Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ομπάμα προειδοποιεί την Άγκυρα...

  • Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως οι θέσεις της Άγκυρας απέναντι στο Ισραήλ και το Ιράν καθιστούν δύσκολη την πιθανότητα προμήθεια αμερικανικών όπλων, τονίζουν στο σημερινό τους φύλλο οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς
«Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε στον Ερντογάν πως ορισμένες από τις θέσεις της Τουρκίας εγείρουν ερωτήματα, τα οποία πρόκειται να θιγούν στο Κογκρέσο», τονίζει στην οικονομική εφημερίδα ανώτατο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης.
Τα ερωτήματα αυτά αφορούν «την πιθανότητα, ή μη, να εμπιστευόμαστε την Τουρκία ως σύμμαχο», τόνισε η ίδια πηγή, θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία της.
Ο Ερντογάν σκοπεύει να αγοράσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να καταπολεμήσει το αντάρτικο του ΡΚΚ, το οποίο διατηρεί τα ορμητήριά του κατά της Τουρκίας στους ορεινούς όγκους του βορείου Ιράκ, έπειτα από την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα της Μέσης Ανατολής στα τέλη του 2011, τονίζει η εφημερίδα.
«Αυτό σημαίνει πως πολλά αιτήματα που έχει διατυπώσει η Τουρκία, φερ΄ ειπείν η προμήθεια εξοπλισμού για να καταπολεμηθεί το ΡΚΚ, θα είναι δυσκολότερο να περάσουν από το Κογκρέσο», εξήγησε η ίδια πηγή.
Σύμφωνα με τους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, ο Ομπάμα ζήτησε από το Ερντογάν να μετριάσει τις δηλώσεις του σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε ο διεθνής στολίσκος με τη βοήθεια προς τη Γάζα στις 31 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον τούρκο πρωθυπουργό στη σύνοδο της G20 στο Τορόντο τον Ιούνιο.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ.
    Η επικρατούσα συγκρουσιακή κατάσταση στην περιοχή της Μ. Ανατολής εκτιμάται ότι θα αλλάξει δραματικά με την σχεδιαζόμενη ενεργοποίηση, την 21 Αυγ. 10 με την βοήθεια της Ρωσίας, του πρώτου πυρηνικού αντιδραστήρα του Ιράν στην πόλη Bushehr και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το Ισραήλ, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, να προβεί σε αεροπορικές επιδρομές για την καταστροφή του, πριν αυτό καταστεί αδύνατον, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι ο αντιδραστήρας είναι σχεδιασμένος για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
    H διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένζαμιν Νετανιάχου είναι καταφανές ότι δεν πραγματοποιείται απλώς σε ανταπόδοση της, προ μηνός!!!, επίσκεψης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Ισραήλ!!! Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Ελλάδα και ίσως ήλθε να μας ενημέρωση / ζητήσει για κάποιες μελλοντικές ενέργειες......
    Πιθανόν ο άξονας Ιράν - Hezbollah - Συρία να έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα καθώς η παραπάνω ενέργεια δυστυχώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις επιδιώξεις εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ με αποτέλεσμα οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή τις Μ. Ανατολής να είναι ραγδαίες και να επηρεάσουν άμεσα και δυναμικά την ασφάλεια των γειτονικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της εθνικής μας ασφάλειας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]