Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο λύκος (ΔΝΤ) μπροστά στο επόμενο πρόβατο (Ισπανία)

  • Συμβουλές για μεταρρυθμίσεις προκειμένου να διασωθεί η Ισπανική οικονομία, έκαναν οι ινστρούχτορες του ΔΝΤ σήμερα στην κυβέρνηση Θαπατέρο
Με την τακτική του λύκου, που προσπαθεί να αποσπάσει ένα-ένα τα πρόβατα από το κοπάδι, δείχνει να κινείται το ΔΝΤ, το οποίο "πήρε φόρα" και άρχισε να εισβάλει για τα καλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χτυπώντας ουσιαστικά το κύρος της Ευρωζώνης και φυσικά του ίδιου του ευρώ.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) συνέστησε σήμερα στην Ισπανία να προχωρήσει σε "επείγουσες" μεταρρυθμίσεις προκειμένου να βελτιώσει τη λειτουργία της αγοράς εργασίας και το τραπεζικό σύστημά της, έπειτα από μία αποστολή στη χώρα.
"Η πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να επικεντρωθεί σε μία ήπια επανεξισορρόπηση της οικονομίας", ανέφερε το ΔΝΤ σε μία ανακοίνωση, καλώντας σε "μία επείγουσα και αποφασιστική δράση".
Το ΔΝΤ έδωσε τρεις προτεραιότητες: η πρώτη είναι "να καταστεί η αγορά εργασίας πιο ευέλικτη ώστε να ευνοηθεί η απασχόληση και η αναδιανομή της μεταξύ των τομέων", σε μία χώρα όπου το ποσοστό της ανεργίας ξεπέρασε το 20% το πρώτο τρίμηνο.
Η δεύτερη είναι μία "ενίσχυση του προϋπολογισμού ώστε να θέσει τα δημόσια οικονομικά σε μία βιώσιμη βάση". Η κυβέρνηση εξήγγειλε μέτρα λιτότητας που αποσκοπούν στην εξοικονόμηση 15 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2010 και 2011.
Η τρίτη προτεραιότητα είναι μία "ενίσχυση του τραπεζικού τομέα και μία αναμόρφωση προκειμένου να ενδυναμωθεί η υγεία και η αποτελεσματικότητα του συστήματος", για το οποίο "οι κίνδυνοι παραμένουν αυξημένοι και άνισα κατανεμημένοι μεταξύ ιδρυμάτων, επικεντρωμένοι κυρίως στα ταμιευτήρια".


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Στην ισπανία οι εργαζόμενοι κάναν συμβόλαιο για εργασία με την ώρα ή ημέρα. Πόσο πιο ευέλικτοι να γίνουν;
    Πρέπει να εργάζονται δωρεάν;
    Και η ευελιξία είναι αδύνατων να αυξήσει τις θέσεις εργασίας. Μόνο οι νέες επιχειρήσεις και ο αγροτικός(αν καταργηθούν τα τρακτέρ) μπορούν να μειώσουν την ανεργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]