Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το «δίκαιο» της βαρβαρότητας

  • H 18χρονη Αφγανή Aisha, της οποίας την μύτη και τ αυτια τα έκοψαν οι Ταλιμπαν όταν εκείνη το έσκασε απο το σπίτι του βίαιου συζύγου της...
Σε λιμοκτονία καταδικάζονται οι σιίτισσες στο Αφγανιστάν, αν δεν ικανοποιούν τις σεξουαλικές επιθυμίες των συζύγων τους, βάσει του οικογενειακού «δικαίου» των σιιτών (...)
Οταν έγιναν γνωστές οι μνείες του σιιτικού οικογενειακού δικαίου, που η θρησκευτική αυτή μειονότητα ζήτησε από τον Καρζάι να εγκρίνει, δημιουργήθηκε τεράστιος σάλος. Κυρίως διεθνώς, ασφαλώς, γιατί οι αντιρρήσεις εντός του Αφγανιστάν, αφού θα προέρχονταν από γυναίκες, δεν είναι ικανές να ανατρέψουν αποφάσεις. Αντιμέτωπος με την κατακραυγή χρηματοδοτών και συμμετεχόντων στη διεθνή δύναμη -ο Ομπάμα μίλησε για «αποτρόπαιο νόμο»- ο Αφγανός πρόεδρος καθυστέρησε την υπογραφή, ζητώντας τροποποιήσεις. Οι τροποποιήσεις έγιναν, κάποιες προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως αυτό που έμεινε σοκάρει.
Η σύζυγος σιίτη είναι υποχρεωμένη να ανταποκρίνεται στη σεξουαλική επιθυμία του άντρα της και να μη βγαίνει από το σπίτι της χωρίς την άδειά του, διαφορετικά θα θεωρείται «απείθαρχη». Αν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν θα έχει πλέον δικαίωμα στη φροντίδα του συζύγου και εκείνος δύναται να πάψει να την τρέφει.
Το «δίκαιο» θεωρεί εσαεί κηδεμόνες των παιδιών τούς μπαμπάδες και τους παπούδες, ενώ μια άλλη ανατριχιαστική ρύθμιση αφορά τον βιασμό. Με ένα ποσό -μεγαλύτερο για το κορίτσι πλούσιας οικογένειας και μικρότερο για εκείνο μιας φτωχής- και μόνο εάν το θύμα έχει τραυματιστεί, ο βιαστής «καθαρίζει». Το ποσό ονομάζεται «χρήμα του αίματος». (...)

Y.Γ.: Κι εγώ αναρωτιέμαι, αν έτσι θέλουν να κάνουν την Ελλάδα όλα αυτα τα Δραγωνοειδή...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κανείς δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει τη βαρβαρότητα των ηθών στο Αφγανιστάν όταν πρόκειται για την παραδειγματική τιμωρία γυναικών.

    Όσοι, ωστόσο, είναι παρατηρητικοί, θα διαπιστώσουν και την απροκάλυπτη προπαγάνδα του περιοδικού Τάιμ. Ο τίτλος του κύριου άρθρου ("Τι θα συμβεί όταν φύγουμε από το Αφγανιστάν") αποτυπώνει το ωμό νταηλίκι και την υποκρισία της υπερδύναμης, που δεκάρα δεν έδωσε ποτέ για τους νεκρούς, τραυματισμένους και ξεσπιτωμένους Ιρακινούς/-ές και Αφγανούς/-ές, θύματα της δικής τους κατοχής. Ούτε ένα από αυτα τα χιλιάδες θύματα δεν άξιζε να μπει σε εξώφυλλό τους.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]