Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Παναγία Σουμελά αντάλλαγμα για το τζαμί στην Αθήνα

Είναι γνωστό ότι η Άγκυρα δε παραχωρεί τίποτα, ποτέ και σε κανένα χωρίς ανταλλάγματα. Ο Τούρκος πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι η ιστορική Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ιερά Μονή στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα μετά από 88 χρόνια έγινε με αντάλλαγμα την κατασκευή ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα.

Μιλώντας σε μέλη της Ένωσης Επιχειρηματιών MUSIAD στην πόλη Γκαζιαντέπ, ο Τayyip Erdogan είπε εμμέσως πλην σαφώς πως «αν σήμερα μπορούμε και ρωτάμε τον Έλληνα πρωθυπουργό “πότε θα ανοίξουμε το τέμενος στην Αθήνα”, αυτό μπορούμε και το κάνουμε χάρη στα βήματα που έχουμε κάνει» δηλώνοντας με νόημα ότι αυτό που έχει σημασία είναι “να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά”.

Άραγε ποιο αντάλλαγμα θα ζητήσουν για την επαναλειτουργία της Αγιας Σοφιας; Μήπως τη κατασκευή μιναρέ δίπλα από το Παρθενώνα, όπως το 17ο αιώνα;

Οι δηλώσεις Ερντογάν

«Όποιος έχει εμπιστοσύνη στις ιδέες του δεν φοβάται την ελευθερία ιδεών» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας την ιστορική λειτουργία στην νέα Μόνη Παναγίας Σουμελά.

«Αν σήμερα μπορούμε και ρωτάμε τον Έλληνα πρωθυπουργό “πότε θα ανοίξουμε το τέμενος στην Αθήνα;”, αυτό μπορούμε και το κάνουμε χάρις στα βήματα που έχουμε κάνει [...] Πρέπει να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά» υποστήριξε.

Ο κ. Ερντογάν απάντησε στην κριτική που του ασκήθηκε στην Τουρκία, σύμφωνα με την οποία επέτρεψε τη λειτουργία στην Τραπεζούντα -88 χρόνια μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών και την εκκένωση της Μικράς Ασίας από το χριστιανικό πληθυσμό- υποκύπτοντας σε ευρωπαϊκές πιέσεις και στην οικονομική λογική.

«Δημιουργούν μια ατμόσφαιρα φόβου για να προκαλέσουν αναταραχή» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός απαντώντας στους επικριτές του.

«Όποιος έχει εμπιστοσύνη στις ιδέες του δεν φοβάται την ελευθερία ιδεών [...] Ανοίξτε την ιστορία της οθωμανικής αυτοκρατορίας, τότε δεν φοβόντουσαν τέτοια πράγματα» δήλωσε, απευθυνόμενος σε μέλη της ένωσης Επιχειρηματιών MUSIAD στην πόλη Γκαζιαντέπ της νότιας Τουρκίας.

«Η επιτυχία είναι να φοβίσεις το φόβο», είπε. Πρόσθεσε ότι «αυτό πρέπει να πετύχουμε και εμείς. Εάν δεν πετύχουμε, δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε, θα πρέπει να κάτσουμε σε μια γωνία».

«Και στην Κύπρο το ίδιο κάναμε. Είπαμε ότι θα είμαστε ένα βήμα μπροστά από τους Ελληνοκύπριους. Τι χάσαμε; Οι πριν από εμάς, δυστυχώς, δεν κινήθηκαν σωστά και με ειλικρίνεια, με αποτέλεσμα να χάνουμε συνεχώς» πρόσθεσε.

«Τώρα, ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να μας επικρίνει. Γιατί; Διότι εμείς μπορούμε και λέμε: “Κοιτάξτε, εμείς κάναμε αυτό”. Το κάναμε στο δημοψήφισμα. Εσείς τι κάνατε; Μας εξαπατήσατε. Γι’ αυτό και δεν μπορείτε να ζητήσετε περισσότερα πράγματα».

Πηγή

Υ.Γ.: Σε αυτό το σημείο μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούμε εάν το τζαμί στην Αθήνα είναι το μοναδικό αντάλλαγμα του Γιώργου προς τον Ρετζέπ; Μήπως υπάρχουν και άλλα ανταλλάγματα; Για να μας επιτραπεί να χρησιμοποιήσουμε κάτι δικό μας θα πρέπει πρώτα να τους δώσουμε κάτι δικό μας!!! Αυτή είναι η διπλωματία του διδάκτορα όλων των Επιστημών Δρούτσα, του Παμμέγιστου Διαπραγματευτή Γιώργου Παπανδρέου και του Ισόβιου “his master’s voice (ανάλογα με το ποιος είναι ο master)” Πάγκαλου... Η κατάντια στο μεγαλείο της...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Είναι μουσείο η Παναγία Σουμελά, λένε οι Τούρκοι.
    Μια λειτουργία στον εξωτερικό χώρο, απ' ότι είδα, της Παναγίας Σουμελά, με κεριά σβηστά αντάλλαγμα για τζαμί;
    Άς είμαστε σοβαροί.
    Τόσα τζαμιά - μουσεία έχει η Θεσσαλονίκη, αφήστε τους να κάνουν μια εκδήλωση σε ένα προαύλιό τους και πατσίσαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η ελευθερια ιδεων" που ισχυριζεται ο Ερντογαν οτι υπηρχε επι Οθωμανικης Αυτοκρατοριας,ειχε ως σκοπο την καταπνιξη επαναστασεων και την εξοντωση του Γενους μας,και οχι μονο!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]