Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα «εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής»

  • Κάποιοι ή είναι μικροί και δεν θυμούνται, ή είναι μεγάλοι αλλά δεν θέλουν να θυμούνται. Η σημερινή κατάσταση, το να επικρατεί σχεδόν συλλογική «φοβία» στην ελληνική κοινωνία για τις σχέσεις με την Τουρκία, εμπεδώθηκε στην ελληνική κοινή γνώμη από την πολιτική Σημίτη – Παπανδρέου και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ
Αρχές του 1996, ο Ανδρέας είναι 50 μέρες διασωληνωμένος, η χώρα πρακτικά ακυβέρνητη, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν «κουνιέται φύλλο» στο Αιγαίο – και αν θυμάμαι καλά, ούτε οι «συνήθεις» παραβιάσεις. Λίγες όμως ημέρες αφ’ ότου αναλαμβάνει ο Σημίτης οι Τούρκοι σκηνοθετούν την κρίση των Ιμίων. Αφ’ ενός για να προωθήσουν την πολιτική των «γκρίζων ζωνών» και δι’ αυτής την σταδιακή αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο. Αφ’ ετέρου για να τεστάρουν -επιτρέψτε μου- τι balls έχει η νέα ελληνική ηγεσία.
Ο Σημίτης πανικοβάλλεται. Τριάντα χρόνια δολοπλοκεί για να ανέβει στην εξουσία.
Έχει καταπιεί αμέτρητες προσβολές απ’ τον Ανδρέα, που όποτε του ‘ρχοταν τον ανεβοκατέβαζε από υπουργό σε παιδί για τα θελήματα. Έχει σκύψει πειθήνια στους νταβατζήδες για να τον στηρίζουν – τους ίδιους που σε 8 χρόνια θα τον επισκεφθούν ένα βράδυ, θα απαιτήσουν να παραδώσει το δαχτυλίδι κι αυτός πειθήνια θα υπακούσει. (Ενδεικτικά, το 1995 ο ΑΚΤΩΡ έχει 50 δις δρχ τζίρο – το 2004 850 δις !! Όποιος αμφιβάλλει να ψάξει ισολογισμούς). Έχει πάρει το δαχτυλίδι και από την ηγέτιδα της ΕΕ Γερμανία, μέσω και του αδελφού του Σπύρου, στελέχους στο SPD, προκειμένου να συνεχίσει ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας και απορύθμισης του κοινωνικού κράτους. Έχει την έγκριση του διεθνούς ισραηλινού λόμπυ, υφυπουργός του επί των Εξωτερικών είναι ο κ. Ροζάκης.
Κυρίως, όμως, ο Σημίτης έχει την εντολή του διεθνούς παράγοντα να «εκσυγχρονίσει» την ελληνική κοινωνία, να την προσαρμόσει δηλαδή στις κοινωνικο – οικονομικο-πολιτισμικές συνθήκες που απαιτεί το υπερ-εθνικό κεφάλαιο για να λειτουργεί σε ενιαίο περιβάλλον αποδοτικότητας, ανεπηρέαστο από εθνικές «αγκυλώσεις». (Τότε, ακόμα, η «Παγκοσμιοποίηση» δεν αμφισβητείται παρά από παλαιοκομμουνιστές και παπάδες, οι οποίοι εύκολα στιγματίζονται ως «γραφικοί»).
Και θα του το χαλάσουν οι Τούρκοι, για μια βραχονησίδα; Μια πολιτική κρίση, απότοκη ενός ενδεχομένου «θερμού» επεισοδίου, μπορεί να τον ρίξει από την εξουσία. Δέκα μόνο ημέρες αφού ανέβηκε!!!
Στάχτη λοιπόν να γίνει… Πολύ περισσότερο αφού δεν είναι, όπως όλοι ξέρουν πλέον ένας μπροστάρης ηγέτης, αλλά ένα δημιούργημα των παρασκηνίων και των κομματικών διαδρόμων.
Και υποχωρεί άτακτα. Δεν υποστέλλει με στρατιωτικά μέσα την ανυψωθείσα στα Ίμια τουρκική σημαία. Αποσύρει τα τμήματα των ΟΥΚ που αναμένουν εντολή για απόβαση. Δεν κλείνει τα κανάλια που στο βωμό της εμπορικότητας και της τηλεθέασης μεταδίδουν εθνικά κρίσιμες πληροφορίες. Εμβρόντητο το κοινό παρακολουθεί τους ευαγγελάτους να αναμεταδίδουν, ζωντανά (!!!!), τις κινήσεις του Στόλου από τον Ναύσταθμο. Και τον τότε ΥΠΕΞ, να συνεντευξιάζεται στον Χατζηνικολάου την νύχτα των Ιμίων. Σε αντάλλαγμα, τα ΜΜΕ υποβαθμίζουν την κατάρριψη του ελικοπτέρου μας από τους Τούρκους (ή μήπως τους Αμερικανούς;) σε «ατύχημα».
Έτσι, με αυτά και με άλλα, ο Σημίτης ζητά τη μεσολάβηση των Αμερικανών και τους ευχαριστεί μετά. Αφού όμως έχει δεχθεί, ως «αντάλλαγμα» της απόσυρσης των Τούρκων, να μην ξανα-υψωθεί η ελληνική σημαία στη Ίμια.
Έχει δηλαδή απεμπολήσει εθνική κυριαρχία !!!
Αυτό ήταν. Η Ελλάδα «εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής».
Θα ακολουθήσει η Μαδρίτη το 97, και η αναγνώριση από Σημίτη-Πάγκαλο στην Τουρκία «ζωτικών συμφερόντων» στο Αιγαίο, γεγονός που θα επικαλεσθεί ο Γκιουλ πέρυσι.
Θα ακολουθήσουν Οτσαλάν, ζεϊμπέκικα και πολλά άλλα που αν γραφούν θα επιμηκύνουν κατά πολύ ένα ήδη μακρήγορο σχόλιο. Αλλά έχει σημασία να θυμόμαστε ποια είναι η γενεσιουργός αιτία της κλιμακούμενης τουρκικής διεκδικητικότητας : η διαπίστωση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιδράσει στις διεκδικήσεις.
Μόνο τρελοί επιθυμούν τον πόλεμο. Αλλά μόνο όσοι είναι ή εμφανίζονται διατεθειμένοι να πολεμήσουν τον αποφεύγουν.
Επιμύθιο: με αφορμή τα Ίμια, το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε τον Μάρτιο του 96 και αποφάσισε μια προμήθεια-μαμούθ οπλικών συστημάτων. Για την «θωράκιση της χώρας» (των λωτοφάγων και ριψάσπιδων).
Ναι! Κάποιοι έφυγαν πολύ πλούσιοι από υπουργικούς θώκους ….
Προφήτης


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]