Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η χρεοκοπία της χώρας δεν είναι ο πάτος - Έχει και χειρότερα...

  • Η χρεοκοπία της χώρας δεν είναι το κατώτερο στάδιο, όπως θέλει να λέει ο πρωθυπουργός. Το κατώτερο στάδιο έχει… διαφορετικό «άρωμα» και δεν σχετίζεται μόνο με την οικονομία της πατρίδας μας
Για τους παρακολουθούντες εκ του σύνεγγυς τις πολιτικές εξελίξεις είναι αντιληπτό. Αναρωτιέται όμως ο ελληνικός λαός μέσω ποιων μεθοδεύσεων έχει τεθεί σε εφαρμογή το περίφημο δόγμα της μειωμένης εθνικής κυριαρχίας;
Θα επισημάνω δύο στοιχεία τα οποία αν και φαινομενικά σχετίζονται με την δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας, στην ουσία κρύβονται με τον φερετζέ αυτής και αποσκοπούν… κάπου αλλού!
Στο ευαίσθητο υπουργείο Αμύνης μπορεί να έχουμε έλλειμμα χρημάτων , αλλά έχουμε πλεόνασμα αλαζονείας από τον κ. Ε. Βενιζέλο. Ο χειμαρρώδης υπουργός καταφέρθηκε και πάλι εναντίον των στρατιωτικών.
Η συμπεριφορά του οδήγησε σε παραίτηση τον υποναύαρχο Στ.Φενέκο και τον πλοίαρχο Ρ.Φουντουλάκη. Στις επιστολές τους και οι δύο κάνουν λόγο για επιθέσεις του κ. Ε.Βενιζέλου προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με χαρακτηρισμούς που δεν αρμόζουν στην προσφορά και το ήθος των στρατιωτικών.
Οι δε πιλότοι δέχτηκαν και αυτοί προσβλητικές επιθέσεις από τον υπουργό με αποτέλεσμα να έχει καταρρακωθεί το ηθικό τους (το οποίο αποτελούσε, για όσους γνωρίζουν, το ύψιστο προσόν του και αυτό που έπρεπε να διασφαλιστεί παντί τρόπω).
Αποτελεί λοιπόν σοβαρό πλήγμα η απαξίωση τους, οι βολές στο φρόνημα και το ηθικό τους, καταστάσεις για τις οποίες κάποιοι που επιβουλεύονται κυριαρχικά μας δικαιώματα ,πανηγυρίζουν καθώς (διαχρονικά) πληρώνουν για τον ίδιο σκοπό, μέσω των μυστικών κονδυλίων τεράστια ποσά.
Την ίδια ακριβώς στιγμή (σύμπτωση;) με τον φερετζέ της οικονομικής κρίσης δέχεται επίθεση, εκ των έσω, το Διπλωματικό Σώμα. Φορολογώντας άγρια τα επιδόματα διαβίωσης στο εξωτερικό, περικόπτουν στο ήμισυ τις αποδοχές των διπλωματών , με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων τους στην υπηρεσία.
Πρόκειται για έναν αγώνα εξόντωσης της Διπλωματικής Υπηρεσίας. Στην προσπάθειά της η κυβέρνηση επιστρατεύει μέχρι και τον αδελφό του πρωθυπουργού κ. Νίκο Παπανδρέου (Ναι! αυτόν που έχει προτείνει με άρθρο του στην «Καθημερινή»-ποια άλλη- την μελέτη του… Χάρυ Πότερ αντί του Παπαδιαμάντη στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας μας), ο οποίος δηλώνει ότι οι διπλωμάτες θα πρέπει να κάνουν …«τούμπες» για την πατρίδα.
Ναι! Δεν κάνετε λάθος! Ο κ. Νίκος Παπανδρέου ο οποίος παλαιότερα, μέσω επιστολής σε αμερικανίδα φίλη του, είχε δηλώσει ότι δεν αισθάνεται Έλληνας και κατηγορούσε την Ελλάδα και τους Έλληνες, σήμερα με όρους… τσίρκου παραδίδει μαθήματα φιλοπατρίας!
Η μεθοδεύσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να ασκήσει εξωτερική πολιτική χωρίς το υπουργείο Εξωτερικών. Ενδεχομένως σκοπεύει να αντικαταστήσει τους διπλωμάτες με τις… ΜΚΟ. Με το αζημίωτο φυσικά!
Η οικονομική κρίση λοιπόν είναι απλά το τελευταίο σκαλοπάτι προς το κατώτερο επίπεδο ,που θα επιβεβαιώσει την γνωστή απάντηση του κ. Παπανδρέου στην συνέντευξη του Καναδά. «Λιγότερα στρέμματα (εθνικής) γης για να κοιμάμαι ήσυχος»…
Το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών θα παραμείνει στο σκοτάδι από πλευράς ενημέρωσης.Ήδη έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται σταδιακά και «ωραιοποιημένο» από τον (πάντα) υπάκουο Τύπο.
Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]