Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε αναζήτηση χαφιέδων η κυβέρνηση Παπανδρέου

  • Με ποσοστό 10% θα πληρώνονται όσοι καρφώνουν φοροφυγάδες
  • Ο ξεπεσμός της πολιτικής ανικανότητας μετριέται με τις αποφάσεις της κυβέρνησης που καλεί σε χαφιεδισμό τους πολίτες ης χώρας
  • Το ερώτημα συνεχίζει να παραμένει, γιατί κανείς δεν έχει καρφώσει ακόμη τα λαμόγια της πολιτικής που έχουν ξαφρίσει το δημόσιο χρήμα και συνεχίζουν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι
Υπό τη πίεση των αναγκών για άμεση είσπραξη ρευστού χρήματος, το δημόσιο σκληραίνει τη στάση του απέναντι στους φοροφυγάδες κα ι ξεκινάει μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και τιμωρίας οφειλετών, αλλά και όσων φοροδιαφεύγουν με άνοιγμα λογαριασμών και δημοσίευση ονομάτων.
Σύμφωνα με την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα υπογράψει εντός των ημερών υπουργική απόφαση, που θα προβλέπει αποζημίωση σε όσους βοηθήσουν τις ελεγκτικές υπηρεσίες, δίνοντας πληροφορίες για φαινόμενα φοροδιαφυγής.
Η αμοιβή του πληροφοριοδότη θα εξαρτάται από το ποσό που θα εισπράττει το κράτος, μετά την αποκάλυψη της παράβασης και θα φτάνει το 10%. Εξάλλου, από 1η Ιουνίου τίθεται σε ισχύ ο νέος φορολογικός νόμος που προβλέπει ποινές φυλάκισης για όσους πιαστούν να φοροδιαφεύγουν.
Μάλιστα, είναι πιθανό ένας επαγγελματίας να βρεθεί για δύο μήνες πίσω από τα σίδερα αν συλληφθεί να μην εκδίδει τιμολόγιο ή να μην καταχωρίζει τα τιμολόγια στα βιβλία του.
Αν διαπιστωθεί ότι από κάποια φορολογική παράβαση, το Δημόσιο έχει ζημιά 150.000 ευρώ και πάνω, στον παραβάτη θα μπορεί να επιβληθεί ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 χρόνια.
Επίσης, σε επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν θα μπαίνει λουκέτο για ένα μήνα, όταν ο ιδιοκτήτης συλληφθεί να μη έχει κόψει τρία η περισσότερα τιμολόγια, ενώ θα υπάρχουν βαρύτερες ποινές για τους υπότροπους.
Τέλος, θα επιχειρηθεί να χτυπηθεί και η διαφθορά στους κόλπους των εφοριακών και των τελωνειακών, καθώς όποιος δωροδωκείται, πέρα από τις ποινικές ευθύνες, θα έρχεται αντιμέτωπος με πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]