Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απογοητευμένοι οι πολίτες...

  • Κυβερνά το ΔΝΤ και όχι ο Παπανδρέου, δηλώνουν οι έλληνες πολίτες
  • Αντιφάσεις δημοσκοπήσεων που κρύβουν "δάχτυλο" αλλοίωσης της κοινής γνώμης
  • Μόνιμο ρόλο παίρνει πια το προπαγανδιστικό όπλο των δημοσκοπήσεων για να κατορθωθεί ο αποπροσανατολισμός και η σύγχυση
  • 7 στους δέκα έλληνες δεν είναι ικανοποιημένοι από τα όσα συμβαίνουν
Ιδιαιτέρως απογοητευμένη από το πολιτικό σύστημα εμφανίζεται η κοινή γνώμη καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rasss για το Παρόν, καθώς επτά στους δέκα (73,7%) δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση αλλά και οκτώ στους δέκα (85,5%) δεν είναι ικανοποιημένοι από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Μάλιστα, το 63,7% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι κανένα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν μπορεί να λύσει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, (το 21,8% δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ, το 5,7% στη Ν.Δ, το 2,9% στο ΚΚΕ, το 1,6% στον ΛΑΟΣ και το 1,3% στον ΣΥΡΙΖΑ), ενώ στο ερώτημα, πόσο εμπιστεύεστε την κυβέρνηση Παπανδρέου, ότι μπορεί να περάσει τη χώρα σε μια νέα εποχή, το 64% απαντά ότι έχει από πολύ έως λίγη εμπιστοσύνη, έναντι του 35,4%, που δεν την εμπιστεύεται.
Σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τα πράγματα, το 50,8% εκφράζεται από πολύ έως λίγο θετικά, ενώ το 48,5% αρνητικά, ενώ για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Σαμαρά, το 33, 8% έχει τελευταία καλύτερη γνώμη, ενώ το 32,8% χειρότερη και το υπόλοιπο ένα τρίτο, δεν έχει αλλάξει γνώμη.
Το ίδιο δύσπιστοι είναι και για τον επιχειρηματικό κόσμο καθώς το 82,1% θεωρεί τους επιχειρηματίες υπεύθυνους όσο και τους πολιτικούς για το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας, ενώ το 51% αντιμετωπίζει αρνητικά το ενδεχόμενο να γυρίσουν σελίδα στη χώρα επιχειρηματίες που θα εμπλακούν στην πολιτική.
Συντριπτικό είναι και το ποσοστό που δηλώνει ότι η διακυβέρνηση της χώρας ασκείται από το ΔΝΤ - 73,9% καθώς μόλις το 15,5% πιστεύει ότι την Ελλάδα την κυβερνά το ΠΑΣΟΚ. Στο ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων, το 44,6% δείχνει λίγο-πολύ διατεθειμένο να τα δεχθεί για να ανακάμψει η χώρα, ενώ το 54,5%, καθόλου.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. .....ΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ-ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΥΝ-ΕΛΛΗΝΕΣ.....ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΟΟΟΟΟΛΟΙ(ΟΙ 300)ΕΙΣ ΤΟ .....ΚΟΛΠΟ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]