Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πότε θα μας πυροβολήσει πάλι ο Γιώργος;

  • Το ΔΝΤ βγάζει ανακοινώσεις και ο Γιώργος οπλίζει τα... πιστόλια του!
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα διατηρηθεί μεσοπρόθεσμα, αλλά η επίπονη χαμηλή ανάπτυξη ή ακόμη μια συγκρατημένη οικονομική δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει ένα πισωγύρισμα στα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας.
Με βάση το βασικό σενάριο του ΔΝΤ, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα κορυφωθεί στο 149% το 2013 και θα μειωθεί σταδιακά στο 120% μέχρι το 2020, σύμφωνα με έγγραφο του Οργανισμού, το οποίο δημοσιοποιήθηκε χθες.
Το 2009, το ελληνικό δημόσιο χρέος ανήλθε στο 115% του ΑΕΠ.
Η αύξηση των επιπέδων του δημόσιου χρέους της Ελλάδας αντανακλά "τα συνεχιζόμενα μεγάλα ελλείμματα του δημόσιου τομέα, τα οποία θα υποχωρήσουν στο 4,6% του ΑΕΠ μέχρι το 2013, τη χαμηλή ανάπτυξη της οικονομίας και τον αποπληθωρισμό", αναφέρει το έγγραφο.
Το ΔΝΤ σημειώνει ότι μια μείωση 1% στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κάθε χρόνο θα μπορούσε να αυξήσει το χρέος γύρω στο 166% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, αλλά μια γρηγορότερη ανάπτυξη κατά 1% θα μπορούσε να μειώσει τα επίπεδα του χρέους στο 80% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.
Το ΔΝΤ εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί μέχρι 4% το 2010-2011, ενώ η ανάπτυξη θα ανέλθει στο 2,75% μετά το 2015.
Και τα νέα μέτρα... έρχονται...!


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]