Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Deutche Bank αμφιβάλει για την διάσωση της Ελλάδας

  • "...Υπάρχουν αμφιβολίες εάν η Ελλάδα καταφέρει να αποπληρώσει το χρέος της..."
Εν αμφιβόλω έθεσε τη δυνατότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει το εξωτερικό χρέος της, ο πρόεδρος γενικός-διευθυντής της Deutsche Bank, Γιόσεφ Ακερμαν στη διάρκεια σημερινής τηλεοπτικής εκπομπής, τόνισε δε ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης του ενός τρισ. ευρώ "θα βοηθήσει την Ισπανία και την Ιταλία", "ενώ για την Πορτογαλία τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα".
Ο τραπεζίτης αναγνώρισε ότι η Ελλάδα τώρα θα χρειαστεί να καταβάλει "απίστευτες προσπάθειες", αλλα εξέφρασε προσωπικώς αμφιβολία, εάν θα τα καταφέρει να αποπληρώσει το εξωτερικό της χρέος.
Αν η Ελλάδα καταρρεύσει, αυτό θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες χώρες, και να οδηγήσει σε ένα είδος "πλήρους κατάρρευσης", είπε ο τραπεζίτης μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, τονίζοντας πως "η Ισπανία και η Ιταλία θα εξυπηρετήσουν το εξωτερικό τους χρέος χάρη στον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ"(...) "όμως για την Πορτογαλία τα πράγματα θα είναι δύσκολα".
"Πρέπει να βοηθήσει η Ευρώπη την Ελλάδα στην εξυπηρέτηση του χρέους της ώστε να μην φθάσει στη στάση πληρωμών, κάτι που θα επηρεάσει αρνητικά τις γερμανικές τράπεζες", υπογράμμισε ο Ακερμαν. "Δεν κινδυνεύουμε στην ευρωζώνη από τον πληθωρισμό τα 2-3 ερχόμενα έτη, ενώ το ευρώ παραμένει θεμελιωδώς εύρρωστο", υπογράμμισε.
"Δεν ήταν δυνατόν να καταλήξουμε στη συμφωνία για το μηχανισμό στήριξης γρηγορότερα", ανέφερε τέλος , "αλλά αποδείχθηκε ότι πολιτικοί κι οικονομικοί παράγοντες θα πρέπει να έχουν έναν αποτελεσματικότερο διάλογο".


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]