Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρουμπινί: Να μπει σε εφαρμογή το «Σχέδιο Β» για Ελλάδα

  • Το οικονομικό στερέωμα αιφνιδιάζει και πάλι ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, ο λεγόμενος από πολλούς και «Κασσάνδρα», με τις απόψεις του σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times
Σε αυτό, συστήνει στους Ευρωπαίους ηγέτες να εγκαταλείψουν τις προσπάθειες διάσωσης της Ελλάδας και να προχωρήσουν στο «Σχέδιο Β».
Αυτό, κατά τον ίδιο, δεν είναι άλλο από την αναδιάρθρωση του εξωτερικού χρέους της Ελλάδας, καθώς και τη μείωση των επιτοκίων.
Μαζί με τον αρθρογράφο Άρναμπ Ντας, ο Ρουμπινί υποστηρίζει ότι η δρομολόγηση δραστικών δημοσιονομικών περικοπών θα έχει σωρευτικές επιπτώσεις και θα αυξήσει τις πιθανότητες για μια «άτακτη πτώχευση» της χώρας.
«Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος… αλλά εάν ληφθούν τα μέτρα που προτείνουμε ίσως αποφευχθεί η άτακτη πτώχευση», υποστηρίζεται στο άρθρο.
Κατά τους με τους αρθρογράφους, το «Σχέδιο Β» θα πρέπει να περιλαμβάνει «αναδιάρθρωση του χρέους, πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής για την περιφέρεια της Ευρώπης, αύξηση του πακέτου βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, μείωση επιτοκίων, κίνητρα για τόνωση της ζήτησης στη Γερμανία και συντονισμένη προσπάθεια αντιμετώπισης των αδυναμιών σε θεσμικό επίπεδο».
«Η ΕΚΤ πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα με σχέδιο αναχρηματοδότησης για αποτροπή κύματος μαζικών αναλήψεων από τις ελληνικές τράπεζες, χαλαρή νομισματική πολιτική, η οποία θα αποδυναμώσει το ευρώ αλλά θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και τη συγκράτηση του πληθωρισμού, καθώς και παροχή ευκολιών για αύξηση της ρευστότητας στις ξένες τράπεζες που έχουν υψηλό βαθμό έκθεσης», αναφέρει το άρθρο των FT.
Εξάλλου, σήμερα στον χορό των παγκόσμιων επιπτώσεων της ελληνικής κρίση μπήκε και ο Καναδάς, με τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας, Μάρκ Κάρνι, να δηλώνει ότι αυτή μπορεί να βγάλει εκτός πορείας την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και να βλάψει και την οικονομία του Καναδά.
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]