Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κρατικές τράπεζες...

  • Δεν υπάρχουν κρατικές τράπεζες
  • Όλες οι τράπεζες είναι ιδιωτικές

Το καταστατικό της ΤτΕ (Τμήμα ΙΙ, Αρθρο 8), για παράδειγμα, ορίζει πως δεν μπορεί το ελληνικό δημόσιο να κατέχει πάνω από το 35%. Στην πράξη κατέχει το 8,6%. Το υπόλοιπο είναι στο χρηματιστήριο και τρέχα γύρευε...

Ολες αυτές οι "κρατικές" τράπεζες είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο. Είναι ιδιωτικές εταιρίες.

Και από ότι φαίνεται ιδιωτική εταιρία είναι και η περίφημη Eurostat.

Ουσιαστικά στον δυτικό κόσμο, το δημόσιο είναι ιδιωτικό ή κοντά στο να γίνει πλήρως ιδιωτικό. Πρωτοπόροι οι προοδευτικοί αμερικανοί με ιδιωτικές φυλακές και ιδιωτικό στρατό.

Καμμία συζήτηση για την λύση των προβλημάτων της δυτικής κοινωνίας δεν μπορεί να ξεκινήσει αν δεν γίνει πρώτα συνείδηση ότι οι τράπεζες είναι το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος. Οτι όπως λειτουργούν τώρα απομυζούν την ζωτικότητα των κοινωνιών και ελάχιστα ωφελούν το σύνολο. Δείτε τι έγινε στην χώρα μας με τα πανωτόκια.

Οι τράπεζες δεν δανείζουν δικά τους λεφτά. Ούτε καν δικά μας, των καταθετών.

ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ.

Δανείζουν αέρα κοπανιστό δημιουργώντας χρήμα εκ του μη όντος. Fractional reserver banking (στο google και στη βικιπήντια για περισσότερα) λέγεται το σύστημα με το οποίο δανείζουν και το οποίο δημιουργει ΠΛΗΘΩΡΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ. Πρόκειται για την απάτη των αιώνων. Και φυσικά κανείς δεν ρώτησε πρώτα τον "κυρίαρχο λαό" πριν εφαρμόσει ένα τόσο σοβαρό μέτρο.

Δεν νομίζω ότι θα βρείτε ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ να ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ με το Fractional reserver banking, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ. Και αυτό καθιστά όλες τις κυβερνήσεις του παρελθόντος και του παρόντος, ΥΠΟΛΟΓΕΣ απέναντί μας. Ολους μα όλους. Τους πάντες από συστάσεως της Εθνικής Τράπεζας που της δόθηκε το "προνόμιο" να εκδίδει το ελληνικό νόμισμα για 100 χρόνια. Μέχρι το 1935 που δημιουργήθηκε η ΤτΕ (ω! ναι, μέχρι τότε μία ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ εξέδιδε το ελληνικό νόμισμα, όχι δηλαδή οτι η ΤτΕ είναι κρατική τώρα, απλώς είναι πιο καλά φτιαγμένο το όλο κόλπο).

Η πίστωση είναι το ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΤΕΡΟ εργαλείο για την οικονομία στις κοινωνίες του σήμερα. Είναι εγκληματικό να αφήνεται το εργαλείο αυτό σε χέρια ανθρώπων που κερδοσκοπούν ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ, δημιουργούν πληθωριστικό χρήμα ΧΩΡΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, κρίσεις στην πραγματική οικονομία και ανθρώπινη απόγνωση και πόνο.

Εχοντας όπως έχουμε τις τράπεζες σήμερα, μάλλον δεν έχουμε καθόλου το μυαλό στο κεφάλι μας ως κοινωνίες. Οση ανάλυση ιστορική, κοινωνιολογική κλπ κλπ κι αν κάνουμε και όση γνώση κιαν αποκτήσουμε, θα γυρνάμε πάντα εκεί, στις τράπεζες, που είναι Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ:
  • ποιός εκδίδει το νόμισμα και κάτω από τι συνθήκες και όρους;
  • ποιός ελέγχει την πίστωση και τον όγκο του χρήματος που κυκλοφορεί μια δεδομένη στιγμή;
Αυτά δεν είναι οικονομικά προβλήματα.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]