Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν δεν θα επισκεφθεί τη Θράκη, αλλά…

  • Οι κεφαλές της μειονότητας θα επισκεφθούν τον Ερντογάν στην Αθήνα, για να του θέσουν σειρά αιτημάτων τους που αφορούν τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία, τους μουφτήδες και τα Βακούφια
Απογοήτευση επικρατεί στους κύκλους των φανατικών μουσουλμάνων, που πρόσκεινται στους κύκλους του τουρκικού προξενείου, μετά την άρνηση του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επισκεφθεί την Θράκη. Διπλωματικοί κύκλοι αναφέρουν πως από το περιβάλλον του τούρκου πρωθυπουργού η μη επίσκεψη στη Θράκη αποτελεί κίνηση καλής θέλησης(;), αφού η ατζέντα των συζητήσεων με τον Γιώργο Παπανδρέου περιλαμβάνει έναν μακρύ κατάλογο και ποικίλη θεματολογία γύρω από το Αιγαίο, τις παραβιάσεις, τις διευκολύνσεις στην έκδοση βίζας, αλλά και στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, την οποία ο κύριος Ερντογάν αρέσκεται να την χαρακτηρίζει ως τουρκική, παραβιάζοντας την Συνθήκη της Λοζάνης…
Με το νέο της μη επίσκεψης του τούρκου πρωθυπουργού στην Θράκη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Τσετίν Μάντατζη πήγε αμέσως στην Αθήνα, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ροδόπης κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, προκειμένου να συναντήσουν από κοντά τον κύριο Ερντογάν, για να συζητήσουν μαζί του. Να σημειωθεί πως αν και δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το ακριβές πρόγραμμα επαφών του κυρίου Ερντογάν στην Αθήνα, στη συνάντηση των μουσουλμάνων βουλευτών δεν θα παραβρίσκεται κανένα μέλος από την Συμβουλευτική Επιτροπή.
Πρόθεση του κυρίου Μάντατζη, καθώς πληροφορούμαστε, είναι να μεταφέρει στον τούρκο πρωθυπουργό την θετική στάση της μειονότητας υπέρ της προσέγγισης των δύο χωρών, σε διάφορους τομείς έτσι ώστε να ωφεληθούν και οι δύο λαοί, αλλά κυρίως να βελτιωθεί η καθημερινότητα των μειονοτήτων των δύο χωρών. Η «ενέργεια» αυτή, αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια της προ ημερών πρόσκλησης του κυρίου Ερντογάν προς το τουρκικό κράτος, τις υπηρεσίες του αλλά και προς τους τούρκους πολίτες, έτσι ώστε να αντιμετωπίζουν «καλύτερα» τις μειονότητες που υπάρχουν εντός της Τουρκίας.
Επιπλέον, ο κύριος Μάντατζη, επιθυμεί να διαβεβαιώσει την στήριξη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης προς οποιαδήποτε μορφή ανάπτυξης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων από τούρκους επιχειρηματίες στην περιοχή (όπως η πρωτοβουλία επαφών που ανέπτυξε το Επιμελητήριο της Αδριανούπολης με επιχειρηματίες της βορείου Ελλάδας).
Στον κύριο Ερντογάν, οι δύο βουλευτές σκοπεύουν να μεταφέρουν αιτήματα της μουσουλμανικής μειονότητας, με προτεραιότητα στα εκπαιδευτικά αιτήματα (δίγλωσσα νηπιαγωγεία, αναβάθμιση ΕΠΑΘ κ.α.), καθώς και το ισχύον ελληνικό νομικό πλαίσιο που έχει προταθεί από το 2007 και αφορά τις διαχειριστικές επιτροπές των βακουφίων.
Την απογοήτευση της μειονότητας θα μεταφέρει λοιπόν ο κύριος Μάντατζη στον τούρκο πρωθυπουργό, από την ακύρωση της επίσκεψή του στην Θράκη, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Η απογοήτευση όμως αυτή θα έπρεπε να υπάρχει και στην πλευρά του κυρίου Παπανδρέου, αφού βουλευτής του δικού του κόμματος (ΠΑΣΟΚ) προστρέχει στον τούρκο πρωθυπουργό για να εκφράσει τα παράπονά του, αγνοώντας επιδεικτικά τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό της Ελλάδας, κύριο Παπανδρέου. Η προκλητική αυτή στάση του κυρίου Μάντατζη, ίσως θα έπρεπε να προβληματίσει όλους εμάς –αφού θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως δεν ενοχλεί τον κύριο Παπανδρέου ο θεσμικός του παραγκωνισμός-, τους υπόλοιπους έλληνες πολίτες που ανησυχούμε δικαίως για το τι μέλλει γεννέσθαι τόσο στη Θράκη, όσο και στο Αιγαίο…
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]