία έχει φτάσει σε τέτοια σημεία κατάντιας σήψης και διαφθοράς, επειδή το ίδιο το πολιτικό σύστημα την κατάντησε έτσι.
Ελπίζουμε και ο πιο δύσπιστος να αντιλαμβάνεται ότι αν δεν καταρρεύσει αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, σωτηρία για την Ελλάδα, αλλά και για μας τους ίδιους ως άτομα δεν υπάρχει. Ακόμα και αν, έπειτα από αιματηρές θυσίες, κατορθώσουμε να συνέλθουμε για λίγο και πάλι θα καταντήσουμε στα ίδια με μαθηματική ακρίβεια, αφού το ίδιο σύστημα θα συνεχίσει υπάρχει και το ίδιο κατεστημένο θα εξακολουθεί να είναι στην εξουσία.
Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι κανένα μνημόνιο δεν πρέπει να ισχύσει, καμία θυσία δεν πρέπει να γίνει, αν πρώτα δεν ξεκαθαρίσουμε με αυτό το πολιτικό ζήτημα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]