Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Mε επιδοτούμενα δάνεια θα ενισχύονται οι άνεργοι


Η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη προβλέπει "έκρηξη της ανεργίας κατά τους επόμενους μήνες" και σχεδιάζει νέες παρεμβάσεις για την απαλυνση ή μερική άρση των επιπτώσεων σε κάθε άτομο που χάνει την δουλειά του. Στόχος είναι μια παρέμβαση σε κάθε άνεργο το αργότερο τέσσερις μήνες μετά την απώλεια της απασχόλησής του.
Τα εν λόγω δάνεια θα χορηγούνται ανεξάρτητα από τις δρασεις τους ΟΑΕΔ (επιδότηση νέων ελεύθερων επαγγελματιών κ.α), ενώ στα κεφάλαια του ταμείου, εκτός από τους εθνικούς, κοινωνικούς και κοινοτικούς πόρους θα μετέχουν και ιδιώτες (τράπεζες) κατά το πρότυπο των ταμείων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων που συγκροτήθηκαν στο υπουργείο Οικονομίας (Ανάπτυξης).
Το εν λόγω Ταμείο είτε θα ενισχύει απ΄ευθείας ανέργους είτε μη κυβερνητικές οργανώσεις που σχεδιάζουν δράσεις για την απασχόληση, γυναικών που επιθυμούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας κ.α.
Παράλληλα, θα συγκροτηθεί ένα Εθνικό Σχέδιο Κοινωνικής Ένταξης και Προστασίας, το πρόπλασμα του οποίου θα είναι έτοιμο τον επόμενο μήνα. Σε αυτό θα μεταβιβαστούν όλες οι δράσεις των εποπτευόμενων από το υπουργείο Εργασίας οργανισμών (Εργατική Κατοικία, Εστία κ.α.) καθώς και οι δράσεις των συναρμοδίων υπουργείων.
Ωστόσο δεν θα είναι έτοιμο στην τελική μορφή πριν από τον επόμενο Απρίλιο.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Όπου ακους πολλά κεράσια...

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΞΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΜΙΑ ΤΥΦΛΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ - ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΩΣ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΑΠΟΛΥΤΟ.
    ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΚΚ.Ε ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΛΕΜΕ:
    ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΟ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΕ ΠΟΝΗΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Η Ν.Δ. ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΩΣ ΜΑΓΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ.
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ "ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ ΑΕΡΙΩΝ".
    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ.
    ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑ.ΜΕ ΛΕΜΕ: ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΝΘΛΙΨΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΑΝΤΟΥ. ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΕΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΟΥ.
    ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανιστορητε ανωνυμε 23/9 2010 12:27 μ.μ.,


    Εργατικο κινημα και "εργατικη ταξη" υπηρξε πολυ πριν τον κομμουνισμο-και συγκεκριμενα απο τον Μεσαιωνα- και δεν συνδεεται με την μια ή την αλλη φιλοσοφικη ή πολιτικη θεωρια!!
    Το εργατικο κινημα σαφεστατα προϋπηρχε του Μαρξισμου-(ρεφορμισμος,εργατικα κομματα κλπ)-!!!
    Πως ταυτιζεται με τετοιο θρασος το κομμουνισμο κινημα με το εργατικο???

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]