Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρουμπινί: Ο ευρωπαϊκός νότος θα βγεί εκτός ευρωζώνης

  • Δυσοίωνες προβλέψεις για τις χώρες της νότιας Ευρώπης
  • Krugman: Η Ελλάδα μοιάζει στην Αργεντινή του 2001
Οι δημοσιονομικά αδύναμες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη, προκειμένου να μπορέσουν να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Η εκτίμηση αυτή ανήκει στον γνωστό πλέον Dr Doom, διεθνούς φήμης οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπίνι.
Σύμφωνα με τον γνωστό οικονομολόγο η κατάσταση στην ζώνη του ευρώ θα αναγκάση χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Ιταλία να υποτιμήσουν πραγματικά το νόμισμα τους και ως εκ τούτου να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη. «Το ευρώ θα μετατραπεί σε νόμισμα για λιγότερες χώρες, οι οποίες, όμως, θα έχουν ισχυρότερα οικονομικά και δημοσιονομικά θεμελιώδη δεδομένα», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος εκτιμά ότι το μέγεθος του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (750 δισ. ευρώ) θα περιορίσει σε σημαντικό βαθμό τον κίνδυνο εξάπλωσης της κρίσης στην Ευρώπη και πως σε συνδυασμό με τα μέτρα παροχής ρευστότητας από την ΕΚΤ και την ποσοτική χαλάρωση θα καλύψει άνετα ακόμη και το χειρότερο σενάριο.
Ο δρόμος της Ελλάδας στα βήματα της Αργεντινής
O Νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman δήλωσε σε συνέδριο στο Μεξικό ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει δυσκολίες, καθώς μόνο ανέβαλλαν το πρόβλημα. Ο διάσημος οικονομολόγος θεωρεί ότι η λύση των προβλημάτων της Ευρωζώνης δεν βρίσκεται στο μηχανισμό στήριξης των 750 δις ευρώ και ότι το μόνο που θα συμβεί είναι η μετάθεση των προβλημάτων αυτών στο μέλλον.
Όσον αφορά στην Ελλάδα, εκτιμά ότι θα αναγκαστεί όχι μόνο να αναδιαρθρώσει το χρέος της, αλλά και να αποχωρήσει από το ευρώ. Χαρακτηριστικά είχε δηλώσει ότι «το όλο θέμα είναι αδιανόητο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί. Η Ελλάδα έχει αρχίσει ήδη να μοιάζει με την Αργεντινή του 2001».


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]